Ik ken Leo Reawaruw, al vanaf mijn jeugdjaren. Wij woonden in Harlingen. Hij was de eerste uit de Friese havenstad die zich vrijwillig meldde voor de Libanon-missie. Dat vonden wij destijds heel raar. Omdat hij uit een KNIL familie kwam. En zij waren echt wel genaaid door de Nederlandse regeringen. Ik ben zelf van Indische afkomst, en ben neef van Marion Bloem. Mijn moeders meisjesnaam is Bloem. Ik weet dat hij al jaren opkomt voor niet alleen de Molukse gemeenschap maar ook de Indische gemeenschap specifiek de veteranen van de KNIL. Maar ook is hij een bruggenbouwer tussen onze gemeenschappen.

Hij is nu druk bezig om een samenwerking te maken tussen Indische en Molukse veteranen. Dat zal opzienbarend zijn. Maar ook het feit dat hij de geschiedenis van Nederlands-Indië  op de kaart zet met alle oorlogsellende, en de vergeten veteranen. Dwingt bij mij alleen respect af. Ik kan niemand anders verzinnen die de Witte Anjer Prijs of te wel de Veteranenprijs van 2019 moet winnen, dan Leo Reawaruw uit Leeuwarden.

Antoine Werner  Frees

MAILEN KAN TOT MAANDAG 10.00 uur Doe een kort beschrijving waarin men ook naar deze website kan verwijzen.

Ken jij iemand die zich bijzonder inzet voor veteranen? Wil jij diegene graag in het zonnetje zetten? Nomineer hem/haar voor de Witte Anjer Prijs!

Het Nationaal Comité Veteranendag riep vorig jaar een speciale prijs in het leven voor mensen die een bijzondere rol spelen in het leven van veteranen. De Witte Anjer wordt gedragen als waardering voor alle Nederlandse veteranen. De steun van naasten kan ontzettend belangrijk zijn voor veteranen. Denk aan de buurman/buurvrouw die altijd klaarstaat, de oprichter van het veteranen inloophuis bij jou in de buurt, een liefdevol en ondersteunend thuisfront of de een burgemeester die zich elk jaar extra inzet om een prachtige lokale Veteranendag te organiseren.

Twee weken voor Veteranendag, op donderdag 20 juni, wordt de winnaar van de Witte Anjer Prijs bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking in Den Haag. De winnaar is op zaterdag 29 juni eregast bij de Nederlandse Veteranendag en mag later een rondvlucht maken in een historische Dakota.

Hoe nomineer je iemand?

 • Beschrijf in maximaal 300 woorden / één A4 waarom hij/zij het verdient om de Witte Anjer Prijs te winnen. We vragen je vriendelijk om je aan één A4 te houden.
 • Voeg een foto van hem/haar toe.
 • Noteer de woonplaats van degene die je nomineert.
 • Mail je nominatie naar witteanjerprijs2019@veteranendag.nl. Zet in het onderwerp van de email: ‘Witte Anjer Prijs 2019 + naam van degene die je nomineert’.
 • Je kan je nominatie ook op de post doen naar:

Westerstraat 252-254

1015 MT Amsterdam

t.n.v. Hella Warmerdam / Witte Anjer Prijs 2019

De deadline is maandag 29 april 10.00 uur.

Heb je vorig jaar iemand genomineerd? Dan ben je dit jaar van harte welkom om die persoon nogmaals te nomineren.

De jury van de Witte Anjer Prijs 2019:

 • Voorzitter: Boudewijn Revis, Bosnië veteraan en Wethouder in Den Haag
 • Debbie Koorn, partner van een veteraan en werkzaam bij Dunea, partner van het Nationaal Comité Veteranendag
 • Tanja Bruins, organisator van veteranenactiviteiten in de gemeente Wijchen
 • Dayrohn Wiesken, Afghanistan veteraan
 • Hein Scheffer, voorzitter van het Veteranenplatform
 • Dennis Kroon, Bosnië/Irak/Afghanistan veteraan en zanger

Voor overige vragen mail naar witteanjerprijs2019@veteranendag.nl of bel 020 520 5280.

2 reacties op “Ook Indische steun voor nominatie Maluku4Maluku

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *