De busreis die Stichting Pelita met ons in gedachten heeft een deadline, dat wil zeggen dat wij het aantal personen moeten weten voor vanmiddag 12.00 uur. Het plan is vaker uitgelegd maar ten overvloede als volgt:

De bedoeling is dat er een touringcar gereed staat aan de zijkant van het Malieveld 13.30 uur daar kan men opstappen om de reis naar de “Molukse ouderdag” in Barneveld mee te maken. Voor de eerste generatie is de busreis en toegang gratis. De begeleiders betalen een bedrag van 8 euro voor de toegang in Barneveld. De bedoeling is dat men rond 15.30 uur aankomt in Barneveld. Daar zal dan aandacht geschonken worden door Stichting Pelita aan de personen die dan aansluiten binnen het evenement. Een hapje en drankje zal voor de busreizigers klaarstaan.

Door dit te organiseren hopen wij met ons allen aan de vraag te voldoen dat men van allebeide evenementen een gedeelte kan meemaken. Veteranen kunnen gratis treinkaarten aanvragen via de Veteranen Instituut te Doorn. Stel dat men reist via de trein op zaterdag 29 juni kan de touringcar die dan terugrijdt naar Den Haag. Reizigers brengen naar station Amersfoort en of Utrecht. Of men kan blijven zitten tot en met Den Haag.

Er is maar een ding waar men nu rekening mee moet houden! Er is een deadline vanuit het bus vervoersbedrijf, zij moeten vandaag weten of er een grote touringcar ingezet moet worden. Er is een grote dubbeldekker gereserveerd voor in totaliteit 70 personen. Er waren geluiden in het land dat mensen hier gebruik van willen maken. Maar concreet zijn er te weinig aanmeldingen. Pelita en Maluku4Maluku moeten knoppen doorhakken. Wij dienen voor 12.00 uur aanmeldingen via het volgende emailadres binnenkrijgen, of via onze contactpersonen via whatsapp. Mailen kan naar: salahutu@gmail.com

Wil je met enkele personen hier gebruik van maken? Mail of geef het door vanochtend. Want dan kunnen wij beslissen of de grote touringcar ingezet moet worden. De kans bestaat ook dat we helemaal geen touringcar gaan inzetten.

Maar door dit initiatief te nemen, laten beide organisaties, Pelita en Maluku4Maluku, zien aan onze samenleving dat wij allen op willen komen voor het KNIL Ambonezen dossier. Daarmee ook een start van een samenwerkingsverband met dit initiatief te bezegelen.

Aanstaande zaterdag 22 juni in de Molukse wijk Alphen aan den Rijn zal Rabbijn Simon Bornstein de vergadering openen met een gebed. Dominee Bram Nanuru is jammer genoeg verhinderd, frontman Reawaruw heeft de Rabbijn vanochtend gesproken en hem gevraagd de taak van Nanuru over te nemen.

Rabbijn Simon Bornstein bij het Anne Frank monument in Amsterdam

Rabbijn Bornstein zal ook spreektijd krijgen over de aanpak richting Joodse veteranen die actief waren in Nederlands-Indië. De vertegenwoordiging van de Joodse veteranen zal in Maluku4Maluku verweven worden. Dit gaat ook gelden voor de Indische KNIL veteranen, en hun weduwen en of nazaten. Kom op tijd, want er zijn zestig zitplaatsen. De eerste generatie(en hun begeleiding) krijgt voorrang op de zitplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *