Ook mensen met grote psychische problemen mogen toch naar buiten tijdens avondklok

Mensen met zware trauma’s, een heftige angststoornis of andere ernstige psychische problemen mogen ‘s avonds en ‘s nachts toch naar buiten. Die uitzonderingspositie is vandaag geregeld.

eigen+verklaring_avondklok_t

 

Dat meldt staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, CU) aan deze nieuwssite: ,,De avondklok is er niet voor niets, afwijken kan alleen onder zwaarwegende omstandigheden. Daarom wil ik ook deze mensen vragen om in de buurt van hun huis te blijven. Handhavers zullen naar redelijkheid handelen.”

Einde persbericht die te vinden is op www.ad.nl

In het jaar 1951 zeventig jaar geleden kwamen hier afgerond 4000 KNIL Ambonezen aan, met hun partners en gezinnen. Voor maximaal zes maanden. In deze wetenschap bleven er 350 jonge kinderen en 150 moeders achter ervan uitgaande dat ze weer herenigd zouden worden. Let wel! Dit is nooit gebeurd! Een schending van mensenrechten, minister-president Drees senior maakte met een Nederlandse wetgeving dit onmogelijk. Maar er volgden meer schendingen van mensenrechten. Pijn en trauma’s als gevolg, want je zal maar ontslagen worden als trotste frontmilitair. En ook nog eens gescheiden worden van je gezin, familieleden en vaderland. De grootste legereenheid die PTSS opliep, en vergeten werd door iedereen. Nu ineens zijn KNIL Ambonezen die onder de veteranenstatus en wetgeving vallen migranten?

Maluku4Maluku dient klacht in bij Centraal Bureau voor de Statistiek

 

 

Reactie op “De brief van Maluku4Maluku heeft wel geholpen voor veteranen in Nederland !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *