Bijna zeventig jaar heeft het Molukse volk gewacht op een internationale podium, op zoek naar internationale erkenning voor het doofpotdossier KNIL veteranen. Waarin het verhaal van de 350 achtergelaten kinderen, en 150 achtergelaten jonge moeders, of te wel de vergeten slachtoffers zit ingesloten in een doofpot. Schendingen van mensenrechten uitgevoerd door de Nederlandse Staat onder aanvoering van de held van links politiek denkend Nederland, Drees senior. De maand oktober 2018 zal er verandering inbrengen, frontman Leo Reawaruw zal met zijn stichting Maluku4Maluku met een delegatie KNIL veteranen naar het Europees Parlement gaan. Hier kunt u allen lezen het allereerste persbericht.

Maluku4Maluku feliciteert alle Molukkers waar zij zich ook bevinden, met dit behaalde resultaat. Want ons volk zal eindelijk de aandacht krijgen van alle internationale betrekkingen in en buiten Europa!

#OraEtLabora #Veterans4Veterans #Maluku4Maluku

Molukse en Indische week in Leeuwarden voor eerherstel veteranen

De Leeuwarder activist Leo Reawaruw heeft een grote slag geslagen. Hij zet zich al jaren in voor eerherstel voor de Ambonese gemeenschap. Zondag werd bekend dat er een speciale foto-expositie van Ambonese veteranen in het Europarlementsgebouw in Straatsburg komt. De bekendmaking daarvan was bij de opening van de Molukse en Indische week in Leeuwarden.

Het Molukse volk krijgt de grootste politieke internationale podium met het KNIL doofpotdossier

PVV-Europarlementariër Marcel de Graaf zocht een tijdje geleden contact met Reawaruw, waarna ze met het idee voor de expositie kwamen. Met de expositie willen ze internationale erkenning van het lot van de Ambonezen en hun families, die na de onafhankelijkheid van Indonesië naar Nederland kwamen. De stichting Maluku4Maluku wil naast erkenning ook een veteranenstatus voor oud-KNIL-militairen en een financiële vergoeding.

De expositie heet ‘Onze vergeten helden’. Fotograaf Edwin Hunter heeft daarvoor portretten gemaakt van 15 Ambonese KNIL-militairen, die voor het Nederlandse leger hebben gevochten.

De foto’s zijn van 22 tot en met 25 oktober te zien in het Europees Parlement.

Dit is de tekst van Omrop Fryslân gepubliceerd op 30 september 2018, maar is op 1 oktober aangepast met een link naar een radio-interview druk op volgende link om te beluisteren:

https://www.omropfryslan.nl/nieuws/842954-molukse-en-indische-week-leeuwarden-voor-eerherstel-veteranen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie op “Het Molukse volk krijgt internationale politieke erkenning

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *