UITNODIGING BIJEENKOMST

Kwestie van visie, en lef hebben, en de aanhouder wint!

Stichting Maluku4Maluku heeft de Molukse gemeenschap wederom in het nieuws gezet. Zoals jullie allen weten is het sinds twee weken geleden bekend geworden dat de graven van onze eerste generatie op de begraafplaatsen in Wierden de stempel hebben gekregen van “bijzonder” of “beschermwaardig”. Dit door inspanningen van Maluku4Maluku. Maar tijdens de laatste bespreking op het gemeentehuis in Wierden, zijn de graven van de jonge kinderen die in Kamp Vossenbos overleden zijn, ook toegevoegd tot de bijzondere graven. Maar hoe nu verder? Want er zullen enkele zaken met alle nabestaanden geregeld moeten worden.

In verband met de nieuwe privacywetgeving moeten de nabestaanden zich aanmelden. Om deze graven op de lijst van bijzonder en of beschermwaardig te krijgen.

Abonneer of Amboneer op onze YouTube-kanaal krijg je gelijk melding bij nieuwe video’s

Ook zal er een samenwerking onder leiding van Maluku4Maluku met de Molukse gemeenschap opgestart moeten worden, om een soort kleine controle- en onderhoudsplan op de begraafplaatsen te doen. Dit zal het eerste onderwerp gaan worden van de bijeenkomst.

Het is van belang dat iedere familie vanuit de Molukse gemeenschap uit Wierden zich laat zien in de bijeenkomst.

Of leden van families die in Kamp Vossenbos hebben gewoond en familieleden begraven hebben liggen in een van de drie begraafplaatsen in de gemeente Wierden. Nogmaals om op de lijst van bijzondere graven te komen dient men zich aan te melden bij Stichting Maluku4Maluku, en is het raadzaam de vergadering bij te wonen.

Stichting Kandjoli en de wijkraad is steeds binnen de informatie van Maluku4Maluku op de hoogte gehouden door hun frontman. Daarom is er een bijeenkomst op zaterdag 8 februari gepland in samenwerking met Maluku4Maluku, en nodigen wij u allen uit.

Kwestie van visie, en lef hebben, en de aanhouder wint!

Natuurlijk komen er meer onderwerpen aan bod:

  • Wachtgelden of te wel de nooit uitbetaalde KNIL pensioen of te wel KNIL PAYBACK
  • Nazorg eerste generatie onder de veteranenwet
  • AmNed Basodara Gadong
  • Vergeten kinderen(350) en vergeten moeders(150)
  • Compensatieregelingen in verband met schendingen van mensenrechten
  • Aanvraagprocedure militaire medailles en oorkondes
  • Nationale Dodenherdenking 4 mei – 75 Jaar Vrijheid
  • Nederlandse Veteranendag 27 juni – 75 Jaar Vrijheid
  • Orale verhalen KNIL Ambonezen naar Salahutu TV
  • Nieuwe plan ter ondersteuning van slachtoffers van aardbevingen op de Molukken

Er zijn genoeg zitplaatsen, maar de verwachting is dat het druk gaat worden. Want wij verwachten een hoge opkomst omdat er veel interesse is ontstaan uit de wijken Almelo, Rijssen, Nijverdal, Twello. Het is ook een openbare bijeenkomst. Er zijn een paar huisregels, er mogen geen enkele uiting in kleding of op hoofddeksels van motorclubs gedragen worden. De eerste rijen zijn bestemd voor personen boven de 60 jaar. Men kan ook zitplaatsen reserveren voor deze groep bij de wijkraad of stichting Kandjoli. Bent u verhinderd? Op zaterdag 15 februari 2020 zal er een bijeenkomst zijn in de Molukse woonwijk Zwolle de zaal is niet groot, alleen stichting Kandjoli kan meer bezoekers aan.

AANMELDPROCEDURE KNIL PAYBACK; https://maluku4maluku.com/?page_id=1356

Het advocatencollectief die door ons is samengesteld zijn van Cleerdin & Hamer advocaten Amsterdam – Michael Ruperti en van Dolderman Letselschade Advocaten Utrecht – Vincent Dolderman en Rob Remie. Let wel binnen dit advocatencollectief is onze frontman en voorzitter Reawaruw ook actief, en maakt hier deel van uit!

Er zal een vrijwillige bijdrage gevraagd gaan worden om de kosten die gemaakt zijn, en in de toekomst gemaakt gaan worden helpen te dekken. Maluku4Maluku zet zich in op vrijwillige basis.

De zaal gaat open om 13.15 uur de bijeenkomst start om 14.00 uur het is van belang dat iedereen op de hoogte is van de inhoud van deze brief. Wij nodigen dus hierbij iedereen uit!

Stichting Maluku4Maluku is organiserende partij in samenwerking met Wijkraad Wierden en Stichting Kandjoli Wierden.

De huisregels en zijn opgesteld door stichting Maluku4Maluku. Naar verwachting gaat het druk worden, alle aanwijzingen door verkeersregelaars in verband met parkeerbeheer dienen opgevolgd te worden.

Salahutu TV zondag met speciale aflevering van Veterans4Veterans over het Joodse en Molukse volk die de concentratiekampen moesten overleven!

Op vergaderingen van Maluku4Maluku kan pers aanwezig zijn, zij zijn onze gasten. Er kunnen foto’s en opnames gemaakt worden, deze worden voor gebruikt voor media. Wil je niet dat dit gebeurd? Geef dit dan aan voor publicatie.

Abonneer of Amboneer op onze YouTube-kanaal krijg je gelijk melding bij nieuwe video’s
Kijk hier naar een foto-impressie en trailer van de speciale uitzending van een Joods en Molukse ontmoeting tijdens Nederlandse Holocaust Herdenking

KIJK ZONDAG OM 10.00 UUR NAAR SALAHUTU TV MET HET PROGRAMMA VETERANS4VETERANS VIA SALTO TV 1 AMSTERDAM OOK TE ZIEN OP HETZELFDE TIJDSTIP VIA WWW.SALTO.NL OOK VOOR HET BUITENLAND

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *