Afgelopen zaterdag was onze frontman Leo Reawaruw wederom uitgenodigd om bij Radio Siwa Lima in Oosterwolde te komen. De presentatie lag in handen van Njong Sahureka uit Amsterdam. Het werd een uitzending met actuele onderwerpen die spelen binnen onze Molukse samenleving in Nederland. Het interview is in zijn geheel opgenomen via een mobiele telefoon, we zullen hem deze week gaan publiceren via onze YouTube kanaal. Maar we willen alvast een impressie geven aan iedereen, voor Molukkers die goed op de hoogte zijn van onze geschiedenis zijn er herkenningspunten. Maar voor velen zal het een verrassende gesprek zijn met voor hun nieuwe historische feiten. Voor het interview zond onze frontman Leo Reawaruw een mail naar Njong Sahureka met onderstaande tekst. Onderaan kan men een impressie zien van negen minuten die werd opgenomen door een andere mobiele telefoon. Maluku4Maluku adviseert u allen deze filmpje te gaan bekijken.

 

 

Onderstaande tekst na de volgende foto is de mail die werd verzonden door Leo Reawaruw van Maluku4Maluku naar Njong Sahureka van Radio Siwa Lima

Reawaruw en Sahureka in een boeiende radiogesprek op Radio Siwa Lima

Ik wil het kort hebben over grafrechten….en de puinhopen wat iedereen ervan maakt. Ook over de perikelen met betrekking tot grafrechten in de regio Oosterwolde/ Bovensmilde/ Assen/ Hoogeveen.

“RMS is een afgesloten hoofdstuk en de Molukse wijken is niet meer voor Molukkers” volgens Fridus Steijlen op de foto lange grijze man tussen RMS aanhangers(?).

Meer aandacht verdient de grote valkuil waar wij in belanden, dat is de gedachtegang dat 17 augustus gezien moet worden als “Onafhankelijkheidsdag van Indonesië” dus ook van de Molukken? Onder aanvoering van met name Fridus Steijlen doen veel Molukkers mee aan dit verhaal. Op een slinkse manier wordt er zelfs reclame gemaakt in de regio Assen en Bovensmilde zelfs voor de 2e keer!! De regio waar veel is gebeurd en de gevallenen vandaan komen. Raar maar waar! Alles is gebaseerd op het Indonesische zogenaamde “dekolonisatie”? Is het volk van Papua, Timor en Maluku ook gedekoloniseerd?

https://drentsmuseum.nl/nl/activiteiten/revolusi-en-de-molukkers

DEKOLONISATIE?

Dit is één grote misleiding, als spreker Lara Nuberg. Zij laat al jaren weten dat de KNIL (Ambonezen) oorlogsmisdadigers zijn. Ten tweede vindt zij dat haar volk is vermoord? Welk volk? In dat werelddeel bepaalt jouw achternaam waar jij vandaan komt. Nuberg? Welke kampong of eiland? Ik heb de vraag vaak in het openbaar gesteld nooit antwoord op gekregen van haar. Ze is Nederlands en wat deed haar voorouder daar?

Tekst vanaf de website van Federatie Indische Nederlanders ook over Lara Nuberg:

” De radicale Pondaag is zeer controversieel en berucht vanwege het ontkennen van de Bersiap. Hij deed dat bijvoorbeeld in een gesprek met de leiding van het grote Indië-onderzoek, nadat hij samen met andere activisten een open brief had gepubliceerd. Pondaag riep bij die bijeenkomst onder meer: “Wie zijn die mensen die dat Bersiap doen? Wie zijn dat? Indonesiërs?! Hoe kommen jullie er bij?” Naast Pondaag zaten mede-ondertekenaars van de militante De Grauwe Eeuw, het Dekolonisatienetwerk Voormalig Nederlands-Indië (DVNI) en de omstreden activiste Lara Nuberg, tevens lid van DVNI, aan tafel. De overlap tussen de verschillende actiegroepen is in de praktijk sowieso erg kort. In het bestuur van KUKB zit bijvoorbeeld ook Noëlla Soeters, bekend van onder andere #Geen4MeiVoorMij. De opmerkingen van Pondaag, die eerder ook succesvol rechtszaken voerde namens nabestaanden van Nederlands geweld in Indonesië, beperken zich doorgaans overigens niet tot het ontkennen van de Bersiap. Met name (Indische) Nederlanders worden door hem regelmatig weggezet als oorlogsmisdadigers, racisten en (land)verraders.”

Lara Nuberg “KNIL Ambonezen zijn oorlogsmisdadigers”

Ook Silvia Pessiriron als spreker, zij wil excuses? Wij willen eerst excuses van haar hebben, want zij is verantwoordelijk voor het feit dat de Mariniers van de “bevrijding van de trein in het jaar 1977” een veteranenstatus kregen! Ze ging zich daar wel voor inzetten en niet voor onze vaders! Waarom dit bezwaarlijk en ernstig is leg ik wel uit. Ook zit ze in het Indisch Platform 2.0 via Indisch Rechtsherstel en claimen ze 36.5 miljard euro. Lachwekkend. Maluku4Maluku gaat specifiek voor de Molukse samenleving en komt op voor een totaal ander bedrag met meer kans tot slagen. Met alle respect wij komen op voor Maluku4Maluku.

Silvia Pessiriron maakte zich wel druk over de veteranenstatus van de mariniers die actief waren bij de treinkaping 1977. Let wel een veteraan dient 30 dagen aaneengesloten in het buitenland hebben gediend! Kijk naar uitleg in volgende filmpje op YouTube:

Dan nog ene Emerson Terinathe die met een groep een paar jaar geleden zat te schreeuwen dat zij zouden zorgen dat er een parlementair enquête zou komen. In verband met het optreden van de Nederlandse overheid bij dezelfde treinkaping. Ook zou hij namens de nabestaanden in de krant Telegraaf in samenwerking met John van den Heuvel een artikel doen laten verschijnen. Dezelfde Emerson beweerde met zijn vriendjes dat de grafrechten bedacht door Leo Reawaruw een fantasieverhaal was in het jaar 2017.

TEKST LOOPT DOOR!

Dat men nog de naam Revolusi koppelt aan een zogenaamde Molukse evenement, is nog vreemder. Omdat in het Rijksmuseum in Amsterdam de Indonesische lobby met veel steun van ene Fridus Steijlen een tentoonstelling houdt met dezelfde naam.

‘Revolusi en de Molukkers’ hoort thuis in de serie activiteiten waarin de thema’s en verhalen uit de tentoonstelling Revolusi Rijksmuseum breder worden uitgemeten.

https://www.nieuwnieuws.nl/5154762/indische-nederlanders-doen-aangifte-tegen- rijksmuseum-wegens-schrappen-term-bersiap/

Tekst loopt door!

Fridus Steijlen en Leo Reawaruw over demobilisatie van de KNIL Ambonezen:

Natuurlijk kunnen we het ook over hebben over de komende grote gebeurtenissen zoals Maluku4Maluku uitnodiging om naar het Europees Parlement in Brussel te gaan op 25 april 2022. En een week daarna naar de Nationale Dodenherdenking in Amsterdam op 4 mei 2022.

Kortom we maken er een goede uitzending van op Radio Siwa Lima!

Tot vanmiddag

Leo Reawaruw

MALUKU4MALUKU KOMT DEZE WEEK MET EEN OPROEP TOT BOYCOT VAN HET GEPLANDE EVENEMENT VAN DE PROPAGANDA-MACHINE UIT JAVA WAAR MOLUKKERS MEEWERKEN!

Hieronder volgt een korte impressie van 9 minuten van het interview op Radio Siwa Lima, het volledige video-verslag volgt deze week.

Frontman Leo Reawaruw met Njong Sahureka van Radio Siwa Lima

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *