Vanaf donderdag september 26 is de Molukse eilandengroep vier keer getroffen door grote aardbevingen. We rekenen dan niet al de na-trillingen of naschokken van de aardbevingen mee. De angst zit er nog steeds goed in. Omdat er veel verhalen de ronde doen dat er een grote aardbeving aankomt van minimaal 8.0 op de schaal van Richter. De aardbeving van donderdag september 26 was een van 6.5 op de schaal van Richter. En die van donderdag 10 oktober een van 5.3 op de schaal van Richter.

Ondanks dat de Indonesische overheid meldde dat er geen kans is op een tsunami gelooft niemand daar in, vooral omdat het al meer dan twee weken duren de aardbevingen(meestal onder zeespiegel) in het Molukse eilandengroep. Ook ziet men vanaf hoger gelegen gebieden(bergen) rare golven en zeebewegingen, men durft ook niet terug te keren vanuit de bergen.

Dodenaantal door instortende gebouwen stijgt met elke aardbeving en trillingen die er na zijn.

Vanaf september 26 zijn er veel doden te betreuren, en gewonden. Maar ook heel veel mensen zijn in paniek naar de bergen of hoger gelegen gebieden gevlucht. Daar verblijven ze in de open lucht zonder beschutting. Er is nog geen enkele tentenkamp neergezet die men kan vergelijken vluchtelingenkampen, of in noodopvangkampen bij natuurrampen.

https://www.youtube.com/watch?v=zYhQds2w9Dk

Er wordt ook nog niet structureel en op een goede wijze water en voedsel naar onze mensen gebracht. Daardoor ontstaat er nu al ziektes zoals diarree en koortsverschijnselen bij vooral jonge kinderen en ouderen.

Na vier aardbevingen en de verwachting dat er nog een grote in aantocht is, kan de heropbouw nog niet beginnen.

Maluku4Maluku heeft tot nu toe een afwachtende houding aangenomen binnen de rampspoed. Dit omdat Maluku4Maluku vindt dat wij als Molukse volksbeweging met een goed plan moeten gaan komen. Want geld doneren is simpel. Maar Maluku4Maluku wilt aan donaties doelstellingen koppelen.

Of te wel wanneer men geld gaat storten naar onze hulpacties, moeten mensen weten waar dit aan besteed gaat worden. Dus vooraf gaat Maluku4Maluku bekend maken waar het geld aan wordt uitgegeven.

Maluku4Maluku is de komende dagen(weken) druk bezig om binnen hun netwerken steun te krijgen om een grote hulpactie op te starten binnen de Nederlandse samenleving. Maluku4Maluku heeft al doelstellingen om de gezondheid van met name jonge kinderen en bejaarden veilig te stellen in de gebieden waar onze mensen zijn naar toe gevlucht.

De eerste aardbeving op september 26 #NINE26

Dit bericht moet gezien worden als vooraankondiging van de actie #NINE26 . Waar komt de naam vandaan? Wij als Molukkers waar dan ook ter wereld zien dit als grootste rampspoed van de afgelopen tien jaar vergelijkbaar als 9/11 zegt u het maar.

Preflyer deze week verschijnt een nieuwe met bankrekeningnummer en meer informatie!

Aanstaande zondag 13 oktober om 11.00 uur zal er op de Salto TV Amsterdam (ook via www.salto.nl live te bekijken) een nieuwe editie komen van het enige veteranenprogramma op de Nederlandse televisie Veterans4Veterans. Het is een programma van een uur lang met de volgende elementen:

Terugblik van de opvang in de oude concentratiekampen zoals in Vught en Westerbork van de KNIL Ambonezen -veteranen(en hun jonge gezinnen) vanaf 1951, toen ze voor maximaal voor zes maanden op militair dienstbevel

Impressie van de laatste militaire ere-saluut naar KNIL Ambonees veteraan bapa Noes Leiwakbessy een bijzondere begrafenis die gezien moet worden als symbool voor alle KNIL Ambonezen – veteranen(en hun vrouwen) die ver van hun vaderland hun laatste rustplaats hebben.

Twee Nederlandse generaals krijgen uitleg bij de velden van de jonge KNIL kinderen

Een ontmoeting met de eerste winnaar wereldwijd van de Voice Senior Jimi Bellmartin een Molukse ambassadeur uit Vught.

Jimi Bellmartin groeide op in Kamp Vught Barak 23

De eerste aankondiging op Nederlandse televisie van de aanstaande hulpactie ten bate van alle slachtoffers van de aardbevingen in de Molukse eilandengroep #NINE26 . Die onder de noemers Maluku4Maluku, Veterans4Veterans, Kapitan Bawa Kembali gebracht gaan worden, de start zal gelijktijdig zijn met het internationale evenement Amsterdam Dance Event of te wel ADE 2019.

Amsterdam Dance Event trekt in een paar dagen 1 miljoen bezoekers naar de hoofdstad van Nederland. Binnen het internationale evenement hoopt Maluku4Maluku extra aandacht te trekken.

Er verschijnen in Nederland op Facebook vooral berichten waarin de naam van onze frontman Leo Reawaruw wordt gemeld. Deze berichten berusten op leugens, deze worden verspreid door Molukse gekken. Die over de ruggen van de pijn van onze Molukse volk hun gram willen halen, of voor hun eigen eer en roem bekend willen worden. Zij dienen gezien te worden als de grootste Molukse ratten binnen onze gemeenschap. Alle berichten waar onze frontman achter staat en van zijn hand zijn verschijnen via deze website of www.reawaruw7.com

Generaal Majoor L. Noordzij & Brigade Generaal(KNMAR – Militaire Politie J. Vlaming

Nederlandse veteranen brengen een militaire ere-groet naar KNIL (KNMAR) Ambonees bapa Noes Leiwakabessy in Kamp Vught. Onder de veteranen waren generaal bd Leen Noordzij en brigade-generaal bd KNMAR Jack Vlaming en leden van Brothers In Arms Nederland en leden van Dutch Veterans Biker Association. Daar waar dezelfde klok nog luidt die de Joodse gevangenen deed aantreden buiten de barakken. De afscheidsdienst werd gehouden in de oude Joodse straf-barrak van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. 75 jaar Vrijheid anno 2020 worden de laatste KNIL Ambonezen / Veteranen begraven ver van hun vaderland. Terwijl ze op militair dienstbevel voor maximaal zes maanden naar Nederland moesten komen. Dit alles veranderde tot levenslang tot de dood er op volgde, ondanks hun onvermoeide en moedige militaire leven voor het Nederlandse koningshuis.

Kijk naar het enige veteranen-programma op de Nederlandse televisie op Salto TV Amsterdam ook via live-stream op zondagochtend om 11.00 uur en woensdagavond 23.00 uur via www.salto.nl voor meer informatie ga naar www.maluku4maluku.com

Molukse ambassadeurs in de muziekwereld Jimi Bellmartin en Rudy de Queljoe met Steve Brown(Amsterdam-Noir Productions) op Algemene Begraafplaats Vught

De komende edities van Veterans4Veterans is een samenwerking met Amsterdam-Noir Productions onder de bezielende leiding van onze vriend Steve Brown(zoon van een USA veteraan) en zijn vrouw Germaine(Indische dochter van een KNIL veteraan)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *