Vandaag vrijdag 11 maart 2022 is er een bespreking geweest op het gemeentehuis Overbetuwe ten aanzien van het plan dat bedacht is door Leo Reawaruw van Maluku4Maluku, de bijzondere status KNIL Ambonezen graven. De Molukse wijkraad Elst is uitgenodigd vandaag, in het gesprek gaat het volgende medegedeeld worden.

– Dat de rechthebbenden (nabestaanden) van onze eerste generatie in de gemeente Overbetuwe zich mogen laten vertegenwoordigen door de landelijke stichting Maluku4Maluku.
– De gemeente Overbetuwe de rechthebbenden (nabestaanden) de keuzevrijheid gaan geven door wie zij zich willen laten vertegenwoordigen. Dat kan dus Maluku4Maluku zijn, maar ook de Molukse wijkraad Elst. Let wel er is ook een derde mogelijkheid en dat is dat men zelfstandig gaat vertegenwoordigen. Of dit raadzaam is moet men zelf bepalen.
– Karel Wattimury en Leo Reawaruw zijn namens Maluku4Maluku in een bespreking geweest bij de gemeente Alphen aan de Rijn in samenspraak met de Molukse wijkraad daar, en burgemeester Spies. Daarin heeft Maluku4Maluku haar expertise en kwaliteiten ten aanzien van de bijzondere status KNIL Ambonezen graven ten toon gespreid binnen de goed verlopen bespreking. Dit allemaal om het algemeen belang van de rechthebbenden (nabestaanden) te verdedigen.
– Achter de schermen willen wij nu mededelen dat de Molukse samenleving altijd kon rekenen op het volgende gemeenteraadslid, ook heeft hij in de bijzondere status grafrechten een positieve bijdrage geleverd! Wij wensen dus voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor woensdag een stemadvies te geven in de gemeente Overbetuwe

Stem woensdag 16 maart in de gemeente Overbetuwe op Lijst 4 nummer 22 ROEL EEFTING – D66

– De Molukse wijkraad Elst heeft twee weken geleden een vergadering gehouden, daarin werd verteld door de wijkraad dat zij de enige gesprekspartner zijn voor de gemeente Overbetuwe. Ondanks dat er twee sprekers wisten te vertellen dat zij contact met de gemeente hebben gehad, en de gemeente hun had verteld dat Maluku4Maluku nog steeds een gesprekspartner was en is. Helaas zien wij dit gedrag tegenover onze mensen ook terug bij andere woonwijken.
– Vanochtend heeft gemeente Epe telefonisch contact gezocht met Maluku4Maluku om op korte termijn een gesprek aan te gaan, om alle klachten die zijn ingebracht te bespreken. Dit zal in de week van 21 maart – 25 maart gaan gebeuren. Dit omdat volgende week in het licht van een bezoek naar het Europees Parlement in Brussel zal staan. De klachten gaan over verschillende onderwerpen die spelen binnen de Molukse gemeenschap die opgegroeid zijn in kamp Vaassen. Maar ook over het dossier van politie-veteraan Röben waarvan Leo Reawaruw vertrouwensman is, en zal blijven!

– Vandaag is door ons medegedeeld aan de gemeente Epe dat wij vandaag de eis gaan mailen dat alle plannen ten aanzien van de grafrechten die door een samenwerking van Maluku4Maluku en VVD Epe bevroren moeten worden.
– Om de volgende redenen, ten eerste er loopt een klacht tegenover Linda Brouwer die bij een presentatie is geweest in de Molukse stichting in Vaassen. In die bespreking ging het over de grafrechten. Maar tijdens de bespreking was niet de meerderheid van de rechthebbenden (nabestaanden) aanwezig, dus zijn de afspraken die daar zijn gemaakt niet de weergave van wat er daadwerkelijk leeft bij de rechthebbenden (nabestaanden). Daarnaast is er door de meerderheid democratisch besloten dat zij Team Vaassen Maluku4Maluku en Maluku4Maluku als hun woordvoerder zien in deze kwestie. De laatste reden is dat de bijzondere status grafrechten KNIL Ambonezen is binnengehaald door een samenwerkingsverband van Maluku4Maluku en de VVD Epe. De wijkvereniging Berkenoord 2 in oprichting heeft daar niets mee te maken. Dus is het raar dat de gemeente Epe hen zien als vertegenwoordiger, terwijl burgemeester Horn vorig jaar per mail bevestigd heeft dat er geen wijkraad is. En dat Berkenoord 2 gezien moest worden als een vereniging voor alle bewoners van de wijk, dus van Nederlander en asielhouder tot Molukker.
– Als teken van respect wensen wij ook een stemadvies te geven aan eenieder voor de komende gemeenteraadverkiezingen in gemeente Epe. Stem op VVD – Epe Ellis de Vries die met ons de motie er doorheen heeft gekregen voor de bijzondere status KNIL Ambonezen graven. Andere kandidaten willen de Molukse samenleving in Vaassen inpalmen met een nieuwe bouwplan van een Molukse kerk. Maar wanneer men daar over kan spreken moet men wel beseffen dat we moeten spreken over een investering van 1.5 miljoen euro minimaal. Want men belooft een nieuwe Musafir kerk maar is zoiets reëel? Want het aantal kerkbezoekers zondags moet dan als eerste aan gesleuteld worden dat men minimaal naar 150 tot 250 kerkgangers gaat. Mogelijk kan Allison Leuwol en  Jefta Pattikawa daar aan gaan werken, en het goede voorbeeld gaan geven. Door vanaf nu elke zondag naar de kerk in Vaassen te gaan.

Stem woensdag 16 maart op lijst 3 nummer 5 Ellis de Vries – VVD Epe

Meer informatie zal volgen aanstaande zondag via CBA7 Radio Amsterdam te beluisteren via

www.cba7.nl

Volgende week zondag 20 maart zal er een speciale Sunset March gelopen worden, over de brug “De Steek” in Nijmegen. Deze editie van de Sunset March zal in het teken staan van alle veteranen waaronder de KNIL Ambonezen, maar ook Antillianen en Surinamers die hebben gediend in het voormalig Nederlands-Indië en Papua Nieuw-Guinea.

Omdat zij nu de stempel krijgen als zijnde oorlogsmisdadigers terwijl zij oorlogshelden zijn, roepen wij op alle nabestaanden van deze militairen en veteranen mee te lopen met de wandeling van 30 minuten op zondag 20 maart 2022. Dit moet men zien als protestsignaal! Ook zal meegenomen worden tijdens de Sunset March dat op 21 maart 1951 de eerste van de 12 transportschepen met KNIL Ambonezen aankwam in Nederland. Voor een maximaal verblijf van zes maanden. Kortom, loop mee met de Sunset March 20 maart 2022. Alle informatie is binnenkort te volgen via nieuws op deze website de komende week.

Kijk naar Een Vandaag televisie over standpunten van Nederlandse veteranen en kinderen van KNIL Ambonezen en al hun wapenbroeders. Want zij allen waren oorlogshelden! Druk op onderstaande regel:

https://www.npostart.nl/eenvandaag/17-02-2022/AT_300002745

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *