Maandag 25 april 2022 zal onze Molukse geschiedenis ingaan als één van de belangrijkste herdenkingsdagen vanuit onze Molukse samenleving in Nederland. Want na 72 jaar werd eindelijk op 25 april een internationale politieke mijlpaal binnengehaald. Op uitnodiging van Europarlementariër Marcel de Graaff werd onze Maluku4Maluku delegatie ontvangen in het Europees Parlement in Brussel.

 

Er werd een goede werkbespreking gehouden met Marcel de Graaff waarin Sarah de Lima, José Imlabla, Rudy de Queljoe ook actief aan deelnamen. Marcel de Graaff wilde eerst uitgebreid op de hoogte gebracht worden ten aanzien van de KNIL Ambonezen Payback. Let wel dat plan van de KNIL Ambonezen Payback is net zoals de bijzondere status van en voor de KNIL Ambonezen bedacht door Maluku4Maluku ! Ook kwamen andere belangrijke actuele onderwerpen aan bod. Maar ook werd er gesproken over de genocide op het volk van Papua, want iedereen maakt zich druk over Oekraïne. Maar Nederland mag niet vergeten dat elke maand honderden mensen van het Papua volk worden vermoord, en dat meer dan 30 jaar achter elkaar. Terwijl Nederlandse overheid destijds ook een eigen staat beloofde. De vele Nederlandse veteranen die op Nieuw-Guinea hebben gediend kunnen dat haarfijn uitleggen. Wij zullen binnenkort dit naar buiten brengen via onze YouTube kanaal een weergave gaan geven hoe het gesprek is gegaan. Maar wij willen voor een ieder de Tweet van Marcel de Graaff bekend maken, zodat deze verspreid kan worden binnen onze Molukse volk. Het Molukse volk die in beweging is, en doordendert ook na 25 april 2022. Want opkomen voor jouw rechten is een kwestie van doorgaan het hele jaar door, met een stappenplan. Maar ook volharden in dat plan, en de missie om de doelen te halen. Zoals vaak gemeld: Ora et Labora

 

Kapan pulang tidak tahu! Asal Tuhan sayang é ! Itu Tuhan sudah tau! 

Wanneer wij teruggaan naar ons vaderland weten we niet. Zolang God ons liefheeft, alleen God weet wanneer. 

Kijk op onderstaande filmpje impressie Maluku4Maluku onderweg naar Europees Parlement Brussel 25 april 2022

Kijk op onderstaande filmpje impressie Maluku4Maluku onderweg naar Europees Parlement Brussel 25 april 2022

Tekst loopt door tot en met de foto waarop de bezoekerspas staat van het Europees Parlement Brussel

Muziek werd geschreven door Rudy de Queljoe – ambassadeur Maluku4Maluku – en Johnny Manuhutu(ook kind van een veteraan van de KNIL Ambonezen) onder de naam van Massada

In de planning staat alweer een nieuwe afspraak om een tweede werkbezoek te doen aan het Europees Parlement voor Maluku4Maluku de Molukse volksbeweging. Tevens de landelijke erkende belangenbehartiger van de KNIL Ambonezen en hun thuisfront. Maluku4Maluku is lid van het Veteranen Platform, en heeft een samenwerkingsverband met het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Onze frontman is Leo Reawaruw is ook ambassadeur van het Nationaal Comité Veteranendag. Tenslotte Maluku4Maluku heeft een nauwe banden met de veteranenvereniging van de FNV.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.