Op woensdag 26 februari 2020 gingen Sarah de Lima vicevoorzitter en frontman Leo Reawaruw van Stichting Maluku4Maluku naar de gemeentehuis in Hoogeveen. Daar vond een gesprek plaats wethouder Erik Giethoorn en beleidsadviseur Daphne de Jong van gemeente Wolden( en Hoogeveen), dit is uitermate positief verlopen.

Vlak bij de receptie in de gemeentehuis Hoogeveen

Alle voorbereidingen zijn ingang gezet dat de graven van de eerste generatie KNIL Ambonezen een bijzondere status gaan krijgen. Wij als Molukse volksbeweging kunnen dan binnen twee gemeenten onze laatste eerbetoon op de rustplaatsen van onze eerste generatie binnenhalen over tien begraafplaatsen.

Gemeentehuis Hoogeveen
Wethouder Erik Giethoorn

Stichting Maluku4Maluku bedankt de gemeenten Hoogeveen en De Wolden alvast voor het openhartige en goede bespreking, met een uitkomst die veel betekenis zal gaan hebben binnen de Molukse samenleving in de provincie Drenthe en Nederland.

De allereerste aanmelding voor KNIL veteraan Oemar en zijn dochter Selfi Maria Oemar in Historisch Kring Wierden

AANMELDING VOOR KNIL AMBONEZEN WIERDEN KIJK NAAR ARTIKEL HIER VAN RTV OOST DAAR VIND MEN DE LINK(OOK VIDEO) NAAR DE AANMELDFORMULIER VOOR DE GRAVEN WIERDEN KLIK HIERONDER:

https://www.rtvoost.nl/nieuws/326471/Molukse-kindergraven-verhalen-over-de-leefomstandigheden-in-kamp-Vossenbosch

Wij als Molukse volksbeweging, Maluku4Maluku, feliciteren de eerste generatie die nog aanwezig is, en alle families en nabestaanden van de wijk Hoogeveen met het behaalde resultaat. Die zeer binnenkort geactiveerd gaat worden.

Maluku4Maluku roept ook op tot kalmte en rust, want wij zijn aan het onderhandelen met meer gemeenten in Nederland. Zodat wij op korte termijn mogelijk kunnen gaan vertellen dat er een algehele regeling komt voor de KNIL Ambonezen(babysterfte)! Onze delegaties weten wat wij moeten presenteren in alle gesprekken, want wij gaan er op basis van feiten in gesprek met de overheden. Molukse mensen of organisaties die de argumentatie niet in hun hebben, kunnen de zaak verknallen in hun eigen regio, en of gemeente.

Maluku4Maluku krijgt de laatste dagen verzoeken uit andere woonwijken, wij zullen die gaan benaderen om gezamenlijk een stappenplan uit te werken. Wij waarderen deze stappen want dat is de enige juiste manier in deze prille periode waarin wij ons bewegen voor de bijzondere status van grafrechten en of graven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *