NOMINEER MALUKU4MALUKU !

De bedenker van Veteranen TV Veterans4Veterans

De bedenker van Nederlandse veteranen-televisie Veterans4Veterans
Vier generaties ineen tijdens Nationale Dodenherdenking Dam Amsterdam 2018

Het Nationaal Comité Veteranendag riep vorig jaar een speciale prijs in het leven voor mensen die een bijzondere rol spelen in het leven van veteranen. De Witte Anjer wordt gedragen als waardering voor alle Nederlandse veteranen. De steun van naasten kan ontzettend belangrijk zijn voor veteranen. Denk aan de buurman/buurvrouw die altijd klaarstaat, de oprichter van het veteranen inloophuis bij jou in de buurt, een liefdevol en ondersteunend thuisfront of een burgemeester die zich elk jaar extra inzet om een prachtige lokale Veteranendag te organiseren.

Minister Ank Bijeveld en Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer op het Binnenhof

Twee weken voor Veteranendag, op donderdag 20 juni, wordt de winnaar van de Witte Anjer Prijs bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking in Den Haag. De winnaar is op 29 juni eregast bij de Nederlandse Veteranendag en mag later een rondvlucht maken in een historische Dakota.

Gaat de minister-president van NederlandMark Rutte in zijn speech in de Ridderzaal het hebben over de frontman van veel veteranen tijdens Veteranendag 2019. Gaat Maluku4Maluku metLeo Reawaruw de Witte Anjer-prijs winnen? De man die verantwoordelijk is dat de KNIL Ambonezen met ook de Indische lotgenoten vanaf het jaar 2017 weer in het daglicht verschenen. De man die iedereen deed beseffen dat de KNIL Ambonezen met liefst honderdenzeventig Militaire Willems Orde naast alle andere militaire onderscheidingen de meest gedecoreerde eenheid ooit was van defensie. Daarnaast zelf het KNIL dossier met medewerking van PVV Europarlementariër Marcel de Graaff het binnen het Europees Parlement bracht in Straatsburg.

Maar Reawaruw liet ook het doofpotdossier van de 350 vergeten kinderen en 150 vergeten moeders van KNIL veteranen ontploffen. Niet alleen voor de Molukse en Indische(Oost) veteranen, en Indische lotgenoten zet Reawaruw zich in. Ook een andere vergeten groep AmNed vanuit diverse eilanden uit Indonesië hebben zich nu ook aangemeld bij Maluku4Maluku om steun te krijgen. Maar is ook al jaren op zoek naar Surinaamse en Antilliaanse(West) veteranen, die ook een aandeel hebben geleverd in de laatste wereldoorlog voor de Nederlandse driekleur. Naar verwachting zal zeer binnenkort groot nieuws uit deze koker komen van Maluku4Maluku. De Surinaamse Schutterij streden zelfs ook mee in het voormalig Nederlands-Indië, maar ook tegen de Duitse bezetter! Onder de noemer Brothers In Arms of te wel Wapenbroeders zet Maluku4Maluku met Reawaruw in voor deze vergeten helden. De term in binnen de wereld van veteranen in Nederland “Veterans4Veterans” is gekoppeld aan Maluku4Maluku

Nomineer de frontman van de Molukse / Indische / Antilliaanse / Surinaamse veteranen. Maar ook de man die is aangesloten bij de V.OM.I. Vereniging Oud Militairen Indië-gangers en Nieuw-Guinea veteranen om hun bij te staan! Maluku4Maluku staat ook voor alle familie-leden van alle veteranen die onlosmakelijk zijn van de militairen.

Heeft hiervoor ook samenwerkingsverbanden gestart met Nationaal Comité 4 en 5 mei met directeur J. van Kooten om Dodenherdenking meer aandacht te gaan geven, in samenwerking met Salto TV Amsterdam. Maar ook zal Reawaruw meehelpen met de aftrap van ” 75 jaar Bevrijding van Nederland” in Terneuzen op zaterdag 31 augustus 2019. Zelfs met Stichting Pelita is nu eeen samenwerkingsverband. Natuurlijk zijn er nauwe en warme banden met Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht(Veteranen) H. van Griensven, en kolonel L. de Vos directeur Veteranen Instituut, en kolonel korps der mariniers J. Rijken. En als laatste generaal L. Noordzij bestuursvoorzitter V.O.M.I.

Opkomend voor hoogbejaarde veteranen die hun gevallenen willen eren in Roermond! Klik en kijk op onderstaande film

Hoe nomineer je iemand? / De deadline is maandag 29 april 10.00 uur.

De allereerste officiële KNIL Ambonezen reünie in Doorn – Veteranen Instituut
 • Beschrijf in maximaal 300 woorden / één A4 waarom hij/zij het verdient om de Witte Anjer Prijs te winnen. We vragen je vriendelijk om je aan één A4 te houden.
 • Voeg een foto van hem/haar toe.
 • Noteer de woonplaats van de persoon die u nomineert.
 • Mail je nominatie naar witteanjerprijs2019@veteranendag.nl. Zet in het onderwerp van de email: ‘Witte Anjer Prijs 2019 + naam van degene die je nomineert’.
 • Je kan je nominatie ook op de post doen naar:

Westerstraat 252-254

1015 MT Amsterdam

t.n.v. Hella Warmerdam / Witte Anjer Prijs 2019

Molukse veteranen, Generaal Noordzij, Marcel de Graaff(PVV Europa) en ambassadrice(vergeten kinderen en moeders) Saar Letsoin
Koning Willem Alexander brengt eresaluut aan KNIL Ambonezen

De deadline is maandag 29 april 10.00 uur.

Toespraak in de Ridderzaal tijdens Veteranendag 2018

Voor overige vragen mail naar witteanjerprijs2019@veteranendag.nl of bel 020 520 5280.

Medaille-uitreiking voor KNIL veteranen levend en postuum in Doorn Veteranen Instituut

De jury van de Witte Anjer Prijs 2019:

 • Voorzitter: Boudewijn Revis, Bosnië veteraan en Wethouder in Den Haag
 • Debbie Koorn, partner van een veteraan en werkzaam bij Dunea, partner van het Nationaal Comité Veteranendag
 • Tanja Bruins, organisator van veteranenactiviteiten in de gemeente Wijchen
 • Dayron Wiesken, Afghanistan veteraan
 • Hein Scheffer, voorzitter van het Veteranenplatform
 • Dennis Kroon, Bosnië/Irak/Afghanistan veteraan en zanger
KIJK VANAF MINUUT 10

Reactie op “Gaat de Witte Anjer Prijs 2019 naar (een kind en belangenbehartiger van Oost en West veteranen van) KNIL?

 1. Maluku4Maluku ,wat schets mijn verbazing ,dat één Veteraan Leo Reawaruw eigenlijk vanuit het niets het eindelijk voor mekaar krijgt en in het goede, de veteraan en in het bijzonder het Molukse aandeel in het nu gezonde Veteranen Beleid binnen te brengen en in mijn visie als gewezen Knil-soldaat, de ERE WITTE ANJERPRIJS 2019 ten volle verdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *