Zondag 20 maart 2022 is er een Sunset March in Nijmegen die speciaal in het teken staat van alle veteranen die gediend hebben in het voormalig Nederlands-Indië. Maluku4Maluku roept dan ook een ieder op, die een band heeft met deze veteranen, ons te ontmoeten, en ook mee te lopen.

Veteraan Dayrohn Wiesken en generaal-majoor Leen Noordzij en andere veteranen bij startpunt Sunset March
Veteraan Rob Remie bij monument aan de overkant van de Sunset March

Kom zondag! Corona spelbreker werkbezoek Maluku4Maluku aan het Europees Parlement in Brussel

 

De wandeltocht duurt een half uurtje, en wij verzamelen om 18.20 uur bij het startpunt bij de brug De Steek. Start van de wandeltocht zal rond de klok van 18.45 uur zijn. Men kan het beste parkeren bij de Skatepark Walhalla aan de Winselingseweg 12 Nijmegen, dat kan daar gratis. En wanneer men de brug oploopt, komt men vanzelf bij het startpunt, daar zullen wij herkenbaar zijn door onze vlaggen die wij meedragen.

Kleindochter van twee KNIL Ambonezen / Veteranen loopt ook weer mee tijdens de Sunset March ! Waar blijf jij als kleinkind?
Vlaggen zijn toegestaan tijdens de Sunset March zondag 20 maart 2022

Deze Sunset March zal een stil protest en publieksvriendelijke actie zijn tegen de eerste serie van rapportages van het zogenaamde Meer Jaren Onderzoek onder leiding van het NIOD waarin onze veteranen worden afgeschilderd als oorlogsmisdadigers.

Een Vandaag TV met voorzitter Veteranen Platform generaal Hans van Griensven en voorzitter frontman Maluku4Maluku Leo Reawaruw

Maar, ook zal morgen in het teken staan van de aankomst van het eerste transportschip dat aankwam in Rotterdam. Op 21 maart 1951 kwamen de eerste KNIL Ambonezen en hun gezinnen aan in Nederland. De Kota Inten vertrok op 20 februari uit Surabaya met de eerste groep en kwam aan in Rotterdam. Er zouden nog elf tochten volgen, die in totaal ruim 12.500 veteranen en hun gezinnen naar Nederland zouden brengen. Ze arriveerden in Rotterdam en Amsterdam.

Maar, ook werden families van deze speciale groep veteranen achtergelaten, 350 kinderen en 150 jonge moeders konden niet mee. Er werd verteld dat na zes maanden een gezinshereniging zou gaan plaatsvinden. Maluku4Maluku heeft een van de treurigste hoofdstukken van het oudste en smerigste toeslagenaffaire van Nederland in het jaar 2018 naar buiten gebracht. Daarom is de conclusie dat deze toeslagenaffaire één is, doorspekt met schendingen van mensenrechten!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *