Nederlandse Veteranendag staat nog steeds in de planning, uiteraard onder voorbehoud in verband met de corona-crisis, onze tent zal groter worden op zaterdag 27 juni 2020. Want de tussenwand gaat er tussen uit met de tent van V.O.M.I.(Vereniging Oud Militairen Indië-gangers – Nieuw Guinea) we vormen een tent als wapenbroeders. Dit is afgesproken met generaal b.d. Leen Noordzij die Maluku4Maluku steunt op diverse terreinen. Generaal Noordzij is tevens landelijke voorzitter van de V.O.M.I.

Minister Ank Bijeveld en Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer op het Binnenhof

Ook aanwezig advocatenkantoor Cleerdin & Hamer Amsterdam) en Dolderman Letselschade Advocaten(Utrecht) of te wel het advocatencollectief van Maluku4Maluku. U kunt zich nog aanmelden voor de KNIL PAYBACK kijk op:

Er wordt ook aan gewerkt om de ambassadeur van Israël bij ons te laten komen in verband met een join-venture met Maluku4Maluku.

Ook zal onze militair historisch juridisch adviseur Bauke Geersing aanwezig zijn, en ook Federatie Indische Nederlanders.

Als laatste zullen ook vertegenwoordigers vanuit de KNIL die hebben gediend vanuit Curaçao en Suriname zich bij ons gaan melden.

Zet 27.06.2020 vast in jouw agenda, onder normale omstandigheden, tot op het Malieveld Den Haag!

CORONA EN DE NEDERLANDSE VETERANENDAG 2020

Als gevolg van de corona-crisis volgen afzeggingen of aanpassingen van tal van nationale evenementen elkaar in snel tempo op. Zoals deze week over de 4 mei herdenking, de 5 mei vieringen en de Invictus Games. De vraag komt dan aan de orde of de Nederlandse Veteranendag nog wel kan doorgaan, op 27 juni 2020

Daarover het volgende:

Voor de NLVD(Nederlandse Veteranendag) is het nu nog te vroeg om iets te zeggen over het al dan niet doorgaan. Tussen nu en 27 juni zitten immers nog ruim drie maanden. Niettemin worden er door de projectorganisatie al wel verschillende scenario’s ontwikkeld, van doorgaan, tot afgelasting, tot aanpassing en verschuiving naar een ander moment.

Na 6 april volgt meer informatie.

Met vriendelijke groet

Jaap Smit
Voorzitter Nationaal Comité Veteranendag

Dankwoord aan Luitenant Generaal (bd) J.F.A.M. van Griensven

Het is geen 1 april-grap maar de oud Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht tevens oud Inspecteur-Generaal der Veteranen Hans van Griensven is na 40 jaar en 8 maanden per vandaag geen militair meer. Luitenant Generaal(nu buiten dienst) van Griensven zal onlosmakelijk de geschiedenisboeken ingaan met ons volk als veteranen en nazaten van de KNIL Ambonezen. Onze dank is groot naar de oude Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht en zijn gehele staf(Overste b.d. Ton van Mastrigt) die ons geholpen hebben om naar erkenning en waardering te gaan als volwaardige internationale erkende veteranenstatus.

Maluku4Maluku en alle partijen die hier aan mee hebben gewerkt(Nederlandse Veteranendag en Veteranen Instituut Doorn) beseffen dat het wel laat is, maar liever laat dan nooit. Tevens er zijn nog mannen en vrouwen van de eerste generatie KNIL Ambonezen die dit bewust hebben meegemaakt, is het niet via het internet dan wel via televisie. Er zullen dan ook mensen zijn vanuit onze eerste generatie meemaken dat de totale erkenning inclusief de militaire ereschuld gerealiseerd gaat worden.

Maluku4Maluku wenst generaal b.d. Hans van Griensven en zijn familie veel gezondheid, geluk toe in zijn burgerleven als pensioengerechtigde veteraan!

Vaya Con Dios!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *