Donderdag( 5 april 2018) met een delegatie naar het Nationaal Comité 4 en 5 mei herdenking in Amsterdam. Delegatie samengesteld met vertegenwoordigers van drie generaties, waaronder de eerste generatie werd vertegenwoordigd door Bapa Mezak Bakarbessy(Elst)!Jaarlijkse nationale dodenherdenking Tweede Wereldoorlog  op De Dam in Amsterdam 4 mei   Binnen de tweede generatie mocht Maluku4Maluku verwelkomen als nieuwe versterkingen: Sarah de Lima(Hoogeveen) en Mattheus Hehakaja(Vught). Daarnaast vice-voorzitter  Julius Arnoldus Tahamata(Barneveld), en frontman/voorzitter Leo Reawaruw(Leeuwarden).    De derde generatie werd via Maluku4Maluku vertegenwoordigd door Unu Tahamata(Hoogeveen), hij werd ondersteund door leeftijdgenoten(die ik had uitgenodigd na vergadering in Alphen aan den Rijn) Patrick Nanlohy (Vught) en Mars Wat (Alphen a/d Rijn).   Deze samenstelling is historisch want voor het eerst verschijnen drie generaties aan de onderhandelingstafel. En zo hoort het ook! Want de derde generatie dient later de fakkel over te nemen. Opdat zij het nooit vergeten!  Delegatie drie generaties Molukkers in Nederland onder leiding van Maluku4Maluku op bezoek bij directeur Nationaal Comité 4 en 5 mei herdenking     Er komt een uitgebreidere blog aan, met alle ervaringen van mijn kant van deze enerverende dag. Maar het volgende willen wij u allen niet ontnemen:     Dodenherdenking op de Dam 4 mei 2018(Amsterdam) gaat elementen krijgen vanuit het dossier KNIL “Ambonezen” (Veteranen)  1 De Azië krans(er worden tien kransen gelegd binnen het officiële programma, en dit is er een van) zal gelegd worden door een KNIL veteraan(Ambonezen)!  2 Er zal een Moluks kerkkoor optreden tijdens de kerkdienst in de Nieuwe Kerk  3 Maluku4Maluku is uitgenodigd door de organisatie om als hun gasten alles mee te maken.  4 Maluku4Maluku zal na de officiële kranslegging ook bloemen en of kransen leggen. Voor ten eerste de KNIL Ambonezen, en ten tweede voor de moeders en kinderen.  https://www.facebook.com/events/438067929949363/ Hier boven link naar evenement op Facebook, meld je aan voor alle updates!  Fotoserie zal binnen 48 uur geplaatst worden op Facebook en www.maluku4maluku.com die in drie talen gelezen kan worden.    Maluku4MalukuLeo Ambon ReawaruwVeterans4Veterans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *