Maluku4Maluku krijgt veel berichten binnen naar aanleiding van de serie van foto’s die op het internet staan waarin bloemleggingen gedaan werden in Amsterdam. De eerste werd gedaan bij het standbeeld van staatshoofd en koningin Wilhelmina op het Rokin, en de tweede werd gedaan bij het Nationaal Monument op de Dam. Dit allen op zaterdag 15 augustus in het licht van de capitulatie van Japan waarmee de  Tweede Wereldoorlog door eindigde.

Je vader zat in de KNIL en vernoemde jou naar de veteraan en oorlogsheld kapitein Raymond Westerling. Raymond en Raymond.

 

De derde en laatste is gedaan op maandag 31 augustus bij het graf van militair genie, veteraan, en oorlogsheld(deed ook mee aan de bevrijding van Nederland op Hitler tussen 1940-1945) kapitein Raymond Westerling. Maar veteraan Westerling was niet de enige die zijn aandeel had geleverd in de Tweede Wereldoorlog, want onder de KNIL Ambonezen zaten de zogeheten “oude soldaten”. Deze groep had tegen Japan gevochten, en liggen hier in Nederland begraven.

Nazaten van wapenbroeders van het voormalig Nederlands-Indië KNIL(Ambonezen) – 15 augustus 2020 Capitulatie Japan

 

Alle bloemleggingen stonden ook in het licht van het zogenaamde “brede onderzoek met betrekking tot de dekolonisatie-periode 1945-1950” waar nu al historici uitspraken over doen, daarin “onze eerste generatie” beledigen tot het bot. Termen als dat KNIL militairen en hun wapenbroeders, en dat in hun DNA racisme zit werden gedaan door ene Remy Limpach. Zijn traject om af te studeren is niet zuiver gegaan, en zijn boek “De brandende kampongs van Generaal Spoor” is ook niet op wetenschappelijke basis onderbouwd.

De berichten die Maluku4Maluku krijgt zijn doorspekt met woedde en frustratie van de kinderen, maar ook kleinkinderen, van de veteranen van de KNIL Ambonezen. Molukse veteranen, met al hun wapenbroeders die afgeschilderd worden als oorlogsmisdadigers? Geen enkele Nederlandse organisatie maakt zich daar druk om. Maar wanneer de Turks en Marokkaanse tweede kamer-leden van de zogenaamde politieke partij DENK alle Nederlandse veteranen als moordenaars wegzet, is Nederland te klein. Nu betreft het Molukse veteranen, en iedereen zwijgt. Maluku4Maluku pikt het niet, en is overgegaan tot acties. Ook achter de schermen heeft Maluku4Maluku een gevecht geopend, en dat is een stijl die men niet gewend is. Want alles moet politiek correct geformuleerd worden, en men moet wel aardig met elkaar omgaan. Althans dat vind directeur Frank van Vree van het NIOD Amsterdam, die leider is van het onderzoek. Maar wij moeten als kinderen, en kleinkinderen zonder slag of stoot onze (groot)vaders laten afmaken? Zij hanteren academische politieke correcte prietpraat, wat men moet zien als een wirwar van termen om iedereen te misleiden. Dat speelt zich ook weleens in de politiek in Den Haag af, hoe vaak wordt er dan verteld dat men “gewoon Nederlands” dient te spreken. Zodat iedere burger hun snapt, en wanneer de NIOD het ziet als smaad en laster? Dan dienen ze maar aangifte te doen bij de politie, Maluku4Maluku is bereid het in de rechtbank uit te leggen. Geen enkele probleem mee, maar kijk dan ook even naar het volgende filmpje waarin een Nederlandse veteraan ook een uitspraak doet! Druk op de link en dan op YouTube:

Veteraan “Zij begaan een oorlogsmisdaad!”

De term die frontman Leo Reawaruw gebruikt dat zij NSB-gedrag vertonen is duidelijke taal. Wat iedereen begrijpt. Want zo moet men het ook zien! NSB verraadde het verzet, maar ook militaire operaties. En de NSB zag de Nederlandse veteranen als vijanden, dat doen de organisaties die de onderzoeken leiden ook! Want? Er wordt niet gesproken over andere partijen, hiermee laten ze partijdigheid zien. Partijdigheid naar hun eigen politieke inzichten, maar ook om hun organisaties in stand te houden. Want men spreekt over miljoenen gemeenschapsgelden, of te wel subsidies. Wanneer men beseft dat zij(de onderzoekers) bijna opgegeven werden omdat zij geen subsidies meer kregen, is hun belang niet de waarheid te brengen. Maar hun lonen en kerstpakket, en vakanties in stand te houden. Daarnaast vinden ze het best met de conclusie die NSB historicus Limpach durft te zeggen, dat in het DNA van de KNIL racisme schuilgaat! Men moet spreken over opruiing tegenover een groep mensen, groepsbelediging, het zaaien van haat tegenover een groep Nederlandse veteranen. Maar de directeur van NIOD Frank van Vree keurt dit goed, is dus ook medeverantwoordelijk.

Remy Limpach doet aan oproepen tot haat richting Nederlandse veteranen! DNA KNIL IS DOORSPEKT MET RACISME !

Want wanneer men de andere partijen ook gaat onderzoeken, komt er een andere maar ook werkelijke beeld naar voren. En de andere partijen moet men tegenwoordig bestempelen als milities, want naast pemoedas en rampokkers. Had je ook milities die bestonden uit islamieten en ook nog vrijheidsstrijders, en wat nog meer? En wie waren de zogenaamde vrijheidsstrijders? Waren dat mensen van Timor? Of mensen van Papoea Nieuw-Guinea? Of Molukkers? Of Atjeh? Je hoort en leest in alle media dat er een vrijheidsstrijd  was? Maar men moet spreken over meer dan 15.000 eilanden, en toen mogelijk 175 miljoen mensen, bestaand uit verschillende volkeren. De grootste geschiedenisvervalsing vanuit het verleden voor alle mensen uit het voormalig Nederlands-Indië. Het is ook heel vaag en raar dat men heel veel Indische mensen de kant kiezen van de Javaan? Want volgens Maluku4Maluku zijn zij gemarteld, en vermoord, en het land uitgeschopt door de Javaan! Binnen de Molukse samenleving in Nederland laait eindelijk de woedde in alle gelederen richting NIOD en zijn handlangers. Die met hun NSB misdragingen onze (groot)vaders die zich niet meer kunnen verdedigen afschilderen en bestempelen als oorlogsmisdadigers.

De vrijheidsstrijder die uit de Javanen bestonden, hebben na 25 april 1950 alle volken(Molukken, Timor, Papoea Nieuw-Guinea) daar opnieuw gekoloniseerd.

Dat is een feit dat ook meegenomen moet worden door de NIOD en zijn consorten! Maar zullen ze dit doen? Want er is miljoenen aan gemeenschapsgeld gegeven om een breed onderzoek te doen, waarin ook alles van de andere partijen(milities) bestudeerd dient te worden. Waaronder  de “bersiap” waarin tussen de 20.000 en 30.ooo burgers op een gruwelijke wijze werden vermoord. Daarnaast 15.000 burgers werden vermist allemaal door aanvallen van de milities. Ook het tijdsbestek van 1945-1950 is vastgesteld door de subsidieverstrekker en dat is de Nederlandse burger via de regering. Maar Frank van Vree wil het niet meer eens hebben over het jaar 1950! Gelooft u ons niet? Hier leest u allen een alinea vanuit een email van de directeur van de NIOD gericht aan Maluku4Maluku:

 “Dit onderzoeksprogramma is uitsluitend gericht op de gebeurtenissen in het voormalig Nederlands-Indië in de jaren 1945-1949.”

Dit is uit een brief naar Maluku4Maluku gericht en werd mede ondertekend door ene W. Sorgdrager, voorzitter van de Maatschappelijke Klankbordgroep Nederland. Maar is dit niet Winnie Sorgdrager? Maluku4Maluku kent haar vanuit het beruchte IRT affaire, verdween er  niet onder haar verantwoording duizenden kilo’s aan drugs? Er waren nog zaken die in ieder geval niet het daglicht konden verdragen.

Sorgdrager wil met de KNIL Ambonezen een nieuwe doofpotdossier maken?

 

Moeten wij het lot van onze (groot)vaders en alle Nederlandse veteranen die opdrachten hebben uitgevoerd aan zo’n persoon als Sorgdrager overlaten. Met in de rug gesteund NIOD Amsterdam met al hun NSB misdragingen.

Onze (groot)vaders kunnen zich niet meer verdedigen, dus onze taak is dit te doen!

AANMELDEN VOOR BIJZONDERE STATUS GRAVEN EN MILITAIRE ERESCHULDEN VIA:

KNIL PAYBACK AANMELDPROCEDURE

 

Maluku4Maluku denkt niet in complottheorie maar overziet veel, en trekt zijn analyse. Nogmaals men oordeelt en veroordeelt onze KNIL veteranen? Maar de belangenbehartiger Maluku4Maluku mag niet in het maatschappelijk klankbord groep? Men komt dan men met het verhaal dat ze daar Molukkers hebben zitten, maar die moeten gezien worden als excuus-allochtonen of knuffel-Molukkers. Want van hun hebben ze geen enkele kritiek gekregen in drie jaar besmeuren van onze eerste generatie!

Maluku4Maluku weigert zonder enige slag of stoot de eer van onze (groot)vaders naar de gaskamer(NSB) op te sluiten. Zodat hun eer en reputatie ten gronde gaat in het jaar van 75 Jaar Vrijheid, dit geldt ook voor al hun wapenbroeders(Nederlanders en andere bevolkingsgroepen) Maluku4Maluku beseft als Molukse volksbeweging dat wij de strijd aangaan met de Molukse straatvechtersmentaliteit en straattaal. De geschiedenis herhaalt zich weer, nazaten van de KNIL Ambonezen melden zich aan de frontlinie. Het moment is nu wachten op alle andere nabestaanden en of nazaten van de andere wapenbroeders. Zodat wij weer gezamenlijk een front vormen.

Ondertussen gaat alles door om de KNIL PAYBACK binnen te halen met advocatenkantoren Dolderman Letselschade Advocaten uit Utrecht en Cleerdin & Hamer Advocaten uit Amsterdam. Natuurlijk gesprekken met diverse gemeenten in provincies van Nederland. Maandag zal bijvoorbeeld in bespreking zijn op het gemeentehuis in Vught over een mogelijke bijzondere status voor de KNIL graven, en de graven van de “kindersterfte in de barakken”. Maar ook het aanprijzen van “Witte Anjer Perkje” in gemeenten specifiek waar de nazaten van de KNIL Ambonezen veteranen wonen. Het zou mooi zijn dat een gemeente in 75 Jaar Vrijheid de beslissing kan nemen. Om de veteranen een extra teken van erkenning en waardering kan geven in dit jaar waar alles wordt bedekt met de crisis rondom de corona. Dat het volgend jaar in 2021 de “Witte Anjer Perkje” te bewonderen valt in deze gemeenten. Het jaar dat Molukkers 70 jaar in Nederland zijn, nadat de KNIL Ambonezen op militair dienstbevel voor maximaal zes maanden naar Nederland kwamen.

Deze zaterdag zal een delegatie van Maluku4Maluku afreizen naar de Molukse wijk Helmond, en zal daar een presentatie geven. Helaas zijn alle zitplaatsen bezet, in verband de richtlijnen om de corona te bestrijden moest men zich aanmelden. En was er maar een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar, we zijn aan het overleggen met meerder Molukse woonwijken om vergaderingen in te plannen. Wens je ook dat Maluku4Maluku bij jou in de wijk of regio komt met een presentatie? Neem contact met ons op, want we plannen nu het nog mag en kan. Want wanneer er een tweede grote corona-golf aankomt, mogen we presentaties geven waarin niet meer dan zes personen zijn.

Zaal is vol in verband met corona-richtlijnen

 

Aanmelden voor KNIL AMBONEZEN PAYBACK of te wel militaire ereschulden kan nu alleen maar in combinatie met de informatie van de graven van de eerste generatie. Inclusief de kindergraven vanuit de barakken! Maluku4Maluku is overgegaan naar een aanmeldprocedure waar alle gegevens(ook graven) ingevuld moet worden.

AANMELDEN VOOR BIJZONDERE STATUS GRAVEN EN MILITAIRE ERESCHULDEN VIA:

KNIL PAYBACK AANMELDPROCEDURE

 

Met betrekking tot de film De Oost waarin Nederlandse veteranen gekleed gaan in zwarte uniformen(werd alleen door de SS gedragen) en waar kapitein / veteraan Raymond Westerling met een snor(verwijzing naar Hitler) te zien is? Is ondanks dat er nu berichten verschijnen dat het in november in de bioscopen zal verschijnen, uitgesteld naar volgend jaar 2021, of dit te maken heeft met een achterhoede-gevecht die Maluku4Maluku heeft ontwikkeld is onbekend.

Speciale Hitler-leger de SS droeg alleen zwarte uniformen. Wie krijgt de zwarte piet toegespeeld?

Alle verwijzingen naar Hitler en de SS op Nederlandse veteranen worden gemaakt in de film De Oost gebaseerd op het boek van Remy Limpach, en dat boek is niet gebaseerd op duizend procent feiten! Complottheorie? Zelfs het ontwerp komt uit de koker van NAZI-Duitsland. Oordeel zelf!

2 reacties op “Molukse samenleving begint zich te roeren tegen NSB historici

  1. Vind het schandalig wat zo’n persoon Limbach schrijft over de KNIL , mijn opa en zijn broer waren Knil militairen, en ook mijn oom Willem Brandt en ik kan zeggen dit waren zeker vern NSBers en ook al die andere veteranen en zij die gesneuveld waren geen NSBers of nazi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *