De wereldwijde crisis rondom de corona-virus is de laatste weken losgebarsten, geluiden vanuit de Verenigde Staten van Amerika zijn ernstig. Het land waar de grootste economie van de wereld is, maar waar de ziekenzorg heel slecht is geregeld nu Obama er niet meer is. Ligt op dezelfde koers als de Titanic.

Dit gaat een wereldwijde effect gaan geven. De cijfers die vandaag bekend gemaakt is, is een hele kleine topje van een ijsberg(Titanic).

Voor diegenen die het niet kunnen verstaan, er wordt gesproken dat het niet alleen oudere mensen slachtoffers zijn. Maar ook veel jongeren, maar ook kinderen van 10 en 14 jaar krijgen echt problemen. Nogmaals alhoewel de Verenigde Staten een van de rijkste landen van de wereld is, heeft niet iedereen toegang op normale ziekenzorg laat staan een bezoek naar een ziekenhuis.

Waarom benoemt Maluku4Maluku dit speciaal als Molukse volksbeweging, onze samenleving moet de discipline ook gaan aanmeten om contact met elkaar(met name ouderen vanaf 70 jaar) te vermijden. Vandaag is bekend via onze netwerken dat er in de volgende Molukse wijken mensen opgenomen zijn in het ziekenhuis in verband met gezondheidsproblemen door besmetting van de COVID19: Tiel, Den Bosch, Waalwijk en Vught. Maluku4Maluku roept familieleden en vrienden van deze mensen zo min mogelijk contacten te maken buitenhuis. Iedereen en ook wij dat dit een moeilijke opgave is vooral omdat wij nog steeds een redelijke gesloten gemeenschap zijn in de Molukse woonwijken.

Terwijl dit bericht geschreven wordt komen berichten binnen dat er binnen onze netwerken(Indische) mensen overleden zijn aan de corona-virus. Maluku4Maluku condoleert dan ook iedereen die een familielid heeft verloren de afgelopen tijd aan de corona-virus. Maluku4Maluku wenst hun allen de kracht en liefde van God toe om dit zware verlies te verwerken. Rekening houdend dat er niet meer dan dertig personen afscheid hebben kunnen nemen van hun geliefden.

Op de Molukken is sinds een week eindelijk bekend geworden dat de corona-virus daar ook officieel is! Jazeker, officiële versie! Want wij beschouwen de informatie die in de Indonesische pers te volgen is als onbetrouwbaar!

In Nederland wonen rond de 17 miljoen mensen en liggen er vandaag rond de 800 mensen op de intensive care in ziekenhuizen. Aantal besmettingen rond de 7500 en volgens de RIVM zijn er 80 mensen overleden aan de corona-virus. Dit zijn cijfers van gisteren. Zijn de cijfers betrouwbaar van Indonesische pers want er wonen meer dan 237 miljoen mensen over 16.000 eilanden : 893 personen positief 35 personen genezen 78 doden 26 maart 2020

Daarnaast zijn er meer dan 170.000 mensen ontheemd sinds september 2019 door de vele aardbevingen. Zij leven in simpele zelf gemaakte tenten, gebouwd met takken en zeildoeken. Wat doet de regering uit Java voor onze mensen in deze eenvoudige tentenkampen? Men moet niet vergeten dat er door transmigratie ook veel Javanen in dezelfde tentenkampen wonen. Mogelijk krijgen zij voorrang van het Rode Kruis Indonesië want vele Molukse gezinnen ontvangen amper noodgoederen of voedsel! Het word tijd dat de Indonesische regering zijn verantwoording eindelijk eens oppakt! Men mag vandaag beginnen met noodhospitalen te bouwen rondom deze gebieden. De corona-virus als grootste sluipmoordenaar ligt op de loer! Maluku4Maluku had plannen daarom om op 6 juni 2020 in de Veluwe-hal te Barneveld een grote benefietfestival te gaan organiseren. Maluku4Maluku heeft plannen klaarstaan om een noodhulp-project op te starten want daar nog niet is geweest, met een kostenplaatje van 30 tot 35 duizend euro. Maar gisteren is besloten dit naar een andere nog te bepalen datum te gaan verschuiven. Want alle evenementen zijn verboden tot en met 1 juni maar dit kan altijd nog verlengd gaan worden. Omdat de piek van de corona-crisis binnen 14 dagen in Nederland pas gemeten kan worden.

Het volgende verslag op YouTube geeft een betere indruk wat er op de Molukken en Indonesië te wachten staat via Nine News Australia. Men spreekt in het verslag over een van de hoogste sterftecijfers van de wereld! Mensen vallen om op straat ook om te sterven, omdat de medische zorg slecht is. Maar vooral goede informatie ontbreekt zodat het maatschappelijk leven daar gewoon doorgaat(kijk hieronder op YouTube). De verwachting daar is dat de helft van 237 miljoen mensen besmet gaat raken op deze manier. Kijk door op het pijltje te drukken hieronder:

Nogmaals daarom roepen wij op om alle maatschappelijke contacten te gaan verbreken, behalve de nodige boodschappen te gaan doen natuurlijk. Maar vooral binnen de Molukse gemeenschap in de woonwijken tijdelijk afstand te gaan maken, want je kan daarmee een mensenleven redden! En neem anderhalf meter als afstand van elkaar!

Is er iemand met koorts en andere griepverschijnselen? Hou de richtlijnen aan van 14 dagen afzondering met het gehele gezin. Want mensenlevens staan op het spel, waar je ook woont en wie je ook bent!

Dit is de geldende richtlijn: Als u kucht, hoest en/of verkouden bent: blijf thuis. Krijgt u daar ook koorts en/of benauwdheid bij, dan moet iedereen in het huishouden thuisblijven. Blijf ook thuis als iemand anders in uw huishouden verkoudheidsklachten en koorts en/of benauwdheid heeft. Kijk op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-de-aanpak-van-het-nieuwe-coronavirus-in-nederland

Meer kunnen we niet doen? Jazeker wij als Maluku4Maluku roepen iedereen op christen of islam om elke woensdag en of vrijdag met ons allen in gebed te gaan tussen 19.00 uur en 19.30 uur. Laten we eenheid vormen in gebed!

Berdoa&Kerdja / Lain Sayang Lain

Ale Rasa Beta Rasa / Maluku4Maluku

KIJK ZONDAG 29 MAART 18.00 UUR NAAR SALTO TV AMSTERDAM NAAR SALAHUTU TV / VETERANS4VETERANS MET EEN VERSLAG VAN MALUKU4MALUKU VANUIT HET INTERNATIONALE PERSCENTRUM NIEUWSPOORT DEN HAAG WAAR MALUKU4MALUKU GAST WAS TIJDENS CONFERENTIE VAN INTERNATIONAL COALITION OF NATIONAL SECURITY ADVISORS. KAN JE HET NIET ONTVANGENOP TELEVISIE JE KAN MEEKIJKEN(TELEFOON/LAPTOP/TABLET/PC) DAN VIA WWW.SALTO.NL

Saman Senerviratne – National Security Advisor USA

DE LAATSTE WEEK WORDEN ER ELKE DAG MENSEN OP WEG GEHOLPEN VIA TELEFOON OF SKYPE OM HUN AAN TE MELDEN VOOR KNIL PAYBACK. WIL JE DAT OOK? MAIL ONS VIA SALAHUTU@GMAIL.COM LAAT JOUW NAAM EN TELEFOONNUMMER ACHTER DAN BELLEN WIJ TERUG!

2 reacties op “COVID19 in Molukse woonwijken in Nederland en op de Molukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *