Het was een militaire actie op veteranen en hun thuisfront in Ambonezenkamp Vaassen

Zijn alle dossiers afgesloten in opdracht van Fridus Steijlen en zijn volgeling Jefta Pattikawa als adviseurs van  de wijkvereniging Berkenoord 2  in oprichting?

Maluku4Maluku heeft sinds vorig jaar zomer op verzoek van de families die werden getroffen door het optreden van de Nederlandse overheden rondom de militaire actie van 14 oktober 1976 de strijdbijl op zich genomen. Iedereen buiten de zogenaamde wijkvereniging Berkenoord 2 in oprichting begrijpt dit, behalve 3e en 4e generatie uit Vaassen en Apeldoorn. Zij luisteren naar hun held Jefta Pattikawa. Maar is hij wel een Molukse held die de Molukse gemeenschap een warm hart toedraagt? Of is het een grote masker die hij op heeft gezet. Want net zoals zijn grote (Nederlandse) voorbeeld ene Fridus Steijlen is hij niet echt voor het behoud van een Molukse woonwijk. Fridus S. van welke Molukse eiland komt hij eigenlijk? Die beweert ook dat Molukse wijken uit de tijd zijn. Ook beweert Fridus S. dat de KNIL Ambonezen bang waren in 1951 en daarom voor hun veiligheid naar Nederland kwamen. Fridus S. zegt ook dat de RMS strijd voorbij is, en jazeker Jefta P. zegt ook in Nederlandse televisie bij Coen Verbraak. Dat RMS hem niets doet. Dat is natuurlijk zijn eigen politieke keuze en vrijheid.

Steijlen: “KNIL Ambonezen zijn oorlogsmisdadigers en vluchtelingen”

Maar het is onbegrijpelijk dat beiden personen dan meewandelen met allemaal uitingen van de RMS. Daar mag vandaag 25 april 2022 over nagedacht worden, of wij ons allen in een valkuil trappen. Want niet alleen bemoeit Fridus S. zich mee in Vaassen, en is een klein groepje die daar intuint. Want de laatste maanden zijn gelukkig de ogen geopend bij veel Molukkers uit Vaassen. Maar het is toch te zot voor woorden dat we Fridus S. overal zien verschijnen als de expert van ons verhaal. Al zijn onderzoeken en conclusies wijzen er op dat onze (groot)vaders oorlogsmisdadigers zijn volgens Fridus S. Een Nederlander oftewel orang Belanda die spreekt over dat we onze gedachten moeten gaan dekoloniseren? Maar we moeten naar  tuan besar of de hoogheid Fridus S. luisteren? Dekoloniseer eerst maar de volken van de Molukken en Papua en Timor meneer Fridus S. Kom daarna maar terug met jouw belerende gedrag tegenover ons volk.

Militaire aanval op Kamp Vaassen één van de trauma’s van de Molukse 2e generatie

Fridus S wilt ook dat iedereen inclusief wij als Molukse volk hier erkennen dat 17 augustus 1945 dienen te erkennen als de onafhankelijkheidsdag van Indonesië. Maar dat werd alleen maar gesteund door twee eilanden op 17 augustus 1945, en wel opletten Jefta P. er zijn 15000 eilanden waarvan 3000 zijn bewoond. Allison Leuwol, Jefta P en Fridus S kunnen wel beweren dat veel dossiers rondom ons Molukse volk vanuit Vaassen en vanuit alle woonwijken in Nederland zijn afgesloten. Maar dat gaan wij zelf beslissen! Daar hebben wij geen enkele Nederlander als Fridus S voor nodig die zelf denkt dat hij als koloniaal over ons kan heersen.

Daarom zullen wij vandaag(dit nieuwsbericht is geschreven op 25 april 2022) als delegatie van nazaten van KNIL Ambonezen maar vooral Maluku Alifuru het woord gaan voeren voor onze belangen als volk wonend in Nederland. Maar ook zullen wij onderwerpen aansnijden die ons volk op de Molukken aangaan. Daarnaast zullen wij de genocide op onze broeders en zuster van het volk van Papua en Timor ook bespreken.

Het venijn zit in de staart van het volgende YouTube-film van ons de titel:

DE KOGELS KRIJG IK LANGS MIJN OREN…ZE MOETEN STOPPEN..IN VAASSEN

 

 

Lees hieronder het artikel van De Groene Amsterdammer

Het ontzet van Vaassen

‘Ontruiming? Het was een militaire actie’

Ambonezenkamp Vaassen……op 25 april 2022 ging zij mee naar het Europees Parlement te Brussel. Wie had dat ooit gedacht? ORA ET LABORA

Als onderdeel van de oplossing van het ‘Molukse probleem’ werd in het najaar van 1976 in het Gelderse dorp Vaassen een Moluks woonoord ontruimd. De overheid pakte flink uit, hetgeen het conflict alleen maar verergerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *