Geachte lezer,

Nabestaanden van “KNIL Ambonezen” (internationaal erkende veteranen) van de Molukse wijken Assen en Bovensmilde hebben een samenwerkingsverband opgestart met Maluku4Maluku in de volgende kwestie. Dit naar aanleiding van het feit dat Maluku4Maluku bij diverse gemeenten bezig is om de graven van onze eerste generatie (inclusief de kindergraven vanuit de barakken) een “bijzondere status” te gaan geven.

Na overleg tussen Leo Reawaruw, de frontman van Maluku4Maluku, en de gemeente Assen is besloten, om een inventarisatie te gaan starten van de overledenen die op de begraafplaats in liggen in de gemeente Assen. Deze inventarisatie dienen vooraf aan de verdere gesprekken die met de gemeente Assen zullen worden gehouden, in beeld te worden gebracht.

Binnenkort zullen we ook contact gaan leggen met de gemeente Midden –Drenthe, dit in verband met de begraafplaatsen in BovenSmilde en Hooghalen, waar ook Molukse ouders (kinder uit de barakken) begraven liggen.
Zodat alle partijen op de hoogte zijn van het aantal begraafplaatsen waar we over moeten gaan onderhandelen. Let wel, we zitten dus in een prille beginfase hierover met de gemeente Assen.

Maluku4Maluku is met meer gemeenten in gesprek, om zo een groot aantal Nederlandse gemeenten in dit plan mee te krijgen en de stap gemaakt kan worden naar een landelijke regeling via de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Formulier zal ook in papieren versie verspreid worden in eerder genoemde wijken. Wenst u daarvoor te kiezen, vragen wij u hetformulier te verzenden over de post naar het volgende adres:

Sarah de Lima
Maluku4Maluku – vicevoorzitter
Pottingastraat 86
7907 EK Hoogeveen

Maluku4Maluku is dus met meer gemeenten in gesprek, om zo een groot aantal voor dit plan mee te krijgen en zodat de stap gemaakt kan gaan worden naar een landelijke regeling via de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Wij vragen dan ook dit formulier in te vullen, en binnen drie weken te retourneren. Het formulier is hieronder te downloaden, maar kan ook digitaal ingevuld worden. Zie de links hieronder waarop u kunt klikken: 

 

  1. KLIK HIER VOOR DIGITAAL AANMELDEN

  2. KLIK HIER OM FORMULIER TE DOWNLOADEN

 

Wij nabestaanden van “KNIL Ambonezen” en stichting Maluku4Maluku danken u voor de medewerking.

Met vriendelijke groet,
Maluku4Maluku