Geplaats op 27 juni 2022 op www.politienieuws.com

Afgelopen weekend vond de Nederlandse Veteranendag plaats op het Malieveld in Den Haag. Sinds enkele jaren mogen ook politieveteranen meelopen in het defilé. Het gaat hier vaak om mannen en vrouwen die bij Defensie hebben gewerkt en uitgezonden zijn geweest voordat bij de Politieorganisatie kwamen. Hieronder hebben we twee verhalen verzameld die het belang van deze erkenning laten zien.

https://stichtingpolitieveteraan.nl/

 

Op de website van Stichting Maluku4Maluku staat het verhaal van oud-politieman John. De stichting werkt samen met de organisatie Politie Veteraan om verhalen van politieveteranen in de media te krijgen.

Tegelincident in Vaassen had enorm veel impact op oud-politieman John: ‘Dit zegt zo verschrikkelijk veel’

Nog dagelijks ondervindt hij de naweeën van wat hem overkwam bij rellen op het ontruimde Molukse barakkenkamp in Vaassen. Vier decennia nadat zijn schedel door een tegel werd gekraakt, wordt oud-politieman John Röben uit Zwolle een symbool van tekortschieten door de politie. De stichtingen Maluku4Maluku en Politie Veteraan sloegen daarvoor de handen ineen. Lees het volledige artikel via:

Van Vaassen naar Den Haag tijdens Nederlandse Veteranendag zaterdag 25 juni 2022

Een ander verhaal dat het belang van erkenning van politieveteranen benadrukt, is dat van Stefan en Dennis, werkzaam bij de politie in Alphen aan den Rijn.

Stefan van Ellinkhuizen en Dennis Brink

(c) Josh Walet, alphens.nl

 

Een verleden bij defensie, een toekomst bij de politie

Voordat ze aan de slag gingen als politieagent, waren Stefan van Ellinkhuizen en Dennis Brink werkzaam voor defensie. Beiden hebben zij de status Veteraan. “Ik weet dat ik die status heb, maar het voelt nog niet altijd zo.” Stefan en Dennis zijn Defensie Veteranen in dienst van de politie. Momenteel zijn ze werkzaam als wijkagenten van Alphen Noord. Stefan maakte onderdeel uit van de Landmacht, Dennis was werkzaam bij de Mariniers. Lees hieronder het hele artikel via:

https://www.alphens.nl/nieuws/nationale-veteranendag-een-verleden-bij-defensie-een-toekomst-bij-de-politie.html

Veteraan Joop van Haga(vader), Leo Reawaruw, Generaal-majoor Leen Noordzij, oud-commando Wybren van Haga(zoon), Giovanni

 

Veteranendag 2022

Zaterdag, 25 juni 2022 hadden wij de eer om op de Veteranendag 2022 te mogen staan op uitnodiging van Leo Reawaruw.
Voor ons een prachtig gebaar in onze zoektocht naar wettelijke erkenning van de politie veteraan!
Vele hoogwaardigheidsbekleders gesproken tot aan kamerleden aan toe en allen zijn het eens dat er wettelijke erkenning mag komen voor de status van de politie veteraan. Weer een stap dichter bij onze droom en erkenning voor de vele collega’s die door het politievak mentale schade hebben opgelopen.
Bijzondere dank aan Leo Reawaruw waarmee we nog mooie dingen gaan ondernemen.
Bovenstaande tekst geschreven door Dick Kleijn oprichter van Stichting Politie Veteraan
Team Stichting Politie Veteraan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *