Woensdag 10 april 2019 om 23.00 uur na de voetbalwedstrijd van de enige Nederlandse Europese vertegenwoordiging in de Champions League Ajax Amsterdam tegen het Italiaanse Juventus, vanuit Salto TV Amsterdam. De tweede uitzending van Salahutu TV onder de noemer Veterans4Veterans.

Met speciale gast de zoon van een KNIL veteraan Rudy de Queljoe! Rudy de Queljoe staat het langst van alle nazaten van de KNIL veteranen op het internationale muziekpodium. Met unieke beelden uit zijn lange muzikale carrière, maar ook met onthullingen.

Links stichtingsvoorzitter Veteranen Instituut Nederland en rechts Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Hans van Griensven

De vader(inmiddels al jaren geleden overleden) van Rudy ontving vorig jaar november door inzet van Maluku4Maluku postuum de militaire onderscheiding en oorkonde. Dit gebeurde in het Veteranen Instituut in Doorn onder toeziend oog van Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Hans van Griensven en Kolonel Ludy de Vos.

Ook kunt u getuige zijn van een telefoongesprek met een andere zoon van een veteraan, ene Willem Pieter(geboren in Nederland- Woerden)vanaf het eiland Ambon.

Willem Pieter geboren in Nederland -Woerden

Willem Pieter is aangesloten bij de groep AmNed Basodara Gandong, een grote groep van Molukse kinderen van Nederlandse veteranen die als voorzitter hebben Nico Labobar(geboren in Nederland- Rijssen)

Nico Labobar geboren in Nederland – Rijssen

AmNed Basodara Gandong zijn leden van families van veteranen die gedreven van heimwee terugkeerden vanuit Nederland. Zij ervoeren de heimwee als geestelijke marteling, onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse Staat dachten velen terug te keren naar hun geboortegronden. Voor de eerste groep is het totaal anders gelopen. Terwijl de Nederlandse overheid verantwoordelijk was en is voor hun terugreis! Er zal binnenkort een tv-uitzending komen over AmNed Basodara Gadong, weer een vergeten groep binnen het KNIL Ambonezen dossier wat een opeenstapeling blijkt te zijn van schendingen van mensenrechten. Naast de 350 vergeten kinderen en 150 vergeten moeders van Nederlandse veteranen. Maluku4Maluku heeft het vertrouwen van onze broeders en zusters daar om hun rechten te gaan bepleiten. Elke dag krijgt Maluku4Maluku aanmeldingen (kijk op onze homepagina bij het de titel AANMELDPROCEDURE) vanuit Jakarta en de Molukken van nazaten van KNIL veteranen die in het jaar 1951 op dienstbevel naar Nederland gingen. Voor een periode van zes maanden…………………….

Onze advocatencollectief Ruperti, Dolderman en Remie zijn op de hoogte gesteld. Op 23 april aanstaande zal er overleg plaatsvinden in Zwolle met een team van Nationale Ombudsman. Om AmNed Basodara Gandong alvast daar als ernstige zaak aan te kaarten. Ons advocatencollectief zal tijdens deze bespreking aanwezig zijn!

Kortom kijk woensdagavond om 23.00 uur naar Salahutu TV met Veterans4Veterans op Salto TV Amsterdam. En stuur dit bericht door via Whatsapp en of Facebook en of Twitter zodat men kan kijken naar het allereerste veteranenprogramma van Nederland kan kijken. Elke zondagochtend op 11.00 uur herhaling kijk op www.salto.nl voor frequenties. Eerste aflevering binnenkort op YouTube te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *