Molukse veteranen van MBK en andere Molukse organisaties begroeten Indonesische kolonel tevens militaire attaché ! 

Op woensdag 18 juli 2018 werd er een herdenking gehouden op het landgoed Bronbeek in Arnhem. Via uitingen op het internet werd  de suggestie gewekt dat een groepje Molukse veteranen bekend onder de naam Molukkers bij de Krijgsmacht(Arthur Dias, Ray Schaft, Selwin Timisela) of te wel MBK, in samenwerking met het Museum Maluku(bestaat uit opslag van oude dozen) dit plan hadden uitgewerkt. Beide organisaties werden gesteund door het vergaderclubje Moluks Belang(Nona Salakory, Ernst Kaya), en stafleden van de zogenaamde RMS regering in ballingschap(John Watilette). De waarheid is anders! Mogelijk denken alle personen die betrokken zijn bij eerdergenoemde clubjes dat men de Molukse samenleving kan blijven beliegen. Hun waarheid is niet onze waarheid.

Nona Salakory beloofde op een Pasar Maluku Wierden 2017 zaken op persoonlijke titel, waaronder dat iedereen meer dan 200.000 euro zou krijgen. Is nog op YouTube na te zien.

 

Maar een ding is zeker, en is de keiharde waarheid. MBK, Museum Maluku, Moluks Behang, en de zogenaamde RMS regering in ballingschap doen alles om hun naam en eer op te poetsen. Want anders waren alle personen wel opgestapt toen bekend was dat niet alleen de Indonesische ambassadeur aanwezig was bij de herdenking. Maar ook een Indonesische kolonel, hij droeg op zijn borst uitingen van oorlogsmissies.

Op de achtergrond nodigde de zogenaamde RMS regering in ballingschap ook mensen uit, en zij waren ook met vertegenwoordigers aanwezig.

Kan iemand mij de garantie geven dat dezelfde kolonel niet actief is geweest in de jaren 1998 – 2001 op de Molukken? Want waar heeft hij al die militaire onderscheidingen verdiend? Het was geen Mali waar hij zat, net zoals Dias en Schaft, waar men alleen met een verrekijker actief was.

MBK-Molukkers bij de Krijgsmacht vergeten de Jihad tussen 1998-2001 op de Molukken. Hun eigen naam is belangrijker dan het leed van het Molukse volk.

Niet alleen een belediging richting eerste generatie, en alle echte Molukse(KNIL) veteranen is dit! Maar vooral moet men dit zien als groot verraad richting Molukse volk waar dan ook ter wereld.

Stichting Maluku4Maluku staat voor verzoening, maar dan moet eerst alles duidelijk worden in welke dossier dan ook. Daarnaast moeten de verantwoordelijken die ons volk in welke vorm dan ook onrecht, pijn en leed heeft aangedaan dit bekennen. Zodat wij met ons allen naar oplossingen kunnen werken, om eventueel tot verzoening te komen.

Ambassadeur van Indonesië de heer I. Gusta Agung Wesaka Puja, militair attaché de heer Ferry Trisnaputra

De periode 1998-2001 werd gezien in Nederland als “interne geloofsconflict” en werd in Indonesië(grootste Moslimstaat ter wereld) als “kerhusuhan” genoemd. Dat was allemaal voor de aanslagen van 9/11 ! Zou die periode van “interne geloofsconflict” na 9/11 hebben plaatsgevonden? Dan zou dit gezien worden als Jihad, en zo moet het ook gezien worden. Want er streden Jihadisten mee op de Molukken, die in de rug werden gesteund door de krijgsmacht van Indonesië.  De vraag is dan ook, waar was de kolonel actief die in Bronbeek met Molukse organisaties, en personen, gezellig een gedenkwaardige middag hadden. Interne geloofsconflicten? Waarom belanden Nederlandse militairen in alle landen zoals Afghanistan, Irak, en ga zo maar door! Zijn dat geen interne geloofsconflicten?

Kolonel Ferry Trisnaputra geniet duidelijk nadat Molukse organisaties kransen hebben gelegd, een grote overwinning moet ook gevierd worden.

Het doel van alle Molukkers die daar waren, was duidelijk genoeg. Zij wilden en willen meeliften in het verhaal van het KNIL dossier die nu op iedere bureau ligt, maar die door stichting Maluku4Maluku onder leiding van Leo Reawaruw is bevochten. Puur voor eigen eer en roem, en om hun gezicht nog te redden. Ze krijgen wat ze wilden en willen!  Want de foto’s die genomen zijn van de herdenking, zal goed ingezet worden door de propagandamachine van Indonesië. Daar moet iedereen die onze eerste generatie(postuum) echt respecteert maar eens over nadenken. Of gaan wij als Molukse samenleving binnenkort met meerdere Indonesische officieren in een ruimte thee drinken, en warm eten?

 

Maluku4Maluku gaat de opheffing ook herdenken voor alle Molukse en Indische lotgenoten die nog steeds wachten op totale erkenning van hun koloniaal verleden. Waaronder de “backpay” en “militaire wachtgelden” en “final fair deal”  voor iedereen !

MBK met de Molukse verraders Arthur Dias, Ray Schaft(Pelupessy) en Selwin Timisela. Op weg naar eeuwige roem ten koste van het Molukse volk die leed onder een Jihad

Kom allen naar onze KNIL opheffing Herdenking, die wij gaan doen met onze Indische lotgenoten. Uiteraard zijn Indië-veteranen en alle sympathisanten welkom! Kom op zondag 29 juli naar de Culturele Hoofdstad van Europa 2018 in Leeuwarden. 

Deuren open vanaf 14.00 uur

Genoeg gratis parkeerplaatsen op loopafstand van locatie.

Entree inclusief warm eten, en onbeperkt koffie, thee, water, frisdranken, wijn, en bier dit allemaal voor eenmalige bedrag van 15 euro.

Programma-onderdelen zijn, tijden worden volgende week bekend gemaakt:

Korte gedenkdienst op verzoek van Stichting Maluku4Maluku geleid door ds. Abraham Nanuru met ouderling Sammy de Lima van kerkgenootschap G.P.M.B. maart 1953 met medewerking van gospelkoor Suara Rebanna onder leiding van Roos Leisiputty.

Gastsprekers, met verrassende groot nieuws voor de Molukse en Indische gemeenschap. 

Uiteenzetting van voorbereiding van claim KNIL wachtgelden.

Warm eten.

Kranslegging bij het KNIL monument “De Deadenwacht” in Rengerspark Leeuwarden.

Eindtijd tussen 21.00 – 22.00 uur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *