Stichting Maluku4Maluku brengt met Salahutu TV het eerste Molukse tv-programma  op zondagochtend 11.00 uur en in de herhaling op woensdagavond 23.00 uur. De zondagochtend heeft een extra dimensie, want onze families in Jakarta en op de Molukken van AmNed Basodara Gandong kijken dan ook mee. Door het tijdverschil van zes uur genieten zij mee einde van de middag, de uitzending is namelijk ook te zien via het internet met een mobiele telefoon,  of laptop, of pc. Dit kan uiteraard ook in Nederland via www.salto.nl

Molukse veteranen Latuny, Paliama, Bakarbessy, Generaal Noordzij, Marcel de Graaff(PVV Europa) en ambassadrice(vergeten kinderen en moeders) Saar Letsoin

Komende Paaszondag 21 april duurt de aflevering die uit twee onderdelen bestaat “Beta Anak Maluku” en “Veterans4Veterans”  een half uur. Maar is zeker een speciale eentje, want er komen speciale(nog nooit vertoonde) beelden vanuit het Europees Parlement in Straatsburg. Waar voor het eerst het Molukse volk de politieke arena betrad, met de eerste, tweede en derde generatie Molukkers vergezeld met generaal L. Noordzij. De generaal is de landelijke voorzitter van de Vereniging Oud Militairen Indië (Nieuw-Guinea veteranen), wij bezochten allen op uitnodiging van Europarlementariër  Marcel de Graaff het internationale podium. De Graaff is daar actief voor PVV Europa en binnenkort kan men weer op hem kiezen met de volgende Europese verkiezingen. Wij zullen met Salahutu TV hem in steunen om meer stemmen te krijgen. Omdat naast de uitnodiging hij ook verantwoordelijk was voor de expositie Onze Vergeten Helden . Binnenkort zullen wij met een kleinere delegatie een bezoek af gaan leggen in het Europees Parlement Brussel. Meld je aan op Facebook voor Salahutu TV
https://www.facebook.com/groups/1589257774507893/

De volgende personen komen aan bod, onze dominee Abraham Nanuru(Vaassen), en KNIL veteraan bapa Abe Paliama(Wierden) net 94 jaar geworden.

Maar ook directeur Jan van Kooten van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, waaronder 75 Jaar Bevrijding ook onderdeel vanuit maakt.

Onze vicevoorzitter  Sarah de Lima(Hoogeveen) zal het geheel afsluiten, met het oog de aanstaande dag van de Molukse proclamatie van zelfbeschikking en onafhankelijkheid,  die verwijst naar 25 april 1950

HENA MASA WAJA – NIETS ANDERS!

N

De afgelopen week is er door onze frontman Reawaruw vier woonwijken bezocht met een correspondent van de NRC Handelsblad / Next met de aankomende 25 april gaat onder leiding van Maluku4Maluku deze landelijke krant een verslag brengen over Molukse woonwijken. Dit zal naar verwachting 24 of 25 april gaan gebeuren. Dus blijf onze website volgen! Of meld je aan op Facebook op onze pagina:
https://www.facebook.com/Maluku4Maluku/

Dit ook naar aanleiding van de discussie tussen de zogenaamde Molukker kenner Fridus Steijlen(verbonden aan het Moluks Historisch Museum???), en Leo Reawaruw in het radioprogramma “Op het Oog van Morgen”, u kunt dit allen hieronder naluisteren.
https://www.nporadio1.nl/nos-met-het-oog-op-morgen/uitzendingen/582957-2019-04-01

Wij roepen een ieder op om Maluku4Maluku met zijn frontman/veteraan Leo Reawaruw te nomineren. Dit kan door een paar zinnen in te zenden, of een persoonlijk verhaal te schrijven. Zend u uw mail, inclusief foto van Reawaruw in! Wordt dit gelijk gezien als nominatie, dus elke mail is een nominatie!! Deze week zullen we voorbeelden hier op de website plaatsen, maar ook echte inzendingen publiceren! Inzenden van nominatie is gelijk een stem voor Maluku4Maluku! Uitleg en emailadres staat helemaal onder dit bericht!

Lees hier onder aan van het nieuwsbericht over nomineren en dit kan tot en met maandag 29 april 10.00 uur !

De uitzending van Beta Anak Maluku met de internationale bekend staande gitaarheld Rudy de Queljoe  en het eerste contact ooit vastgelegd met AmNed Basodra Gandong. Is nu op YouTube:

Over het aanbod die door Stichting Pelita is gedaan aan Maluku4Maluku, en waarop is ingegaan zullen we deze maand uitleg en mededelingen over gaan doen!


Eerste beelden vanuit Waitatiri op Ambon van AmNed Basodara Gandong kinderen van KNIL Ambonezen. Zij zijn verspreid in Jakarta en de Molukken, omdat zij terugkeerden met hun ouders. Veel werd er beloofd ook door Nederland. Alle beloften werden weer niet nagekomen. Of te wel Nederlandse veteranen die voor de tweede maal in de steek gelaten werden door de Nederlandse Staat. Stichting Maluku4Maluku zal dit doofpotdossier aan de kaak stellen. Heeft hier voor een afspraak met Nationale Ombudsman deze week, waarin ook de Vergeten Kinderen en Moeders aan bod zullen komen. Volg de ontwikkelingen via www.maluku4maluku.com en natuurlijk SALAHUTU TV via www.salto.nl

Maluku4Maluku en ook namens AmNed Basodara Gandong wenst iedereen waar dan ook ter wereld een gezegende Pasen 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *