Op verzoek van de Molukse gemeenschap in Zwolle zal stichting Maluku4Maluku een presentatie gaan geven over de ontwikkelingen binnen het KNIL Ambonezen dossier van en voor het jaar 2019. Waaronder de stappen naar een claim op de wachtgelden(KNIL pensioenen) die na 68 jaar nog niet zijn uitbetaald.

Mr. Michael Ruperti(veteraan)

Maluku4Maluku zal die claim in samenwerking met advocaten-collectief onder leiding van Michael Ruperti gaan indienen, dit gaat gelden voor de KNIL veteranen. Of hun weduwen, maar wanneer het KNIL echtpaar niet meer leeft? Zullen wij deze claim door gaan trekken naar de kinderen, oftewel de tweede generatie. Ook het onderwerp de 350 vergeten kinderen en 150 vergeten moeders, die allen het mensenrecht van gezinsherstel of gezinshereniging werd ontnomen komt aan bod. Dit alles zijn voortvloeisels van onze KNIL vaders en moeders, waar wij nog een maal een front voor moeten vormen. Als beweging vanuit onze volk, want het is nu of nooit! Er is geen alternatief!

Hof van Rechten van de Mens – Straatsburg
Drs. Rob Remie(veteraan)


Maar ook de plannen van groene projecten op de Molukken zullen aan de orde komen. Een project zal uitgelegd worden door drs. Rob Remie die ook deel uit maakt van het advocaten-collectief die stichting Maluku4Maluku juridisch bijstaat.

Baanbrekende projecten op de Molukken aangezet door Maluku4Maluku

Er zijn maar een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar, voor 65 plus bezoekers kunnen zitplaatsen gereserveerd worden.

Reserveren kan door contact op te nemen met Djonnie Beroeatwarin (contactpersoon regio Zwolle) of Leo Reawaruw (Maluku4Maluku).

Molukse veteranen werden verraden na al hun bloed, zweet en tranen.

Zwolle zal de start zijn van een toer langs de Molukse wijken, Maluku4Maluku is bereid in overleg in uw regio een presentatie te gaan geven. Er is een voorwaarde stichting Maluku4Maluku weigert huur te betalen aan welke Molukse stichtingsgebouw of andere gebouw in een Molukse wijk. Om de volgende eenvoudige reden; de woonwijken inclusief de kerken en stichtingsgebouwen zijn een voortvloeisel van de regelingen richting “eerste generatie” oftewel de KNIL vaders en moeders. Maluku4Maluku is de enige organisatie in Nederland die op alle fronten hun rechten probeert binnen te halen. Dat gevecht kost al genoeg geld de afgelopen jaren, zonder enige vorm van subsidie of andere financiële steun. Dus wanneer er van faciliteiten gebruik gemaakt moet gaan worden, die rechtstreeks uit de rechten van de eerste generatie komen. Menen wij daar zonder kosten gebruik van te mogen, en kunnen maken!

Molukse kerk – Eben Haezer te Zwolle

Entree gratis, wees op tijd. Want we starten om 14.00 uur(zaal open om 13.30 uur), en vol is vol! Wij verwachten een hoge opkomst. Omdat wij al berichten ontvangen dat er mensen uit Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland ook willen komen. Iedereen is welkom!


Wij zullen in Zwolle begeleiding geven bij het aanmelden voor de militaire ereschulden (en families van de vergeten kinderen en moeders) in Zwolle. Wij adviseren u daarom ook zoveel mogelijk informatie mee te nemen over de ex-Militair in kwestie.

Maar men kan ook via deze website de online aanmelding doen:

Molukse veteranen, Generaal Noordzij, Marcel de Graaff(PVV Europa) en ambassadrice(vergeten kinderen en moeders) Saar Letsoin

3 reacties op “Voortvloeisel van KNIL vaders en moeders

 1. Ik wil me hierbij opgeven voor de bijeenkomst : “Voortvloeisel van KNIL vaders en moeders” in Zwolle.

  Kunnen jullie ook een datum afgeven wanneer dit plaats gaat vinden?

  Alvast bedankt!
  Julius Rahakbauw

 2. Beste Strijders!

  Wat een zeer aangename verrassing te lezen van jullie initiatief en acties!
  Voor de “erkenning van Opa en Oma”, zei de oudste van de bij onze familie 3e generatie.

  Vol verwachting kijk ik/kijken wij uit naar jullie aankomende presentatie

  Gods Zegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *