Vanaf het jaar 2016 volgt Maluku4Maluku de perikelen rondom het onderzoek van neomarxistische wetenschappers die Nederlandse veteranen in een kwaad daglicht willen stellen. Zij allen kregen miljoenen subsidiegeld om een breed en grondig onderzoek te doen over de jaren 1945-1950. Breed en grondig onderzoek betekent dat alle strijdende partijen onder de loep genomen moeten worden. Dat is niet gebeurd. We moeten spreken over een eenzijdig en partijdige rapport. Na aanvang van het onderzoek deed men ineens de term “dekolonisatie” binnen de titel. En sprak men ineens over een totale dekolonisatie, en of vrijheidsstrijd. Dan dient men er rekening te houden dat men spreekt over 15000 eilanden waarvan er 3000 bewoond zijn, en in augustus 1945 maar twee eilanden wilden scheiden van Nederland. Op die twee eilanden werden gelijk duizenden burgers vermoord. Een vergeten hoofdstuk dat ook veel “Ambonezen” werden vermoord! Dekolonisatie betekent dat nu ook dat er vrijheid en democratie is op de Molukken, en op het eiland van het volk van Papua en of Timor! Vanaf 17 februari 2022 is het D-Day voor de KNIL Ambonezen en hun wapenbroeders en hun thuisfront. Let wel, er komen nog meer rapporten uit die vernietigend zijn voor de militairen die naar eer en geweten hun taak hebben uitgevoerd!

NIOD-onderzoek over Nederlands-Indië valt verkeerd bij Molukse gemeenschap: ‘Je wordt weggezet als oorlogsmisdadiger’

Deze artikel komt van de website van televisie en radioprogramma Een Vandaag, we plaatsen hem omdat het dan in drie talen gelezen kan worden. Open het nieuwsbericht op een laptop, computer en of een laptop. Aan de rechterkant ziet men een Nederlandse vlag. Druk daar op en daarna kan je de taal veranderen:

https://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/niod-onderzoek-over-nederlands-indie-valt-verkeerd-bij-molukse-gemeenschap-je-wordt-weggezet-als-oorlogsmisdadiger/

Maluku4Maluku opent de frontale aanval D-DAY KNIL AMBONEZEN & WAPENBROEDERS vanaf 2017 waarschuwt frontman Reawaruw de Molukse samenleving!

Vandaag kwam een langverwacht onderzoek uit naar het Nederlandse handelen in Indonesië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog tussen 1945 en 1949. Het rapport schiet een groot deel van de Molukse gemeenschap in Nederland in het verkeerde keelgat.

Leo Reawaruw, voorman van Maluku4Maluku, stelt dat de soldaten in het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL) ten onrechte als zondebok worden aangewezen. Ook schaart hij zich achter het standpunt van het Veteranen Platform dat het complete beeld mist. De conclusies van het rapport raken Reawaruw diep. “Het is heel makkelijk om als niet-KNIL militair vanuit je luie stoel nu te gaan oordelen, en dat is wat gebeurt.”

Veteranen en Nederlandse oorlogshelden krijgen de stempel van oorlogsmisdadigers. Wij kinderen en kleinkinderen gaan en moeten samen opstaan. De eerste ronde is afgesloten, maar er zijn nog meer rondes te gaan.

Excessief geweld

Kort na de Tweede Wereldoorlog groeit de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd uit tot een oorlog. Nederland probeert als machthebber de orde te herstellen, maar Indonesië verklaart zich op 17 augustus 1945 onafhankelijk.

Nederland stuurt tienduizenden militairen naar Indonesië. Daar vechten zij samen met Molukse militairen onder de Nederlandse vlag.

De coronamaatregelen zijn weggevallen iedereen is welkom, en er is geen QR code gevraagd. Kom op tijd want vol is vol!

Eigen staat in vooruitzicht

Deze groep Molukkers wordt door Nederland een eigen staat in het vooruitzicht gesteld, maar de zogenoemde ‘politionele acties’ mondden uit in bloederige gevechten. Het rapport schrijft daarover dat de Nederlandse krijgsmacht veelvuldig en structureel extreem geweld gebruikte.

Daarbij gaat het om executies, mishandeling en marteling, detentie onder onmenselijke omstandigheden, brandstichting, diefstal en vernieling, luchtaanvallen en artilleriebeschietingen en massa-arrestaties en interneringen.

 

Niet de opdracht

In 2016 kreeg een onderzoekscommissie de opdracht de Nederlandse strijd in Indonesië zo breed mogelijk te onderzoeken. Maar volgens het Veteranen Platform spitst het zich nu vooral toe op militaire excessen, en dat was volgens hen niet de oorspronkelijke opdracht.

 

“Ik ben daar zeer teleurgesteld in, en ik niet alleen. Met mij ruim 105.000 veteranen”, aldus luitenant-generaal Hans van Griensven, voorzitter van het Veteranen Platform en voormalig Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht.

MALUKU4MALUKU schaart zich achter verklaring VETERANEN PLATFORM 17.02.2022

Incompleet beeld

Veel veteranen en hun familieleden voelen zich weggezet als oorlogsmisdadigers. Het Veteranen Platform vindt het ook een gemiste kans dat de onderzoekers niet met alle betrokken partijen aan tafel hebben gezeten, waardoor er volgens hen geen compleet en volledig beeld is ontstaan in dit rapport.

Zo stelt ook Reawaruw dat het pijnlijk is dat de groep die hij vertegenwoordigt, uiteindelijk helemaal niet is gehoord. “Er zijn heel veel jongens gaan vechten voor Nederland, voor het Nederlandse koningshuis. Als je dan zoveel jaren later wordt weggezet als oorlogsmisdadiger, ja, dan wordt je boos.”

KIJK DE AFLEVERING VAN EEN VANDAAG NA VAN 17-02-2022 MET GENERAAL B.D HANS VAN GRIENSVEN TEVENS VOORZITTER VAN VETERANEN PLATFORM, EN FRONTMAN LEO REAWARUW DRUK OP ONDERSTAAND BLAUWE REGEL:

https://www.npostart.nl/eenvandaag/17-02-2022/AT_300002745

Tekst loopt door na de volgende twee foto’s:

KNIL Ambonezen de meest gedecoreerde legeronderdeel van de vorige eeuw binnen de Nederlandse Krijgsmacht met maar liefst 170 Militaire Willems Orde onderscheidingen. Wij nazaten zijn verplicht om voor hun te strijden want het gaat om hun eer en goede naam.

Excuses van de regering

De Nederlandse regering zegt verantwoordelijkheid te nemen voor de bevindingen uit het onderzoek en Rutte biedt dan ook vandaag ‘diepe excuses’ aan voor het militair geweld in de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog tussen 1945 en 1949.

Hij biedt namens de Nederlandse regering excuses aan de Indonesische bevolking aan. Verder biedt hij ook excuses aan de veteranen die, zo stelt hij, zich destijds als goed militair hebben gedragen. Hij erkent daarmee de verantwoordelijkheid van deze daden die bij de regering ligt, in plaats van bij de veteranen. Het onderzoeksrapport van het NIOD stelt dat ook.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *