STICHTING PELITA
Nienoord 13
1112 XE  Diemen
Ten name van Dhr.N. Papilaya

Leeuwarden, 26 september 2017

Maluku4Maluku

L.P. Reawaruw

Onderwerp: Erkenning KNIL Ambonezen – “eerste generatie”

L.S.,

Hierbij wens ik het volgende mede te delen, als frontman van de werk- en actiegroep Maluku4Maluku(M4M), dat de top van defensie met ons de deuren heeft geopend om de erkenning van de KNIL “Ambonezen” te gaan binnenhalen. Liever laat dan nooit, en gelukkig zijn er nog een paar honderd over van de eerste generatie van ons. Die hier kwamen als KNIL “Ambonezen”. Hier hebben wij als samenleving 66 jaar op gewacht. Hiervoor zijn er zelfs zwarte bladzijden geschreven binnen de Nederlandse geschiedenis, maar het einde van dit hoofdpijndossier is in zicht. In de agenda zijn op dit moment al twee datums vastgesteld. Ten eerste dinsdag 21 november 2017 zal onder leiding van M4M op uitnodiging van de Inspecteur-Generaal der Strijdkrachten(IGK) H. van Griensven, een delegatie van tachtig mensen KNIL “Ambonezen”ontvangen gaan worden op “Landgoed de Zwaluwenberg” in Hilversum. Ten tweede heeft de IGK toezegging gedaan dat M4M een grote tent gaat krijgen tijdens nationale Veteranendag op het Malieveld in Den Haag. We zijn ook nog in onderhandeling of er een delegatie van de eerste generatie(KNIL Ambonezen) mee gaat doen in defilé, dat gaat betekenen dat iedereen die op het ereterras zit? Moet staan, en alle militairen de ere-groet moeten gaan brengen naar hun. Waaronder de koning van Nederland. Iets waar niemand ooit heeft van kunnen dromen.

 

We zitten alleen met een probleem! Pelita zet altijd in hun agenda de Molukse ouderendag op de laatste zaterdag van juni! Maar……de laatste zaterdag van juni is ook altijd nationale Veteranendag! M4M zal een grote campagne gaan voeren, en ook langs woonwijken gaan, om iedereen te oproepen om naar Veteranendag 2018 in Den Haag te komen. Want zoiets historisch, en belangrijks mag men niet missen. Zelfs u verwacht ik daar, als nazaat van een KNIL “Ambonees”.

 

We zitten negen maanden voor de bewuste datum, ik wilde vragen om uw dag te gaan verplaatsen. Want we moeten elkaar niet voor de wielen rijden. En voor de eerste generatie is uw dag ook belangrijk. Alleen voorzie ik dat de pers met onze aanwezigheid op Veteranendag alle aandacht binnen onze samenleving gaat trekken. Ik ben ook van mening dat Pelita in dit verhaal moet gaan meeveren, omdat hun doelstelling is om onze ouderen goed te gaan begeleiden. Mogelijk ligt er zelfs een taak voor u open, want we moeten gaan nadenken hoe wij ouderen gaan vervoeren naar hun tent op het Malieveld in Den Haag. Veteranendag trekt een groot aantal bezoekers, zeker over de honderdduizend mensen.

 

Ik hoop dat u mij op korte termijn kan beantwoorden, omdat wij vanaf zaterdag 30 september met onze tour langs de woonwijken gaan starten. Dit is ook te volgen via reawaruw7.com

Met vriendelijke groeten

Leo Reawaruw

Maluku4Maluku

 

P.S. Ik heb uw mailadres gekregen van Anneke Ruff, die ik vanochtend aan de telefoon had toen ik Pelita belde. 

2 reacties op “Op zoek naar Nico Papilaya van Stichting Pelita(deel 1)

 1. Exⅽellent pieces. Keep writing such kind of info on your sіte.
  Im гeally impressed by it.
  Hey there, You have done an excellent job. I’ll definitely digg it and
  individually recommend to my friends. I’m confiɗent they will be
  benefited frⲟm this site.

 2. Zeker zo jammer, dat hieraan geen gehoor is gegeven door Pelita. Hoewel ik een jaarlijkse ouderenbijkomst door Pelita georganiseerd kan ondersteunen ( zelf nog niet geweest, k ben van 3e generatie Molukkers hier in NLd), vond ik het jammer te zien , dat er tijdens de Veteranen dag zaterdag 30 juni 2018weinig ouderen aanwezig konden zijn in Den Haag. Zelf heb ik met mijn zoon , mijn broer en zijn gezin de Velddienst op Malieveld bijgewoond en langs de Defile gestaan, om onze 2 helden te begroeten en bemoedigen. Met een foto van onze beide opa’s die in het KNIL gediend hadden, op onze borst geplakt , zichtbaar voor velen , stonden we bij het Kneuterdijk, nog geen 100 mtr verwijderd van waar de koning stond. Op het moment dat we ongeveer wisten dat de beide ooms voor de koning stond om te salueren, ging er door mijn gedachten: “dit doen zij ook namens de velen die er niet bij konden zien en die ons al ontvallen zijn”.
  Mijn gebed en bemoediging gaat uit naar jullie Maluku4Maluku!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *