De Molukken is getroffen door een zware aardbeving, er worden er meerdere verwacht. De kans op een grote tsunami hangt in de lucht. Alhoewel de overheden de kans op een tsunami klein achten, zijn veel mensen de bergen op gevlucht. Zij zitten daar alleen maar met hun kleding, met weinig voedsel en water. De angst zit in ons volk op de Molukken.

De officiële dodencijfer is op dit moment twintig, en een groot aantal gewonden. Dit aantal zal zeker de komende dagen omhoog gaan.  De opbouw van de ingestorte en beschadigde gebouwen, en vooral woningen zal weer tijd in beslag gaan nemen.

De vraag is wat kunnen we vanuit Nederland gaan doen? Maluku4Maluku wil het voortouw gaan nemen in deze vraag. Sinds donderdagmiddag zijn we aan het netwerken om volgende week zaterdag een brainstormsessie te gaan organiseren. Hoe wij gezamenlijk iets kunnen gaan opzetten.

Maluku4Maluku begrijpt dat wij, als Molukse volk, denken en handelen per negri(plaats waar de familienaam vandaan komt), of soort stam. Dat is niet erg. Maar kunnen wij niet in een brainstormsessie elkaar versterken?

Maluku4Maluku heeft ook in deze kwestie een totaal andere visie, en wil een nieuwe aanpak voorstellen aan de personen, en of organisaties die iets willen doen voor hun geboortegronden, en families die zijn geraakt door de aardbeving.

Er wordt hard gewerkt aan het bemachtigen van een Molukse stichtingsgebouw in het midden van het land, die op zaterdag 5 oktober haar deuren wilt openen. Door dit bericht op het internet te doen, willen wij aangeven dat wij niet te lang moeten wachten om ons volk op de Molukken bij te gaan staan in deze zware tijden. Houdt je agenda open voor zaterdag 5 oktober Maluku4Maluku “EarthquakeMaluku” Brainstormsessie!

Meer informatie volgt!

Hieronder volgt nieuwsbericht van NOS, zodat dit in drie talen gelezen kan worden:

Doden door zware aardbeving bij Molukken; minstens 100 gewonden

Zeker twintig mensen zijn om het leven gekomen door een zware aardbeving op de Molukken in Indonesië. De beving had een kracht van 6,5. Later volgden ook nog naschokken. Minstens honderd mensen raakten gewond.

De slachtoffers werden onder meer geraakt door vallend puin en aarde die door het natuurgeweld begon te schuiven. Meer dan 2000 mensen zouden zijn geëvacueerd.

Een ziekenhuis in de stad Ambon stortte in. Patiënten zijn weggevlucht uit het gebouw en worden buiten opgevangen. Ook een belangrijke brug en een universiteit raakten beschadigd.

Op beelden is te zien dat huizen in Ambon, waar honderdduizenden mensen wonen, deels zijn ingestort. De autoriteiten zeggen dat niet gevreesd hoeft te worden voor een tsunami. Het is nog onbekend wat de totale schade is.

In juni veroorzaakte een aardbeving met een kracht van 7,3 paniek in verschillende steden en dorpen op de Noord-Molukken. Een vrouw kwam om het leven en woningen raakten beschadigd

https://nos.nl/artikel/2303423-doden-door-zware-aardbeving-bij-molukken-minstens-100-gewonden.html

3 reacties op “Maluku4Maluku organiseert brainstormsessie #EarthquakeMaluku

 1. Lieve allemaal mijn zoon uit santi
  Woont op Ambon
  Tulehu ook zijn huis is onbewoonbaar
  En zit momenteel onder een zeiltje
  Met zijn vrouw en 3 kinderen eten delen ze zoals het hoort
  De angst zit er goed in .
  Natuurlijk als ik iets kan betekenen zal ik helpen waar ik kan
  Met de vriendelijke groet .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *