Assen 27 juni 2020 – Veteranendag

Geachte lezer,

Nabestaanden van “KNIL Ambonezen”(internationaal erkende veteranen) van de Molukse wijken Assen en Bovensmilde hebben een samenwerkingsverband opgestart met Maluku4Maluku in de volgende kwestie. Dit naar aanleiding van het feit dat Maluku4Maluku bij diverse gemeenten bezig is om de graven van onze eerste generatie(inclusief de kindergraven vanuit de barakken) een “bijzondere status” te gaan geven.

Na overleg tussen Leo Reawaruw de  frontman van Maluku4Maluku, en de gemeente Assen is besloten, om een inventarisatie te gaan starten van de overledenen die op de begraafplaats in liggen in de gemeente Assen. Deze inventarisatie  dienen vooraf aan de verdere gesprekken die met de gemeente Assen zullen worden gehouden,  in beeld te worden gebracht.

Binnenkort zullen we ook contact gaan leggen met de gemeente Midden-Drenthe, dit in verband met de begraafplaatsen in BovenSmilde en Hooghalen, waar ook Molukse ouders begraven liggen.

Zodat alle partijen op de hoogte zijn van het aantal begraafplaatsen waar we over moeten gaan onderhandelen. Let wel, we zitten dus in een prille beginfase hierover met de gemeente Assen. Dus niets is nog zeker, maar wanneer we niet gaan onderhandelen weten we dat we zeker niets hebben.

Maluku4Maluku introduceerde een paar jaar geleden al de wens voor “bijzondere status” KNIL Ambonezen begraafplaatsen! KIJK EN LUISTER !

Maluku4Maluku is dus met meer gemeenten in gesprek, om zo een groot aantal voor dit plan mee te krijgen en zodat de stap gemaakt kan gaan worden naar een landelijke regeling via de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Wij vragen dan ook dit formulier in te vullen, en binnen drie weken te retourneren. Het formulier is hieronder te downloaden, maar kan ook digitaal ingevuld worden. Zie de links hieronder waarop u kunt klikken: 

 

  1. KLIK HIER VOOR DIGITAAL AANMELDEN

  2. KLIK HIER OM FORMULIER TE DOWNLOADEN

 

Molukkers geloofden niet dat dit ooit nog zou gaan gebeuren! Ora et Labora

Formulier zal ook in papieren versie verspreid worden in eerder genoemde wijken. Wenst u daarvoor te kiezen, vragen wij u dit te verzenden over de post naar het volgende adres:

Sarah de Lima

Maluku4Maluku – vicevoorzitter

Pottingastraat 86

7907 EK Hoogeveen

 Wij nabestaanden van “KNIL Ambonezen”,  en Maluku4Maluku danken u voor de medewerking.

Koning brengt ere-groet aan KNIL  AMBONEZEN VETERANEN – VETERANENDAG

 

Vandaag 27 juni 2020 Nationale Veteranendag:

Steek een vlag uit voor onze KNIL veteranen,

opdat zij nooit vergeten worden!

 

Maluku4Maluku

Wil jij jouw vader of moeder opgeven die nog leven uit onze eerste generatie? Of wanneer beide ouders er niet meer zijn? Kan jij als kind ook aanspraak gaan maken! Kunt u zich aanmelden voor de openstaande militaire KNIL ereschulden via:

KNIL PAYBACK AANMELDPROCEDURE

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.