New in the year 2019

Nog een paar uur en dan vieren wij wereldwijd Kerstdagen 2018 voor ons allen het belangrijkste feest van het jaar. Het jaar 2018 was een mooi jaar, Maluku4Maluku zal voor het einde van het jaar op terugkomen met een terugblik.

Stichting Maluku4Maluku wil voor de Kerst een paar mededelingen doen:

  1. De beloofde aanmeldingsformulieren voor de eerste, en let op ook voor de tweede(nabestaanden of te wel de kinderen van de ouders die niet meer in leven zijn), generatie ten aanzien van het claimen van de niet betaalde “wachtgelden” of te wel militair pensioen staan pas binnen twee weken online. Juridisch gezien moet dit nog nagekeken worden.
  2. Het spel rondom de “Backpay” uitkeringsregel, wat staat voor niet betaalde salarissen van en voor de KNIL ten tijde van de periode 1940 – 1945 is nog niet afgewikkeld. Dit komt omdat men bij de KNIL Ambonezen dient te spreken over Nederlandse veteranen. Om onze eerste generatie deze erkenning te krijgen is een strijd voorafgegaan door onze voorzitter(tevens ook veteraan). Leo Reawaruw heeft dit al bij de ministeries opgemerkt, dat zij vanaf dit jaar door de Veteranen-wet worden afgeschermd en beschermd. Net zoals de wachtgelden zal dit de hete hangijzer worden in het jaar 2019. Want erkenning is de eerste stap naar financiële genoegdoening, zo werkt het in het moderne westen. Een advocaten-collectief staat klaar om dit alles op te starten voor de eerste en tweede generatie!
  3. Maluku4Maluku is in de volle voorbereiding om met SALAHUTU production de eerste Molukse Televisie zender te brengen. De volgende onderdelen zullen uitgelicht worden, ten eerste Maluku Got Talent. Ten tweede Veterans4Veterans waar met name de orale geschiedenis van de soldaat gebracht gaat worden, maar ook de agenda van herdenkingen, manifestaties en bijeenkomsten van militairen. Tenslotte nieuwsberichten uit Nederland van en voor de Molukse en Indische gemeenschap.

Stichting Maluku4Maluku wenst alle Molukkers, en al onze vrienden en ook onze bevriende organisaties, waar zij zich ook bevinden op de hele wereld, een gezegende Kerst 2018. En natuurlijk een ieder een gezond en gelukkig 2019 toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *