Dit bericht bevat video-oproepen van Sarah de Lima vicevoorzitter Maluku4Maluku en Rudy de Queljoe gitaarheld van Massada, tevens ambassadeur Maluku4Maluku. Maar ook een interview die werd gedaan bij Radio Siwa Lima(Oosterwolde) afgelopen zaterdag met José Imlabla en frontman Maluku4Maluku Leo Reawaruw. 70 Jaar Molukkers in Nederland! Het wordt tijd dat wij gaan denken en handelen in kansen, niet in onmogelijkheden. Niets is onmogelijk! 70 Jaar Molukkers als nazaten van KNIL Ambonezen oftewel veteranen? Gaan wij het KNIL Ambonezen erfgoed van veteranen beschermen: Woonwijken / Wijkgebouwen / Gebedshuizen

José Imlabla nummer 4 op de kandidatenlijst OPRECHT

1  Persoonlijke informatie

Mijn naam is José Imlabla. Ik ben Gestalttherapeut en afgestudeerd op het thema ‘transgenerationeel trauma 1e en 2e naoorlogse-generatie Molukkers in Nederland oftewel veteranen’. Als kleinkind van twee KNIL ‘Ambonezen’ veteranen heb ik van dichtbij het trauma, de pijn en het leed van de eerste en tweede generatie meegemaakt. Eén opa leed aan een zware vorm van PTSS. De andere opa leed aan ernstig heimwee en hartzeer. Want hij moest ook zijn oudste, tweejarige dochter achterlaten op de Molukken nadat hij op militair bevel naar Nederland verscheept werd, tijdelijk voor maximaal zes maanden. Dit werd voor mijn grootouders levenslang. Ik ben opgevoed met het psychisch lijden van mijn ouders en grootouders.

Gitaarheld Rudy de Queljoe van Massada op YouTube over José

2  Waarom sta ik op de lijst van OPRECHT?

Ik sta op de lijst van OPRECHT omdat OPRECHT mij een prominente plek heeft gegeven als eerste vrouw op de kandidatenlijst op nummer vier. Om op deze manier te kunnen toe werken naar een oplossing van het KNIL ‘Ambonezen’ dossier. Als Gestalttherapeut en vanuit mijn eigen achtergrond kan ik een beter plan presenteren ten aanzien van de zorg problematiek wat ik belangrijk vind.

Het Veteran & Family Care programma is een nieuw zorgplan samengesteld door drs. Rob Remie van Dolderman Letselschade Advocaten Utrecht en Frontman van Stichting Maluku4Maluku Leo Reawaruw, beiden veteranen. Dit zorgplan moet worden ingezet voor alle geüniformeerden zoals veteranen, politie én zorgpersoneel zoals IC personeel en hulpverleners. Vooral in deze coronacrises en de periode erna.

Vicevoorzitter Maluku4Maluku: Sarah de Lima op YouTube over José

3  Wat ik belangrijk vind in de Nederlandse politiek?

Wat ik belangrijk vind in de Nederlandse politiek is dat er openheid van zaken dient te worden gegeven. De toeslagen affaire is het bewijs dat de overheid en het ambtelijk apparaat te bureaucratisch, stroperig en traag is en niemand de verantwoordelijkheid neemt. Daarnaast dienen de verantwoordelijken onmiddellijk uit hun functie gezet te worden.

De afgelopen tien jaren is er teveel bezuinigd in de sectoren zorg, politie en defensie. We hebben deze belangrijke beroepen in deze sectoren hard nodig. Waarom? Omdat men dit nu terug ziet in de huidige coronacrisis. De komende jaren moet in deze sectoren veel meer geïnvesteerd worden. Veiligheid op straat vind ik als vrouw en voor een ieder heel belangrijk.

Luister naar interview op Radio Siwa Lima met José Imlabla en Leo Reawaruw beiden Maluku4Maluku / OPRECHT

 

4  Waarvoor ik mij wil hard maken?

Onderwerp 1:

Het zorgpersoneel en de politie hebben op het moment een zware tijd vanwege de coronacrisis. Ze werken met een onderbezetting en er is een groot personeelstekort. De werkdruk is erg hoog. Dit resulteert in een hoog ziekteverzuim waardoor de druk op de andere collega’s ligt.

Ik wil mij inzetten voor alle geüniformeerde beroepen en het zorgpersoneel die het zwaar hebben en te lijden hebben onder de coronacrisis en/of last hebben van werk gerelateerde klachten.

Onderwerp 2:

Ik ga mij absoluut hard maken voor alle KNIL veteranen specifiek de KNIL ‘Ambonezen’ veteranen en hun nazaten om samen ervoor te zorgen dat we het oude KNIL dossier na 70 jaar Molukkers in Nederland kunnen afsluiten. Dit betekent dat de ‘Ambonezen’ KNIL veteranen op materieel (openstaande militaire ereschulden) en immaterieel (zorg en nazorg) gebied worden gecompenseerd. Zodat we kunnen bouwen aan een nieuwe toekomst. Gezien de veteranenstatus van de KNIL ‘Ambonezen’ wil ik tevens ervoor zorgen dat het KNIL ‘Ambonezen’ erfgoed (de Molukse wijken, gebedshuizen en wijkgebouwen) eigendom blijft van de KNIL ‘Ambonezen’ veteranen en hun nazaten in Nederland.

Kijk naar oproep van José op YouTube

Maar, zeker ook voor alle veteranen van welke bevolkingsgroep dan ook die onder de Nederlandse Krijgsmacht hebben gediend. Hiervoor dient tevens materiële en immateriële compensatie te komen. Voorbeelden zijn: Nederlands-Indië, de missies Korea, Libanon, Dutchbatt III, Srebrenica en de Special Forces; Korps Commando Troepen en Korps der Mariniers.

Wij hebben uw steun nodig! Steun van niet alleen Molukkers, maar van iedereen die achter dit verhaal staat! Tot en met vrijdag 29 januari kunt u naar het gemeentehuis gaan, om het volgende te doen:

KOM IN ACTIE! De Molukse toeslagen-affaire en erfgoed in Nederland

Bovenstaande tekst staat op de website www.oprecht.nu 

https://www.oprecht.nu/de-partij/wie-zijn-wij/4-jose-imlabla

 

3 reacties op “Ambassadrice José Imlabla stelt zich voor op website OPRECHT

  1. onze ouders zijn geen vluchtelingen en helemaal geen verraders .zij hebben hun leven gegeven voor de driekleur.nederland heeft in opdracht onze ouders naar nederland gehaald . wie zijn nu de verraders dat zijn zij die nu heulen met de vijand.Maluku4Maluku komt voor de rechten van onze ouders op.ook zijn ze er niet meer .dat is dan reden te meer nu wij 70 jaar in nederland zitten. en nogmaals onze ouders zijn never te nooit vluchtelingen en helemaal geen verraders .als men een nueuwe geschiedenis wilt herschrijven , schrijf dan de waarheid en vooral geen leufens

  2. onze ouders zijn geen vluchtelingen en helemaal geen verraders .zij hebben hun leven gegeven voor de driekleur.nederland heeft in opdracht onze ouders naar nederland gehaald . wie zijn nu de verraders dat zijn zij die nu heulen met de vijand.Maluku4Maluku komt op voor de rechten van onze ouders .ook al zijn ze er niet meer .dat is dan reden te meer nu wij 70 jaar in nederland zitten. en nogmaals onze ouders zijn never te nooit vluchtelingen en helemaal geen verraders .als men een nieuwe geschiedenis wilt herschrijven , schrijf dan de waarheid en vooral geen leugens over onze ouders die heimwee hebben naar hun kampong.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *