De KNIL-veteraan Abe Paliama (93) uit Wierden heeft gisteren een onderscheiding gekregen. De onderscheiding werd uitgereikt door de directeur van het Veteraneninstituut en Kolonel der Jagers Ludy de Vos.

In totaal werden er 15 onderscheidingen uitgereikt op een bijeenkomst in Doorn. Acht onderscheidingen werden uitgereikt aan nog levende veteranen en zeven aan nabestaanden. 

Paliama

De 93-jarige Wierdenaar kreeg een medaille en oorkonde. Paliama zou begin november naar zijn dochter gaan in Kuala Lumpur, maar besloot de reis te annuleren toen hij hoorde dat hij een onderscheiding zou krijgen. 

Paliama ging in juni al mee naar de Ridderzaal in Den Haag, waar hij een ontmoeting had met de koning en met de regering.

Erkenning en waardering

Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Hans van Griensven schrijft op de website van stichting Maluku4Maluku, die zich inzet voor eerherstel en financiële genoegdoening voor de Knil-militairen, dat de veteranen eindelijk de aandacht krijgen die zij verdienen. 

‘Erkenning en waardering verjaren niet; een klein gebaar met een grote impact. Juist een dag als vandaag doet ons dat weer realiseren’, schrijft van Griensven. 

Tekst vanuit RTV Oost(deze tekst overgenomen zodat het vertaald kan worden in het Engels en Indonesische taal zoek de vertaalknop op de website): https://www.rtvoost.nl/nieuws/302108/KNIL-veteraan-Abe-Paliama-93-uit-Wierden-krijgt-onderscheiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *