Geen twijfel meer mogelijk

De afgelopen periode zijn er veel positieve ontwikkelingen ontstaan ten aanzien van het KNIL Ambonezen dossier richting totale erkenning. Dit betekent jammer genoeg dan ook dan er paar zaken in de wachtstand belanden. Velen geloven niet de nieuwste ontwikkeling en dat is via onze frontman Reawaruw een werkgroep samengesteld gaat worden om een plan uit te werken. En in dat plan zal er een vrijstelling komen op het gebied van kosten voor grafrechten voor de KNIL Ambonezen en hun vrouwen. Er is al een goed gesprek geweest met gemeente Wierden om dit uit te gaan werken, maar in dit plan zal er meer betekenis gaan komen voor veteranen in het algemeen. Er is dus ook al contact opgestart met Veteranen Instituut te Doorn, met kolonel L. de Vos om dit in goede banen te gaan leiden. Ook zal er binnenkort een afspraak gemaakt worden voor een werkoverleg met de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht H. van Griensven.

Enkelen kunnen nog wel twijfels hebben, maar de meerderheid van de Molukse samenleving weet dat Maluku4Maluku als enige zichzelf geen rust gunt. Met deze instelling ook alleen maar winstpunten kan behalen. Omdat alles op alles gezet moet worden dat de eerste generatie de totale overwinning gaat meemaken. Wij met zijn allen hebben geen tijd te verliezen, want elke maand moeten we mensen uit onze eerste generatie brengen naar hun laatste rustplaats

Samenwerking tijdens Nationale Veteranendag zaterdag 29 juni 2019

Gelukkig zijn er samenwerkingsverbanden opgestart met diverse organisaties, een van de laatste samenwerkingsverbanden is met Stichting Pelita te Diemen. Door samenwerking kunnen wij alleen maar een machtsblok vormen, en mogelijke punten ter verbetering aankaarten bij organisaties waar wij als Molukse samenleving mee te maken hebben. Nationale Veteranendag is zaterdag 29 juni op het Malieveld en in het gehele centrum van Den Haag. Maar ook wordt er tot nu toe ook de Pelita Ouderendag in Barneveld gehouden op steeds de laatste zaterdag van de maand juni. Maar dat is ook altijd de dag die Nationale Veteranendag kiest. Dit heeft de laatste jaren tot discussie geleid, niet alleen achter de schermen. Hier is dit jaar een einde aangekomen. De kopstukken van Stichting Pelita en Stichting Maluku4Maluku hebben de handen ineen geslagen om tot een redelijk alternatief te komen dit jaar.

Nationale Veteranendag is de plek waar de eerste generatie daadwerkelijk zijn erkenning aan den lijve kan meemaken. Want daar lopen 100.000 bezoekers waaronder duizenden militairen en veteranen. Die allen beseffen wat de KNIL Ambonezen of te wel Molukse veteranen en hun vrouwen hebben betekend voor Nederland. Jazeker ook de vrouwen, want een militair die geen goede thuisbasis heeft kan niet optimaal functioneren. Militair en of veteraan ben je niet alleen! Er zal voor de ons allen in een grote tent op het Malieveld een hoek gemaakt worden, waar wij elkaar kunnen ontmoeten. Daar zullen ongeveer 80 zitplaatsen komen. Maar ook zal er weer op de zogenaamde gebied Veteranenplaza wederom een eigen tent van Maluku4Maluku zijn.

Let op er zijn afspraken gemaakt dat Cleerdin & Hamer Advocaten uit Amsterdam(Michael Ruperti) en Dolderman Letselschade Advocaten uit Utrecht(Vincent Dolderman / Rob Remie) aanwezig zullen zijn met vertegenwoordigers in deze tent. Om iedereen kort te woord te staan.

Het plan Nationale Veteranendag Barneveld – Den Haag

Maluku4Maluku is van mening dat de Pelita Ouderendag moet doorgaan omdat dit zo veel plezier geeft aan onze eerste generatie! Maar zij moeten ook de kans aangeboden krijgen om ook iets van de Nationale Veteranendag mee te gaan maken. Nu is het volgende plan ontstaan met medewerking van directeur H. Ferninandus van Stichting Pelita:

Er zal een autobus klaar staan in Barneveld voor de eerste generatie(mannen en of vrouwen) inclusief begeleiding om deze naar het Malieveld in Den Haag te vervoeren! Zij allen zullen dan enkele uren op het Mailieveld door Maluku4Maluku ontvangen worden. Zij allen zullen dan iets na de middag weer terugkeren naar Barneveld om het feestprogramma mee te gaan maken. Het enige wat men moet doen? Is zich opgeven, om deze unieke kans te pakken. Want hoe lang zijn ze er nog? Zij kunnen nu deze mooie kans aangrijpen. Daarnaast in alle generaties van onze samenleving is het KNIL Ambonezen begrip voor de volle honderd procent teruggekeerd. Wij moeten de eerste generatie op het Malieveld krijgen, want Nationale Veteranendag is voor hun! Maar ook voor hun nazaten, die dan door aanwezig te zijn de (groot)vaders en (groot)moeders een eer kunnen brengen. Zodat hun gezicht nooit verloren gaat binnen het grootste jaarlijkse evenement van militairen en veteranen. Maar ook het grootste jaarlijkse terugkerende van de provincie Zuid-Holland, waar het Koningshuis en het voltallige regering bij aanwezig is.

Alphen aan den Rijn krijgt een historische presentatie

Zaterdag 22 juni een week voor Nationale Veteranendag zal er in de Molukse wijk Alphen aan den Rijn een historische vergadering komen. Achter de schermen wordt er aan een nieuwe element gewerkt binnen Maluku4Maluku. Wij hopen deze week dit al via onze website bekend te maken, maar het zal een hele nieuwe dimensie gaan geven in onze gevecht naar totale erkenning van onze KNIL veteranen. Afgelopen zondag is gebleken dat er een interne communicatiestoornis is geweest bij de planning van de stichting in Alphen aan den Rijn. Onze contactpersoon had al ver van te voren de vergadering in de agenda laten vastzetten. Nu blijkt dat er een dubbele afspraak is gemaakt in de agenda. De Molukse kerk krijgt daar een nieuwe dominee, en zij houden de installatie in de stichting.

Aangepaste tijd inloop vanaf 15.00 uur en start om 15.30 uur

Maluku4Maluku gaat zich aanpassen in de tijdschema van de vergadering. Dit gaat betekenen dat de vergadering een paar uur later gaat starten. Wij gaan er vanuit dat de nieuwe aanvangstijd om 15.30 uur gaat worden! Wij zullen deze week hierop terugkomen. Maluku4Maluku wenst de nieuwe dominee en de kerkgemeenschap in wijk Alphen aan den Rijn een vruchtbare tijd toe.

Reactie op “Stichting Pelita en stichting Maluku4Maluku werken samen voor de eerste generatie tijdens Nationale Veteranendag 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *