Stichting Maluku4Maluku de volksbeweging van de Molukse samenleving in Nederland weet het zeker in het jaar 2020 komt het totale KNIL doofpotdossier in de openbaarheid. Wat velen niet weten is dat het KNIL Ambonezen dossier doorspekt is met schendingen van mensenrechten. Binnenkort komt Maluku4Maluku met het verhaal van “de vergeten leger-eenheden van de KNIL”! Naast het verhaal van de 350 vergeten kinderen en 150 vergeten moeders die geen recht kregen door een speciale wetgeving van Drees senior ingesteld, op het mensenrecht op gezinsherstel en of familie-hereniging.

Veel kritiek vanuit politiek correct Nederland op Trump maar hoe zit het met Drees(linkse politieke held)

Naast het verhaal van de KNIL Ambonezen “babysterfte in de barakken van de concentratiekampen zoals Vught en Westerbork” is de deksel goed er af van gegaan van de doofpot. Op met name Facebook krijgen we de afgelopen weken honderden reacties van schaamte, en sprekend over grote schande van Nederlandse burgers en veteranen. Dit doet ons allen goed. Want de steunbetuigingen die elke dag binnenstromen is zeer groot in aantal. De betrokkenheid bij de Nederlandse burger is aangewakkerd.

Voor Nationale Dodenherdenking op 4 mei zal de nationale pers ook met artikelen en of tv-verslagen gaan komen. Alle onderwerpen zijn op basis van schendingen van mensenrechten op de KNIL veteranen en hun gezinnen, of te wel Nederlandse veteranen hun mensenrechten die geschonden werden en zijn!

Maluku4Maluku heeft al afspraken lopen om dit in de pers te brengen. Nu is de vraag wat de Molukse samenleving gaat doen. Niet alleen de eerste en tweede generatie, maar vooral de derde generatie. Want binnen de derde generatie zijn er nog twijfels over Maluku4Maluku, wat heel raar is. Gelukkig is er binnen de gelederen van Maluku4Maluku een aantal van de derde generatie zeer actief. Aan de ene kant begrijpelijk want de derde generatie heeft de pijn en leed zelf niet ondervonden. Ze hebben het van verhalen en natuurlijk kunnen ze alles via het internet vinden. Maar het gedrag dat zij nu soms tonen, dat zij voor hun grootouders opkomen is niet geheel waar. Want dan waren ze massaal achter Maluku4Maluku gaan staan, net zoals nu de tweede generatie het in meerderheid doet. Dan was er begrip maar vooral medewerking vanuit de derde generatie.

Toch hebben we elkaar allemaal nodig want de eer van onze eerste generatie staat op het spel! Maluku4Maluku heeft niet meer de afwachtende houding ingenomen, maar is op de barricades gaan staan. Want de KNIL Ambonezen, waarvan 90 % van de manschappen van Kapitein Westerling ook actief waren. Zij worden slachtoffer van historici die menen te concluderen dat zij allen oorlogsmisdadigers zijn. Nogmaals zij waren met alle respect simpele (maar uitstekende) frontmilitairen. Men moet de opdrachtgevers gaan berechten of bestempelen als mogelijke oorlogsmisdadigers. Net zoals is gebeurd als de leiders uit ex-Joegoslavië. Want de keuze is simpel. Of we laten onze (groot)vaders hun naam en militaire eer afslachten, of we komen voor hun allen op. Vergis u allen niet in de Nederlandse instanties zoals museums of herrieneringscentrums die nu ineens opstaan en door hun vriendjes laten noteren dat zij opkomen, of in het verleden standpunten innamen voor de KNIL Ambonezen. Want heeft u van een die organisaties gehoord dat ze ons wilden steunen in het verhaal doorspekt met schendingen van mensenrechten.

KNIL Ambonezen en hun aangedane schending van mensenrechten in expositie in Europees Parlement te Straatsburg

Heeft een van hun al geschreven over artikel 15 van de Mensenrechten? Want het is wereldvreemd dat de KNIL Ambonezen en hun vrouwen en kinderen meer dan twintig jaar een vreemdelingenpaspoort hadden. Nederlandse militairen haal je met hun gezinnen in Nederland, en laat ze verrotten in concentratiekampen. Maar nadat je ze allen hebt ontslagen, ga je gelijk hun Nederlandse nationaliteit afpakken? Je maakt ze vreemdeling of te wel “statenloos” voor meer dan twintig jaar! Wie hoor je er over?

Juist ja, alleen Maluku4Maluku de Molukse volksbeweging in Nederland. Dus de kritiek die nu ineens verschijnt moeten we niet serieus nemen.

Wij als Molukse samenleving moeten gaan beseffen dat de strijd die stichting Maluku4Maluku heeft ontbrand telt voor de Molukse samenleving. Want het verhaal van de bijzondere grafrechten in de gemeente Wierden dient een voorbeeldfunctie te zijn voor alle gemeentes in Nederland. Zodat er rond de 3900 bijzonder begraafplaatsen ontstaan. Dat kan alleen maar als wij als Molukse volk, voor onze Molukse belangen vanuit het volk achter de volksbeweging Maluku4Maluku gaat staan.

Team Maluku4Maluku behaalt voor de Molukse gemeenschap uit Kamp Vossenbos bijzondere grafrechten op in Wierden

Maar wat ook belangrijk is dat wij zelf via de netwerken van de perskanalen van Maluku4Maluku onze taboe’s gaan vertellen. Naast de taboe’s ook hoe wij als volk de schendingen van mensenrechten hebben ervaren, want de deksel is van de doofpot. Nu moeten wij de stem worden van de eerste generatie, de meesten zijn er niet meer. Maar wij als tweede generatie hebben aan den lijve de pijn en leed ervaren, en dragen die nog in ons mee. Wij als tweede generatie zijn de stem van onze ouders, maar ook de verdedigers van hun naam en eer!

Daarom is het ook nodig dat wij zichtbaarder worden in het historische jaar 2020 waar wij allen het 75 jaar Vrijheid dienen te herdenken en vieren. Door ons als nazaten van de KNIL Ambonezen te presenteren tijdens deze evenementen, zijn we zichtbaar en zijn we niet meer in de doofpot te stoppen.

Zaterdag 15 februari 2020 kom naar Zwolle, zaal is open vanaf 13.15 uur en vergadering begint om 14.00 uur.

Maluku4Maluku zal aanwezig zijn bij de herdenking van de “Februari Staking in Amsterdam op dinsdag 25 februari 2020. Wij roepen een ieder op om bij ons aan te sluiten.

KIJK HIER NAAR UITZENDING VAN SALAHUTU TV MET VETERANS4VETERANS MALUKU4MALUKU OP NATIONAAL HOLOCAUST HERDENKING 2020 AMSTERDAM

Ineens zijn er Nederlanders en Molukkers die opstaan en menen alles te kunnen vertellen. Kritiek hebben op Maluku4Maluku ? Ze weten niet eens waarover Maluku4Maluku het over heeft. Want kunnen zij meer dan vijf schendingen van mensenrechten opnoemen die op de KNIL veteranen / Ambonezen en hun gezinnen is gepleegd? Nee? Dan adviseren wij hun allen hun mond te houden! Met ons meedoen is een keuze, en die mag men maken! Maar doe je niet mee, en je hebt de laatste tien jaar ook niets gedaan voor onze eerste generatie hun onrecht aan de kaak te stellen? Ga lekker door met niets doen! Maar laat Maluku4Maluku zijn werk doen! #OraEtLabora #BesteStuurLUI

2 reacties op “Kiezen! Of in de doofpot wegkwijnen of er uitkomen en zichtbaar worden

  1. Ik ben een Indo- Bouleh van 1939 uit Kotta-Tjane, Atjeh. Heb in Bandoeng en Hollandia gewoond! In 1950 naar NL moeten “repatriëren” Want evenals de Molukkers hebben ook de Indische mensen, hun land, woning en goed moeten verlaten. Doch hoe mn de Molukkers in NL zijn behandeld door de onbetrouwbare NL-Overheid was en is mensonterend, -onwaardig en strijdig met de rechten van de mens ! Maar ook vele, vele Indo’s zijn minderwaardig en gediscrimineerd behandeld. Ik zelf ervaar dit tot op de dag van vandaag! Ik was aanwezig in Wierden, voor het eerst ! Top en Hulde voor het initiatief van Maluku4 Maluku en hun frontman Leo Riawaruw. Het wordt hoog tijd dat wij met ons ALLEN opstaan en de verdeel en heers politiek van de overheid eindelijk ‘ns doorbreken! Excuses en uitgebreide compensaties van de NL-overheid krijgen. Ik heb ook in Schattenberg gewoond! Ondanks mijn leeftijd 80jr en een bewogen leven, doe ik graag mee! Ik doe NIET mee tgv eigen materieel gewin. Ik strijd mijn leven lang tegen ONRECHT.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *