Nieuwe Ambassadeur

Maluku4Maluku heeft een nieuwe ambassadeur om ons bij te staan bij ons ‘doofpotdossier’, dat als oudste toeslagenaffaire van Nederland bestempeld mag worden. Wij zijn dan ook verheugd dat Dirk-Jan Keijser bereid is gevonden om met ons mee te doen als eerste nieuwe ambassadeur van het prille jaar 2021 en om samen met hem op te komen voor onze belangen.

 

70 jaar geleden

Het jaar waarin wij als Molukse samenleving in Nederland herdenken dat het 70 jaar geleden is dat de 4000 Nederlandse veteranen die ook wel werden bestempeld als KNIL Ambonezen, voor een maximaal verblijf van 6 maanden naar Nederland kwamen. Inclusief hun partners en kinderen vormden zij een bevolkingsgroep van 12.000 personen in het jaar 1951. Daarna werd iedereen weggestopt in de Nederlandse oude werk- en strafkampen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, zoals kamp Westerbork en kamp Vught. Het gevolg is velen onder ons bekend maar niet erkend: veel pijn en trauma’s, en familiedrama’s die vandaag de dag nog voelbaar zijn. Niet alleen de Molukse samenleving draagt deze pijn met zich mee, maar ook de Indische bevolkingsgroep bijvoorbeeld. Vergis u niet: dit gaat over zo’n 2 miljoen Nederlandse burgers, die banden hebben met ons voormalig Nederlands-Indië. Een grote vergeten groep Nederlandse burgers die meer verdienen dan alleen een herdenking op 15 augustus in Den Haag. Of een Indisch Herinnering Centrum of Moluks Museum welke geen goede weergave kunnen geven over de werkelijke geschiedenis. En belangrijker, iets wat de gevoelens van onvrede niet kan vertalen wat binnen beide bevolkingsgroepen leeft.

Introductie ambassadeur

Dirk-Jan Keijser (Nijmegen, 1970) is voorzitter van Stichting Burger en destijds als  Bestuurskundige afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit  Rotterdam en de Rijksuniversiteit Leiden. De doelstelling van Stichting Burger stelt zich sinds haar oprichting in 2006 ten doel:

“… de cohesie in de samenleving te versterken door een bijdrage te leveren aan het informeren en interesseren van burgers, van alle nationaliteiten en hun respectievelijke cultuur, religie en achtergrond, en het stimuleren van hun participatie, in het uitwisselen van de verschillende opvattingen op sociaal-maatschappelijk en cultureel gebied. Deze mond vol komt tot uiting via een drietal pijlers, te weten de onderdelen “Onderzoek”, “Evenement” en “Academie”. Stichting Burger is een ANBI instelling en kent geen beloningen toe aan haar bestuursleden. Er is geen personeel in dienst van de stichting, wel zijn er vrijwilligers actief en wordt aan enkele van hen een vergoeding verstrekt.”

Vooraankondiging Maluku4Maluku zal binnen het programma van VETERANEN RADIO MARATHON een aandeel leveren op 12.13.14 maart

Puinhopen

Onze nieuwe ambassadeur is als ondernemer actief en een bekend persoon voor en achter de schermen in politiek Den Haag. In 2015 schreef hij over zijn politieke belevenissen met co-auteur Chris Aalberts het boek “De Puinhopen van Rechts”. Hierdoor behoeft Dirk-Jan Keijser geen introductie te hebben bij de meeste politici die nu ook actief zijn in de Eerste en Tweede Kamer.

OPRECHT

Tevens is Dirk-Jan Keijser de nummer 2 op de kandidatenlijst bij OPRECHT (lijst 26) en hij gaf al van begin af aan te willen meedoen met OPRECHT vanwege het belang van het KNIL dossier en de voorvechter José Imlabla (de eerste verkiesbare vrouw op de Kieslijst van OPRECHT en tevens ambassadrice van Maluku4Maluku) en frontman Leo Reawaruw. Donderdag 14 januari 2021 werd zo in Baarn de basis gelegd door een KERNTEAM OPRECHT. Waardoor vervolgens deel kon worden genomen aan de aanstaande Tweede Kamer verkiezingen met een kandidatenlijst die een goede afspiegeling van de Nederlandse samenleving weergeeft en gekenschetst wordt door een progressief rechts profiel.

Dossier

Vanaf die avond heeft Dirk-Jan zich via Maluku4Maluku verdergaand verdiept in het KNIL Ambonezen dossier. Daarom bood het dagelijks bestuur van Maluku4Maluku hem aan ambassadeur te worden. Dirk-Jan twijfelde geen moment en voelt zich vereerd deze functie te mogen gaan vervullen.

Interview TPO

Op 17 februari jongstleden introduceerde hij José Imlabla en het KNIL Ambonezen dossier oftewel de pijn en trauma’s van de Molukse samenleving- op de website THE POST ONLINE met het navolgende interview:

In maart doen 24 nieuwe partijen mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Wie zijn de kandidaten van deze partijen, waarom doen ze mee en wat voegen ze toe? Chris Aalberts gaat op zoek naar deze nieuwbakken politici met de vraag waarom ze onmisbaar zijn aan het Binnenhof.

Ik ben deze ijzige dag in Voorburg en ga langs bij Dirk-Jan Keijser. We staan op de bevroren sloot voor zijn huis om een foto te maken. Hij zegt dat hij zich op glad ijs begeeft. Hij heeft gelijk: we kennen elkaar al een paar jaar. Dirk-Jan was jarenlang politiek actief bij allerlei partijen op de rechterflank. Hij adviseerde politici als Rita Verdonk en Hero Brinkman en in 2015 schreven we samen een boek over de mislukkingen die al deze partijen waren: De Puinhopen van Rechts. Het leek toen een soort afscheid van Dirk-Jan van de Nederlandse politiek. Hij ging een paar jaar met zijn gezin in Qatar wonen.

Nu is Dirk-Jan terug en het bloed kruipt waar het niet gaan kan: hij is de nummer twee van de nieuwe partij oprecht die meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen. Lijsttrekker van de partij is advocaat Michael Ruperti, die zich even kandidaat leek te stellen voor het lijsttrekkerschap van Forum voor Democratie. Op plaats 3 vinden we Dannij van der Sluijs, een oud-Senator en oud-Statenlid van de PVV. Dirk-Jan zegt dat het interview niet te kritisch mag worden, want dan kunnen wij elkaar nooit meer spreken. Ik zeg dat dit gesprek voor Dirk-Jan – die in het verleden mediatrainingen gaf – een fluitje van een cent moet zijn.

Jozias van Aartsen – voorheen minister van Buitenlandse Zaken / oud Burgemeester Den Haag

Dirk-Jan herinnert zich de lessen uit ons boek nog goed. Veel nieuwe partijen worden alleen maar opgericht omdat de politici bij hun oude partij zijn weggelopen en herkozen willen worden. Daar is bij Oprecht absoluut geen sprake van, meldt Dirk-Jan. De top heeft immers nog helemaal geen gekozen functie. Hij herinnert zich ook de tweede les uit ons boek: nieuwe partijen beginnen vaak te laat om de verkiezingen goed voor te kunnen bereiden. Dirk-Jan is sinds begin dit jaar aan Oprecht verbonden. Hij vindt dat niet te laat maar ‘precies op tijd’. De mensen van Oprecht kwamen recent redelijk spontaan samen, vertelt hij.

Oprecht is ontzettend druk geweest met het krijgen van voldoende ondersteuningsverklaringen, maar dat is toch gelukt. De partij doet overal mee behalve in het Caribische  deel van Nederland. Dirk-Jan regelde hoogstpersoonlijk de ondersteuningsverklaringen in de regio Nijmegen. Dat was een hele prestatie, want Dirk-Jan kwam tal van mensen tegen die niet meer stemmen of dat nog nooit hebben gedaan.

Aangezien de top drie van Oprecht bij Forum, Trots op Nederland en de PVV actief was, zal de partij wel tegen de EU, tegen migratie en tegen klimaatwaanzin zijn, zeg ik. Dirk-Jan heeft niets met Forum en de PVV, meldt hij. Met partijen werkte hij ook nooit samen. De kandidaten van Oprecht vertegenwoordigen de doelgroepen van de partij tot in hun genen. Dit is geen partij van beroepspolitici, maar een club met authentieke standpunten, zegt Dirk-Jan. Hij doet dit ook meer vanuit zijn hart. Het gaat hem om rechtvaardigheid, hij wil dat mensen krijgen waar ze recht op hebben.

Lees de visie van José Imlabla over gezondheidszorg, (na)zorg veteranen en geüniformeerde beroepen, en IC personeel

José Imlabla nr4 OPRECHT(Lijst 26) over Gezondheidszorg en (na)zorg Veteranen, geüniformeerde beroepen en IC-personeel

Het gaat voor Dirk-Jan om groepen die nu over het hoofd worden gezien. Er zijn veel doelgroepen bij die momenteel helemaal niet serieus worden genomen. Molukkers zijn een goed voorbeeld. De nummer vier van Oprecht, José Imlabla, is van Molukse komaf. Na een gesprek met haar begrijpt Dirk-Jan beter wat de Molukkers is aangedaan. Ze zaten bij terugkomst in allerlei kampen zoals bij Nijmegen, daar zijn zuigelingen overleden en er komt nog altijd veel posttraumatische stress onder deze groep voor. Er is trauma tot in de derde generatie en daarom moet er een Veteran & Family Care Programma komen. Deze problemen moeten serieus genomen worden en er moet van geleerd worden voor de toekomst.

Zo is Oprecht begaan met meer doelgroepen. Veteranen bijvoorbeeld, of politie en het zorgpersoneel. Dirk-Jan denkt dat mensen het ook door Covid moeilijker gaan krijgen en zo ontstaat er als het ware een veenbrand en brokkelt het vertrouwen in bestaande partijen af. De kandidaten van Oprecht komen echt voor deze groepen op, vertegenwoordigen ze en maken hun problemen bespreekbaar. Dat is heel authentiek. Er zijn weinig partijen die zo oorspronkelijk beginnen, denkt Dirk-Jan. Het gaat om mensen die zich niet vertegenwoordigd voelen en die zich vaak in het afvoerputje wanen. Daarom wil Oprecht een voet tussen de deur in Den Haag.

Ik vraag me af wat er volgens Oprecht concreet moet veranderen. Dirk-Jan vindt dat lastig. Na de verkiezingen moet je de doelgroepen zo goed mogelijk vertegenwoordigen zodat ze zich serieus genomen voelen. Er wordt aan mensen als Molukkers en veteranen onvoldoende zorg besteed, vindt hij. Het gaat om erkenning. Dirk-Jan vergelijkt het met medische missers. Artsen mogen nooit schuld bekennen, maar ze zouden juist sorry moeten zeggen want dat geeft al veel verlichting en ruimte voor begrip. Problemen moeten niet onder het tapijt worden geschoven. Als Den Haag de andere kant uitkijkt, dan worden dingen niet bespreekbaar. Dat is niet oprecht.

De tekst is te vinden via de volgende link naar ThePostOnline:

Chris Aalberts – Oprecht gaat zich inzetten voor vergeten burgers zoals veteranen en Molukkers

CBA7 RADIO AMSTERDAM KOMENDE TWEE WOENSDAGEN EN VRIJDAGEN 11.00 UUR – 12.00 UUR EN ZONDAG 7 MAART EXTRA UITZENDINGEN MET MALUKU4MALUKU & OPRECHT

Koortsachtige Verkiezingsweken

Vooraankondiging Maluku4Maluku zal binnen het programma van VETERANEN RADIO MARATHON een aandeel leveren op 12.13.14 maart

Deze periode is het voeren van campagne uiteraard bijzonder moeilijk en komen wij u in het straatbeeld niet tegen. Stemt u op ons af waar dat kan en ‘like’ of ‘deel’ zoals dat heet. De komende weken gaat u meer lezen, zien en horen van onze Maluku4Maluku ambassadeurs, José Imlabla en Dirk-Jan Keijser. Meer informatie treft u naast deze website ook aan op:

José Imlabla:  https://www.facebook.com/jose.imlabla

Dirk-Jan Keijser: https://www.facebook.com/Lijst26Nummer2

Oprecht: https://www.oprecht.nu/

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *