Zaterdag 22 juni zal Maluku4Maluku om 15.30 een presentatie houden in Alphen aan den Rijn in stichtingsgebouw Kaju Putih.

Dit zal plaatsvinden na de ceremoniële plechtigheid en bevestiging van predikant Ds. Lumulisanay van Gerdja Indjili Maluku (GIM). De oorspronkelijke aanvang van de presentatie van Maluku4Maluku stond gepland om 13.15 uur maar zal vanwege miscommunicatie over de reserveringstijden van de stichtingsgebouw en in goed overleg met Maluku4Maluku tevens uit respect voor de kerk verzet worden naar aanvangstijd 15.30 uur

Maluku4Maluku hopen op uw begrip. Wensen alle leden van de kerkelijke gemeente GIM een mooie plechtigheid toe.

Er zijn meerdere Molukse nabestaanden van de eerste generatie uit Alphen aan den Rijn en omstreken die zich in hebben geschreven via de aanmeldingsprocedure van Maluku4Maluku. Wij nodigen u hierbij van harte uit om deze zaterdag vragen te stellen. Uiteraard is deze presentatie ook bedoeld voor de mensen die nog niet goed op de hoogte zijn, en meer willen weten.

Rob Remie en Vincent Dolderman(advocatencollectief) voor kantoor Dolderman Letselschade Advocaten te Utrecht

Wij hopen u aanstaande zaterdag te zien, zodat wij u op de hoogte kunnen brengen van de stand van zaken rondom de activiteiten van Maluku4Maluku ten behoeve van erkenning en totaal eerherstel(inclusief het betalen van militaire openstaande ereschulden) voor de eerste de generatie KNIL-Ambonezen en hun gezinnen(nabestaanden).

Het voornemen is om een presentatie van twee uur te houden met pauze. Daarna zal er gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Bijgevoegd de agenda met de gespreksonderwerpen die besproken zullen worden tijdens de presentatie

Meer achtergrondinformatie is te vinden op: www.maluku4maluku.com

Agenda:

De resultaten die vanaf augustus 2017 tot en met juni 2019 zijn behaald door stichting Maluku4Maluku.

De agenda voor het jaar 2019 daarin zullen Molukse delegaties samengesteld worden om bij belangrijke dagen binnen Nederland aanwezig te zijn. Goed voorbeeld is de deelname aan Nationale Dodenherdenking 4 mei in de Nieuwe Kerk en op de Dam in Amsterdam en deelname op zaterdag 29 juni Veteranendag te Den Haag, maar ook deelname aan de Nationale Herdenking bij het Indië-monument te Roermond op zaterdag 7 september. Maar er zullen ook nieuwe dagen aankomen, waaronder de herdenking in de avonduren van 15 augustus in Zwolle, waar vanaf dit jaar een echte Molukse tint aan het krijgen is.

Uitleg over de aanmeldingsprocedure en de inhoud van het KNIL PAYBACK dossier dat veel verder reikt dan alleen achterstallig soldij, zoals de bekende backpay regeling(fooitje). Tevens uitleg over de aanpak van het advocatencollectief van stichting Maluku4Maluku om te gaan onderhandelen met ministeries om een deal te sluiten om de openstaande militaire ereschulden te betalen. Het door de Nederlandse overheid meest gevreesde advocatencollectief dat belangen behartigd van Nederlandse Veteranen. Zij hebben hun sporen namelijk al ruimschoots verdiend.

De betaling van KNIL PAYBACK dient te gebeuren aan de nu nog in levend zijnde KNIL-veteraan of zijn weduwe. Blijkt het KNIL-echtpaar overleden te zijn? Dan dient dit aan de nabestaanden en of kinderen uitgekeerd worden.

Bij het mislukken van onderhandelingen zullen wij per direct juridische stappen ondernemen. Hiervoor dient men zich massaal aan te melden, dan staan wij als machtsblok veel sterker.

Het opstarten van een grondig onderzoek onder begeleiding van Maluku4Maluku naar de achtergelaten 350 kinderen en 150 jonge moeders, waarop ook geen universeel mensenrecht op uitgevoerd werd. Dat is gezinsherstel! Helaas zijn er onder de zogenaamde Tengara groep veel families uit elkaar gescheurd geweest. Voor elke familie dient er financiële compensatie te komen.

Stichting Maluku4Maluku zal niet schuwen om naar Straatsburg te gaan naar het Hof van de Rechten van de Mens

Michael Ruperti leidt onze advocatencollectief

Het onderwerp “babysterfte in de barakken” en het hoge sterftecijfer van de oudere lichting van de tweede generatie zal aan de kaak gesteld worden door Maluku4Maluku. Eerste voorloper in de pers was het krantenartikel die in samenwerking met NRC Handelsblad op 24 april jongst leden is verschenen.

Het begeleiden in de aanvraag om alsnog militaire eretekens te ontvangen voor levende en of al overleden KNIL-veteranen. Maar ook het bijstaan binnen zorg en maatschappelijke problemen bij onze hoogbejaarde veteranen.

De strijd om vrijstelling van grafrechten te krijgen voor de eerste generatie. Hierin is een totale wending in gekomen. Maluku4Maluku zal in in een werkgroep gaan zitten met de eerste gemeente die heeft besloten mee te gaan in deze wens. De gemeente Wierden zal na maar liefst twee raadbesluiten meewerken aan de vrijstelling van kosten voor graven van de KNIL Ambonezen en hun weduwe. Veteranen Instituut Doorn en defensie zijn op de hoogte gebracht en zal alles gaan ondersteunen wanneer de juiste informatie aangeleverd moet worden. Feit is dat er de afgelopen jaren al graven zijn ontruimd van de eerste generatie!

Om dit graf werd er in het jaar 2017 contact gestart met gemeente Wierden

De steeds weer terugkerende discussie of Molukse wijken puur Moluks moeten blijven, zal meegenomen worden. Men dient de wijken en kerken en stichtingen in het licht gaan zien als demobilisatie-proces van de KNIL Ambonezen.

Het toetreden van de enige Molukse veteranengroep binnen het Nederlandse Veteranenplatform.

Uitleg over de samenwerkingen met:

Njonja Soumokil en haar zoon Thommy. Zij hebben Maluku4Maluku persoonlijk verzocht ook voor haar man en vader wijlen Mr. Dr. Chris Soumokil de KNIL-rechten te bevechten.

Op basis van het feit dat haar man KNIL-Veteraan is kan Maluku4Maluku haar voor de volle 100% bijstaan.

Njonja Soumokil en haar zoon Thommy thuis in Assen

Nationaal Comité 4 e 5 mei – 75 jaar vrijheid (2020)

Stichting Pelita te Diemen

Organisatie AmNed Basodara Gadong (Jakarta & Maluku)

Rabbijn Simon Bornstein uit Amsterdam. Rabbijn Bornstein zal binnen Maluku4Maluku een functie gaan krijgen.

De Indische veteranen en nazaten die zich vanaf volgende week een aparte AANMELDPROCEDURE gaan krijgen op onze website. Ook is er samenwerking opgestart met Indische veteranen.

Surinaamse en Antilliaanse veteranen

Uitleg van Salahutu TV, de eerste Molukse tv-programma die uitgezonden wordt op woensdagavond 23.00 uur en herhaald wordt op zondag 11.00 uur

KOM NAAR NATIONALE VETERANENDAG NEEM EEN FOTO MEE VAN JOUW (GROOT)OUDERS ZODAT ZE WEER ZICHTBAAR ZIJN, DIT IS EEN ACTIE UIT RESPECT VOOR DE EERSTE GENERATIE. VLAGGEN ZIJN TOEGESTAAN NIET OP VLAGGENSTOKKEN!

Reactie op “Agenda voor Alphen a/d Rijn & Veteranendag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *