Onze frontman tevens voorzitter van stichting Maluku4Maluku kan onmogelijk alle berichten beantwoorden die binnenstromen op zijn Facebook-account. Bij deze bedanken wij namens hem voor alle positieve reacties die op alle vormen van sociaal-media te vinden zijn. Het aantal onbeantwoorde berichten zijn vandaag(zaterdag 18 januari) meer dan driehonderd via zijn Facebook.

Maluku4Maluku is in de voorbereiding naar maandag 20 januari, de dag waarop wij als Molukse volksbeweging onze eerste generatie(levend of postuum) de eer, erkenning en waardering gaan teruggeven in Nederland. Alle geschiedenisboeken is stichting Maluku4Maluku binnen het KNIL Ambonezen verhaal aan het herschrijven vanaf het jaar 2017 niemand in Nederland kan er meer aan ontsnappen. Zowel op bestuursniveau binnen de Nederlandse gemeenten en andere overheden waaronder politiek Den Haag.

De opzet is dat ook andere gemeenten zullen worden benaderd binnen dit verhaal, met name gemeenten waar Molukse woonwijken zijn. Het verhaal die onze frontman, tevens prominente belangenbehartiger binnen de Nederlandse veteranenwereld en defensie, zit goed en professioneel in elkaar. Kortom hij is de Molukker bij de krijgsmacht die echt serieus genomen word.

Dus ook in alle facetten kan Maluku4Maluku dit verdedigen, maar dient ook op de juiste manier gepresenteerd worden bij de overheden. Nu komen er geluiden binnen dat meerdere mensen binnen de Molukse wijken willen opstaan, en als gekken ineens hun gemeenten willen gaan benaderen.Wordt zelf geschreven dat er in een stad dit is aangekaart? Wanneer dan? Nadat men alle berichten na het jaar 2017 van onze volksbeweging heeft gelezen? Of was dat eerder? Dit vinden wij niet een correcte werkwijze, want het verhaal verkeerd presenteren kan meer schade opleveren dan winst. De personen die nu als gekken er in willen stappen? Kunnen ze aantonen dat zij ondersteund worden door een advocatencollectief?

Het advocatencollectief van Maluku4Maluku bestaande uit advocatenkantoren van Cleerdin & Hamer(Amsterdam) en Dolderman Letselschade Advocaten(Utrecht) is de beste combinatie om het KNIL Ambonezen hun rechten en militaire ereschulden binnen te halen. Een klein kind beseft dat het KNIL dossier met stichting Maluku4Maluku eindelijk na 70 jaar in goede handen is. Let wel frontman Leo Reawaruw maakt ook deel uit van het advocatencollectief! Of moeten wij accepteren dat door Molukse amateurs met een groot ego weer verpruts gaat worden in bepaalde woonwijken? Maluku4Maluku zal in Wierden een presentatie gaan inplannen in samenwerking met Stichting Kandjoli en de wijkraad. Datum zal zo snel mogelijk bekend gemaakt worden, op zaterdag 15 februari staat wijk Zwolle ingepland als eerste bijeenkomst met Maluku4Maluku. Advocaat Michael Ruperti zal in ieder geval aanwezig zijn, er moet nog overleg gepleegd worden met Dolderman Letselschade Advocaten of zij ook vertegenwoordigd zijn.

Dat ziet men ook in de benaderingen naar gemeenten toe in het zoeken naar financiƫle steun voor de slachtoffers van de vele aardbevingen sinds september 2019. De ene gemeente wilt meedenken de andere wijst alles af!

Zaterdag 6 juni Veluwehal Barneveld Benefietfestival capaciteit 2300 personen

Het advies is op dit moment aan elke Molukse woonwijk geduld te nemen. Maluku4Maluku heeft een strategie ingezet om eerst enkele gemeenten te benaderen, en deze week de Vereniging van Nederlandse Gemeenten aan te schrijven. Om zo daar een gesprek te krijgen, en mogelijk richting landelijke regeling te gaan. In de tussentijd zal Maluku4Maluku nog meer steun gaan proberen te halen bij andere lijnen binnen onze netwerken, waaronder defensie en FNV(verklaring van steunbetuiging aan Maluku4Maluku afgegeven), en andere maatschappelijke organisaties. De afgelopen jaren is het netwerk van ons sterker geworden, er is geen enkele Molukse organisatie die ons dit kan navertellen. Alhoewel er nu wel enkele uitingen gedaan worden op het internet van andere personen of organisaties, maar loze woorden heeft niemand wat aan! Genoeg beloften gemaakt door Molukkers en Molukse organisaties richting eerste generatie met als resultaat nul punt nul! Uiteraard zijn wij bereid in samenwerking met families en of woonwijken contacten te maken met de gemeenten in uw omgeving. Maar de tip is nu kalmte bewaren, want overhaaste dingen monden meestal uit in niets in een verkeerde benadering en aanpak.

Het feit dat via stichting Maluku4Maluku de veteranenstatus is binnengehaald voor de KNIL Ambonezen, dat werd gezien als een onbeduidende verhaal voor en binnen de Molukse samenleving. Gaat zich nu vertalen want binnen de criterium van “bijzondere of beschermwaardige begraafplaats” is het bepalend of de persoon(met zijn vrouw) die daar ligt deze persoon erkend is door de Nederlandse wetgeving als zijnde veteraan ! Sinds het jaar 2017 vallen alle KNIL Ambonezen en hun vrouwen en kinderen onder de veteranen-wet, als officieel erkende Nederlandse veteraan.

Nogmaals er is geen enkele Molukker bij de krijgsmacht(veteranenwereld) die alle onderwerpen binnen het KNIL Ambonezen hoofdpijndossier kan verdedigen en uitdragen. Of kunt u een andere naam nu bedenken?

Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Frank van Sprang

De term beschermwaardige graven behelst dus ook voor alle veteranen en verzetshelden na het jaar 1940. Wij zullen dan ook hulp krijgen van officiƫle instanties waaronder Veteraneninstituut en mogelijk Veteranenplatform. Natuurlijk zullen er ook gesprekken komen met de(nieuwe sinds december 2019 actief) Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Frank van Sprang.

Commandant der Strijdkrachten van de Nederlandse Krijgsmacht – Luitenant-Admiraal Rob Bauer

Ook de Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer en de Commandant der Landstrijdkrachten Martin van Wijnen zullen op de hoogte gebracht worden door onze frontman(veteraan) Leo Reawaruw.

Utrecht, 27 augustus 2019.

Stichting Maluku4Maluku roept op een kaarsje aan te steken maandagavond voor onze eerste generatie, die voor 99 procent in de koude grond ligt begraven. Maar ook voor alle veteranen en verzetshelden die hebben geleden en gestreden voor 75 Jaar Vrijheid. Wij hopen dat een ieder onze strijd in gebed wilt gaan meenemen.

Ter ere van onze eerste generatie en al de andere veteranen en verzetshelden vanaf 1940 #75JaarVrijheid

Zondag 26 januari 2020 is het Nationale Auschwitz herdenking in Amsterdam dit word ook rechtstreeks verslagen via NOS televisie wij zullen als Molukse volksbeweging aanwezig zijn. Maar onze vrienden vanuit de Antillen zullen ook met hun militairen en veteranen aanwezig zijn.

Maluku4Maluku roept op militairen en veteranen om bij ons aan te sluiten in de Stille Tocht voor de slachtoffers van Auschwitz(en alle andere concentratiekampen en of interneringskampen vanuit de Tweede Wereldoorlog) verzamelen in Gemeentehuis Amsterdam om 10.00 uur in de ochtend. Aanmelden kan via salahutu@gmail.com

KNIL Ambonezen werden in het jaar 1951 inclusief hun vrouwen en jonge kinderen in de oude concentratiekampen en werkkampen gedropt voor zes maanden maximaal. De zes maanden werden levenslang tot de dood er op volgde, met als gevolg dat ze het recht werden ontnomen om in hun geboortegronden begraven te worden. Daarnaast werden ze allemaal hun Nederlanderschap ontnomen voor minimaal 20 jaar ! Anno 2020 leven er nog “Ambonezen” zonder Nederlandse paspoort! Daarom dient er uit oogpunt uit redelijkheid, billijkheid en menselijkheid hun begraafplaatsen bestempeld moeten gaan worden als “bijzonder en of beschermwaardig” bestempeld gaan worden!

2 reacties op “Landelijke regeling voor KNIL graven en andere veteranen(en verzetshelden) ?#75JaarVrijheid

  1. Ik vind het ook meer dan terecht dat onze vaders die als knilmilitairen voor de Nederlandse vlag hebben gevochten die erkenning ook krijgen . Het zou dan ook mooi zijn als de graven van onze vaders door de Nederlandse regering worden betaald. Dat zijn ze verplicht!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *