Maluku4Maluku, de Molukse volksbeweging, die samen met defensie en de Nederlandse overheid de geschiedenis van onze eerste generatie – KNIL Ambonezen / veteranen – aan het herschrijven is aangenaam verrast.

Ontvangst KNIL Ambonezen – veteranen “De Zwaluwenberg” Hilversum najaar 2017

Maluku4Maluku is verheugd dat wij allen na meer dan 65 jaar weggestopt zijn in een doofpot, ook in de geschiedenis bijgeschreven worden binnen het 75 jaar bestaan van het Nederlandse instituut Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht. Kijkt u allen naar vooral onderstaande film: 

Maar niet alleen in de geschiedenisboeken van defensie is dit beland, want ook in alle overzichten van het nieuws van het jaar 2017 is dit historische moment terug te vinden. Luitenant-Generaal b.d. Hans van Griensven zal met de Molukse volksbeweging Maluku4Maluku samen in de geschiedenis bijgeschreven worden.

De Molukse samenleving heeft eindelijk een volwassen gezicht gekregen binnen de Nederlandse maatschappij vanaf het bezoek op het landgoed “De Zwaluwenberg”, waar onze eerste generatie jaren lang naar hunkerde. De uitspraken van onze frontman Leo Reawaruw uitgesproken tijdens Van Griensven zijn afscheid voor de veteranenwereld zijn dan ook de werkelijkheid.

 

Het was en is ook de start van het proces van het binnenhalen van de openstaande militaire ereschulden van en voor elke KNIL Ambonees die op militair dienstbevel naar Nederland kwam voor maximaal zes maanden. Maluku4Maluku is doorgedrongen als belangenbehartiger van onze eerste generatie(en hun nazaten of te wel de tweede generatie) binnen de hoogste regionen van de Nederlandse staat. Ook de inzet van Maluku4Maluku voor de bijzondere status van de graven van onze eerste generatie(en de kindersterfte uit de barakken) heeft de oorsprong van de samenwerking tussen de toenmalige Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Hans van Griensven en Maluku4Maluku. Dit hoort allemaal in de totale erkenning en waardering voor deze speciale groep Nederlandse veteranen, en hun partners en of nazaten.

 

 

Maar ook om eventuele openstaande militaire medailles te krijgen dient men zich aan te melden. Dus vul de gegevens in voor de militaire ereschulden, bijzondere status voor de graven en medailles kan via:

KNIL PAYBACK AANMELDPROCEDURE

 

 

 

 

Zaterdag 19 september wordt bapa Entjo Latuny KNIL veteraan 94 jaar hij ontving ook in het Veteranen Instituut in Doorn uit handen van kolonel  Ludy de Vos(in het bijzijn van destijds IGK Hans van Griensven) na 68 jaar zijn medailles.  Veteraan Latuny zal binnenkort te zien zijn op de Nederlandse televisie, waarin hij zijn mening gaat geven over de leugens die nu binnen de Nederlandse maatschappij aan het sluipen zijn. Leugens waarmee Nederlandse veteranen van welke landsaard of volk dan ook die hebben gediend onder de Nederlandse krijgsmacht in het voormalig Nederlands-Indië afgeschilderd worden als de oorlogsmisdadigers. Daarboven op als SS militairen afgebeeld worden, met allerlei verwijzingen naar het Duitsland onder Hitler.

Zend deze veteraan en oorlogsheld een verjaardagkaart voor zijn 94e verjaardag:

Dhr. L. Latuny Laurenscosterstraat 32 3112 DN Schiedam

Na tv-opnames voor Een Vandaag..bapa Entjo Latuny met dochter Anja

2 reacties op “Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht noemt KNIL Ambonezen als hoogtepunt in zijn loopbaan

  1. Hier ben ik onderste boven van.een luid en denderend applaus voor Maluku.
    MSS.dringt het eindelijk door Hoe krachtig de inzet van Ambonezen was bij het KNIL maar ook in het Burger leven als ambtenaar over de gehele Archipel.
    Maluku 4 ik wens U succes op al Uw komende raakvlakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *