In het jaar van 75 Jaar Vrijheid zijn de kinderen en kleinkinderen van de KNIL Ambonezen en al hun wapenbroeders(alle andere militairen van dienstplichtig tot oorlogsvrijwilligers) aan het wakker worden, dat is een goede zaak. Voordat we wakker worden op een ochtend en merken dat wij in een nachtmerrie zijn beland. De nachtmerrie die al een paar jaar in de maak is.

 

Het zogenaamde brede onderzoek over de periode 1945 – 1950 in het voormalig Nederlands-Indië daar is in totaliteit zes miljoen gemeenschapsgeld(subsidie) voor vrij gemaakt. Maar de onderzoekers onder leiding van directeur Frank van Vree van de NIOD Amsterdam is continue met zijn kont aan het draaien binnen dit onderzoek. Want Maluku4Maluku heeft een email gekregen dat ze nu ineens over de periode 1945-1949 willen onderzoeken. Heel raar! Ineens vervalt het jaar 1950 ! Nadat onze frontman van Maluku4Maluku op 4 mei 2020 via YouTube een oproep deed om 25 april 1950 te onderzoeken. Dus NIOD(Nederlands Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies), KLTV(Koninklijk Instituut voor Taal- en Land- en Volkenkunde) en NIHM(Nederlands Instituut voor Militaire Historie) krijgen een groot bedrag om hun voortbestaan weer voor een paar jaar te garanderen, maar veranderen het doel plotseling. Daar moet maar binnenkort een onderzoek naar gepleegd worden.

Het weg laten vallen van het jaar 1950(25 april) is met name voor de nabestaanden van de Nederlandse slachtoffers van de Molukse acties uit de vorige eeuw ontoelaatbaar. Want de nabestaanden van de Nederlandse slachtoffers die vielen vanaf de actie Wassenaar(bezetting van de Indonesische Ambassade maandag 31 augustus 50 jaar geleden) tot en met actie De Punt(treinkaping 1977) hebben recht om te weten of ze hun familieleden hebben verloren door een hersenschim van Molukse jongeren.

Wassenaar 31 augustus 1970

Op 31 augustus 1970 dook de Molukse gitaarheld de studio in en nam hij het nummer Mobilea op, word daarna gezien als een van de nieuwe strijdliederen binnen de Molukse samenleving. Rudy de Queljoe is ambassadeur van Maluku4Maluku kijk hieronder naar de beelden van onder andere Wassenaar

KNIL PAYBACK AANMELDPROCEDURE te vinden op deze website meld je aan!

Want de pers schreef steeds dat het een droom was? Maar binnen het onderzoek kan men antwoord geven naar ons allen, of men was gedreven op basis van gemaakte internationale afspraken onder leiding van Nederland. Dat is toch niet een rare vraag toch? Het kan nog vreemder! 

Lees binnen deze link de open brief aan zogenaamde wetenschappers:

http://www.ind45-50.org/open-brief-maluku4maluku

Want de term “breed onderzoek” is niet meer op zijn plaats, het is meer een onderzoek met vooringenomen standpunten. Ook is het nog steeds vreemd dat de enige belangenbehartiger van de veteranen van de “Ambonezen” geweerd worden uit de vergaderingen van de brede maatschappelijke klankbord. Men praat wel over de “Ambonezen” maar zij mogen geen hoor en wederhoor plegen? Kunt u dit voorstellen toen er over Joodse slachtoffers werd gesproken binnen wetenschappelijke onderzoeken. In het het jaar van 75 Jaar Vrijheid kan men alles tegenwoordig verwachten.

Kapitein Westerling geboren op 31 augustus

Met name Depot Speciale Troepen en Korps Speciale Troepen onder leiding van kapitein Westerling worden herhaaldelijk bestempeld als “oorlogsmisdadigers” in uitspraken in diverse media-kanalen. Vlak nadat luitenant Westerling landde in Nederlands-Indië zocht hij contact met ervaren militairen om burgerslachtoffers hun leven te redden. Na de capitulatie van Japan was er in dat deel van Nederland geen apparaat om alle burgers te beschermen, daarom werden er 30.000 mensen na 17 augustus binnen vier weken tijd op gruwelijk wijze vermoord door milities. Nog eens 15.000 mensen werden er vermist! Jazeker we moeten praten over milities, vergelijkbaar als de ISIS in Syrië! Want zij werden niet vanuit een centrale regering aangestuurd, laat staan kregen ze opdracht om te stoppen om weerloze vrouwen en kinderen te vermoorden(na eerst verkracht te zijn) van een president. Deze periode staat bekend als de “bersiap” maar de onderzoekers onder leiding van het NIOD Amsterdam wenst dit niet uit te diepen! Frank van Vree vindt het dan raar dat Maluku4Maluku hem en zijn compagnons beschuldigt van NSB gedrag, want de slachtoffers waren Nederlandse burgers. De manschappen van Westerling bestonden waren voor een groot deel “Ambonezen”! Korps Speciale Troepen had binnen de eerste twee lichtingen veel “Ambonezen” binnen hun gelederen, een percentage van 90 % kan men met gemak stellen. Binnen de Koninklijk Nederlands Indisch Leger lag dat zeker op een procent van 75 % aan “Ambonezen” dat hun inbreng veel militairen vanuit Nederland hun leven aan te danken hebben is zeker. Want het waren goede en trouwe militairen. De vraag willen ze niet onderzoeken, hoeveel mensenlevens kapitein Westerling en alle militairen hebben gered. Men kan dit terugvinden onder andere in het boek van mr. Bauke Geersing, maar dat willen de NSB onderzoekers niet geloven!

Woensdag 26 augustus werd er in Leeuwarden de jaarlijkse herdenking gehouden van de “Friese gevallenen” in Rengerspark, het standbeeld die twee maal vernield is geweest. En die de avond van te voren tot en met de herdenkingsplechtigheid bewaakt word, jammer genoeg is dit nodig. Tegenwoordig worden oorlogsmonumenten beklad of vernield door personen die opkomen voor gerechtigheid, althans dat beweert men.

Kleinman Security(Leeuwarden) bewaking Indië monument Rengerspark Leeuwarden – 2020

Zij hebben allen niet door dat de vrijheid waarin zij zich kunnen bewegen en uiten, dat daarvoor is gestreden. Deze strijd is gestreden om vrijheid en democratie door het verzet, en militairen, velen hebben het leven verloren. Voor hen zijn de oorlogsmonumenten bedoeld, een teken van respect en dankbaarheid. De personen die de standbeelden en of monumenten bekladden en of vernielen, mogen ook dankbaar zijn! Of ze dit kunnen bevatten is de grote vraag!

Maar dit geldt ook voor kapitein Westerling, die met zijn manschappen al jaren de “zwarte piet” krijgt toegespeeld, ook door de zogenaamde historicus Remy Limpach. Dezelfde Limpach die het Black Lives Matter verhaal giet over de KNIL militairen, een goedkope manier om zijn gelijk te willen halen. Limpach beweert bij hoog en laag dat alle militairen die onder de Nederlandse krijgsmacht hebben gediend in het voormalig Nederlands-Indië oorlogsmisdadigers zijn. Omdat hij nu vanuit de Molukse samenleving goed tegenstand krijgt zoekt hij goedkoop steun om de term Black Lives Matter naar hem toe te trekken. In de hoop dat hij sympathie krijgt, Limpach moet zich beseffen dat wij als Molukkers het meeste benadeeld zijn als minderheidsgroepering in de Nederlandse samenleving. Limpach moet maar eens onderzoek doen naar de kindersterfte in de barakken, of de vergeten 350 kinderen en vergeten 150 jonge moeders van de KNIL Ambonezen. Dan mag hij terugkomen, maar dan wel een onderzoek doen die wetenschappelijk verantwoord is. Niet half bakken rapporten en of boeken zoals de Brandende Kampongs van Generaal Spoor afleveren. Want dat is niet op een wetenschappelijke basis gestoeld! Zelfs de titel, die ook ineens veranderd is. Lachwekkend want ook de periode 1945-1950 is nu ineens veranderd naar 1949. Wat ook steeds bewust wordt verzwegen is dat kapitein Raymond Westerling ook een aandeel heeft geleverd aan de bevrijding van Nederland, ten aanzien van de Tweede Wereldoorlog tegen de bezetting van Hitler.

Maluku4Maluku roept dan ook een ieder op die sympathie en of een verleden heeft met alle Nederlands-Indië militairen(veteranen) vanuit de periode 1940-1964 om maandag 31 augustus naar Amsterdam te komen. Om een bloem te leggen op het graf van Kapitein Westerling(geboortedag 31 augustus 1919) om duidelijk te maken dat hij en al zijn wapenbroeders niet de “zwarte piet” toegespeeld mogen worden door de NIOD en zijn handlangers. De linkse historici die voorstander zijn van een geforceerde stoppen van “zwarte piet” tijdens een kinderfeest, plegen hiermee een NSB daad. Maar dat hebben ze niet door, omdat zij met een tunnelvisie aan hun rapport werken. Maar wij als nazaten van Nederlandse veteranen zullen weerstand en tegenstand bieden aan het onderzoek die gemanipuleerd is naar de onderzoekers hun inzichten. Wij verzamelen morgenmiddag om 14.15 uur op parkeerplaats aan de Kruislaan 126 in Amsterdam, wij zijn te herkennen aan de vlaggen die wij meenemen. Om 15.00 uur zal de voorzitter Hans Moll van Federatie Indische Nederlanders  samen met frontman Leo Reawaruw van Maluku4Maluku samen een bloem leggen.

Nationaal Monument op de Dam 15 augustus 2020

STA OP TEGEN KANKER EN GEEF CORONAPROOF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *