Op zaterdag 8 februari zal er in Stichting Kandjoli in de Molukse wijk Wierden een vergadering zijn. Zaal is open 13.15 uur start van de vergadering 14.00 uur. Week later op zaterdag 15 februari zal er in de Molukse wijk Zwolle hetzelfde gaan gebeuren in Molukse kerk Eben-Haezer. Deze week zal er meer informatie daar over volgen, wij roepen iedereen op om ons daar te ontmoeten.

Het is aftellen geblazen richting de maand september, velen beseffen het nog niet. Maar in het jaar waar wij met ons allen 75 Jaar Vrijheid vieren gaat de discussie losbarsten of Nederlandse Indië-gangers, en Koninklijk Nederlands-Indisch Leger waaronder een percentage van 80 % van het leger bestond uit Ambonezen(destijds de term voor Molukkers) oorlogsmisdadigers zijn.

Maluku4Maluku ziet het als een grote extreem-linkse politieke spel, nu 99 % van de KNIL Ambonezen er niet meer zijn. En met hun vrouwen allemaal in de koude grond liggen ver van hun geboortegronden. Het waren de trouwste militairen, die niet geboren in Nederland, dienden binnen defensie. Alle dienstbevelen volgden ze op! Zelfs de laatste waarin ze op dienstbevel voor maximaal zes maanden naar Nederland moesten komen. Kijk hieronder naar uitleg van onze frontman Reawaruw bij RTV Oost:

Onder aanvoering van politieke correcte linkse personen vallen ze nu ineens onze (groot)ouders aan. Dat hadden ze in de jaren zeventig en tachtig moeten doen van de vorige eeuw, toen 90 % nog in leven was! Maar dat durfden ze niet, maar wij als tweede en derde generatie zullen hun allen verdedigen. Op allerlei manieren. Een van de grootste personen in dit verhaal, heeft een hekel aan Molukkers. En voelt zich Indonesiër, maar zit er een Indo bij die iedereen wel kent. Michael van Zeijl die berucht staat om zijn bedreigingen richting Sinterklaas. Zij beweren allemaal dat er iets goed mis is, maar de vraag moet Michael van Zeijl zichzelf eerst stellen. Hoe zijn achternaam in het voormalig Nederlands-Indië is beland. Bracht zijn voorouder voedselpakketten? Ik zou maar dimmen als ik hem was, en helemaal niet praten over mijn volk. Zij allen zijn bezig met een breed onderzoek? Op papier wel een onderzoek naar de militaire handelingen en maatschappelijke gebeurtenissen vanaf de capitulatie van Japan tot en met het jaar 1950.

Nu als schreeuwen ze al dat Jan Soldaat een oorlogsmisdadiger is, nogmaals er zijn geen schone oorlogen. Behalve wanneer je een oorlogspel speelt op PlayStation of een X-Box ! Daarnaast ze schreeuwen moord en brand over Kapitein Westerling en zijn manschappen(90 % was Ambonees) maar hebben ze het boek van Bauke Geersing al gelezen? Want die dienen ze ook gelijk in het onderzoek opnemen, wil men een goed beeld krijgen. Hieronder is de link van de website die verwijst naar het brede onderzoek:

https://www.ind45-50.org/

Ze hebben dan kritiek op de zogenaamde democratisering in het Nederlands-Indië. Maar nemen ze in het onderzoek dan ook mee de inval en daarna de bezetting van de Molukse eilanden, nadat op 25 april 1950 volgens alle verdragen er een nieuwe land rechtmatig opstond. Kunnen ze ook uitleggen of ze het Koninklijk Nederlands Indisch Leger wel degelijk is opgeheven? En wie er verantwoordelijk is in het jaar 1950 voor het besluit om de KNIL Ambonezen op dienstbevel voor maximaal zes maanden naar Nederland te zenden. Inclusief het onmiddellijk hun allen op wachtgeld te doen. Want alles in het jaar 1950 besloten, kan gewoon mee in het brede onderzoek.

Hena Masa Waija voordat Maluku4Maluku afreist naar excuses van de Nederlandse overheid uitgesproken door Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Hans van Griensven

Het is aftellen en afwachten. Maar alles lijkt er op dat het resultaat al bekend is, en dat is volgens hun dat alle militairen oorlogsmisdadigers zijn. Waaronder onze vaders en of opa’s die zich niet meer kunnen verdedigen. Stichting Maluku4Maluku zal opkomen voor onze eerste generatie, want zij kwamen vroeger voor ons op! En nu is het onze taak voor hun op te komen, ook in deze kwestie!

Maluku4Maluku zal de Nederlandse overheid hier over gaan inlichten dat we totaal oneens zijn met de gang van zaken binnen 75 Jaar Vrijheid. Want onze eerste generatie behoren tot al de andere veteranen die bloed, zweet en tranen hebben gegeven in de periode waar het onderzoek over gaat. Alles wat men heeft gedaan valt onder verantwoordelijk van de opdrachtgevers, daarom is er in Den Haag het Internationale Strafhof. Waar de opdrachtgevers in de oorlog van Joegoslavië en andere landen berecht worden. Dus niet de gewone militair. Zelfs worden de gewone militairen niet als oorlogsmisdadiger bestempeld!

Maluku4Maluku zal gaan opkomen voor alle wapenbroeders die meevochten met de KNIL Ambonezen, wij als volksbeweging gaan opstaan!

KIJK HIER NAAR DEEL 1 VAN VETERAAN WILLEM DEN ENGELSMAN(94) JAAR DIE MET AMBONEZEN SAMENWERKTE. NET ZOALS DE AMBONEZEN IN DE STEEK GELATEN DOOR DE NEDERLANDSE OVERHEID.

ZONDAGOCHTEND LET OP OM 10.00 UUR DEEL 2 OP SALTO TV 1 AMSTERDAM. OOK VIA LIVESTREAM TE ZIEN VIA WWW.SALTO.NL

DEZE NEDERLANDSE VETERAAN EN OORLOGSHELD ZAL COMMENTAAR GEVEN OP DE PERSONEN DIE OOK HEM ALS OORLOGSMISDADIGER WILLEN BESTEMPELEN!

Op de KNIL Ambonezen zijn schendingen van mensenrechten gepleegd zo ziet Stichting Maluku4Maluku, de Molukse volksbeweging, dit! Het doofpotdossier is gevuld met hoofdstukken zoals “statenloos zijn voor jaren” “babysterfte in de barakken” “schietpartijen op ongewapende Molukse burgers in strafkampen zoals Westkapelle” ” ontslagen oneervol op geen gegronde redenen” “350 vergeten kinderen en 150 vergeten moeders” “AmNed Basodara Gandong” er kunnen meer volgen. Maar het verhaal van de vergeten kinderen en babysterfte in de barakken is het meest hartverscheurend. Stichting Maluku4Maluku zal gaan pleiten bij de overheid naar een onderzoek geleid door onze frontman en voorzitter.

Kijk hier naar de uitleg van de babysterfte door frontman Leo Reawaruw aan twee generaals die omkwamen in Kamp Vught.

Is een uitzending van vorig jaar oktober die via Salahutu TV in het programma Veterans4Veterans werd uitgezonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *