Stichting Maluku4Maluku begeeft zich op verschillende terreinen, natuurlijk staat het KNIL Ambonezen dossier voorop. Maar ook het welzijn van de laatsten van de eerste generatie, die alle ellende hebben meegemaakt. Maar ook alles weer herbeleven doordat de erkenning na bijna zeventig jaar is gekomen.

Oude wonden worden weer opengereten, niet alleen bij onze (groot)vaders als KNIL veteraan, maar ook bij onze (groot)moeders die meestal weduwe zijn geworden.

Zij allen beseffen dat het voor hun ook nu, of nooit is!

Frontman Reawaruw werkt nu achter de schermen aan een verkorte procedure om speciale nazorg te krijgen voor onze eerste generatie. Hierom is ook een samenwerking gesloten met de onafhankelijke Rabbijn Simon Bornstein uit Amsterdam. Maar ook door huisbezoeken te doen bij onze KNIL veteranen om alles te begeleiden, en zaken af te handelen.

Onafhankelijke Rabbijn Simon Bornstein bij het Anne Frank monument te Amsterdam

Dus niet niet alleen goedkope woorden, maar ook daden! #bestestuurLUI

Nu moeten wij als Molukse gemeenschap, dus alle andere generaties, nog gaan beseffen dat het nu of nooit is. Want op wie moeten we dan wachten? Op de vierde generatie? Dan is er niemand meer over van de eerste generatie, en zij zijn het die het mee moeten maken.

Welke organisatie dan Maluku4Maluku heeft zich in alle belangrijke netwerken binnengewerkt. Kunt u een andere organisatie benoemen die veel steun heeft gekregen of heeft bevochten in de allerhoogste kringen van de Staat der Nederlanden. Of moet die nog opstaan? Dat kan maar het zal zo wie zo drie tot vier jaar duren dat deze(als het lukt) geaccepteerd gaat worden. En wanneer men de tijd neemt en de moeite om eens naar een uitleg te gaan? De volgende Ambonezen-wijken zullen bezocht worden binnenkort op zaterdagen, Elst 1 juni en Krimpen a/d IJssel 15 juni, Alphen aan den Rijn 22 juni. Merkt men vanzelf wel dat het heel logisch ook voor de tweede generatie is, de claim op wachtgelden en of emotionele en of andere schades die zijn opgelopen. Zoals eerder geschreven en vaker verteld zit binnen het advocatencollectief voorzitter Reawaruw, wanneer de onderhandelingen met de ministeries mislukken. En de stap naar de rechter gemaakt gaat worden, zal hij naast de advocaten zitting gaan nemen. Mogelijk wordt er binnenkort een advocate met een Molukse achternaam toegevoegd binnen het advocatencollectief.

Andere gebieden waar Maluku4Maluku zich mee bezig houdt is de eerste Molukse omroep Salahutu TV, die elke week op woensdag om 23.00 uur te zien is. Daarna op zondagochtend om 11.00 uur zal worden herhaald. Dit kan men zien via Salto 1 TV Amsterdam, of gelijk via hun website www.salto.nl

Salahutu TV bestaat uit twee onderdelen Veterans4Veterans en Beta Anak Maluku

Zondagochtend is de herhaling waarin de samenwerking tussen de Molukse en Joodse gemeenschap aan de orde is. Daarnaast onderwerpen van het zogenaamde kamp-leven, met een muzikale intermezzo van Jimi Bellmartin. Ook een impressie van Pattimura Lari met een eerbetoon voor de net overleden KNIL veteraan bapa Otto Matulessy.

Speciaal moment voor veteranen de USA vlag voor het eerst zien, van Ohama Beach D-DAY, die aangeboden is aan de Amerikaanse president om hem uit Nederland op te halen

De volgende uitzending van Salahutu TV zal aandacht besteed worden aan het Nationaal Militair Museum. Een soort productie die in samenwerking met een andere tv-programma “Stem van de Straat” gemaakt is. Met als speciale gast Generaal b.d. L. Noordzij, tevens voorzitter van veteranenvereniging V.O.M.I.

Op verzoek van Soumokil

Maar ook zal Salahutu TV er aandacht besteed worden aan de bespreking die op verzoek van Njonja Soumokil gehouden gaat worden (op zondag 26 mei) met Stichting Maluku4Maluku.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *