Deel dit bericht via sociale-media en mobiele telefoon zodat iedereen binnen de Molukse en Indische gemeenschap op de hoogte is. Maar dit geldt ook voor alle veteranen in Nederland.

De eerste uitzending staat gepland van Salahutu TV(onderdeel van Stichting Maluku4Maluku), voor volgende week woensdag 3 april om 23.00 uur op Salto TV Amsterdam. De uitzending zal een week later op YouTube-kanaal verschijnen van Maluku4Maluku


https://www.salto.nl/frequenties/

Salahutu TV bestaat uit twee programma’s. Ten eerste bestaat er een programma toegespitst op de Nederlandse wereld van veteranen. Het programma zal heet Veterans4Veterans. Wij zullen alle nu nog in levende veteranen in beeld brengen. Niet alleen de legerleiding komt aan bod, maar ook Jan Soldaat met zijn orale geschiedenis. Hoe heeft de gewone soldaat alles ervaren, maar hoe was zijn nazorg. Natuurlijk ook de vraag hoe het verder ging met Jan Soldaat in de“gewone maatschappij”. Niet alleen in Verenigde Staten kampen er veel veteranen met PTSS maar ook in Nederland. Vooral binnen de KNIL Ambonezen veteranen die na hun oorlogstijd, ook nog in oude concentratiekampen hebben gewacht op hun beloofde terugkeer na zes maanden. Nog meer beloften zoals wachtgelden werden niet nagekomen, daar kan men met gemak spreken over meer dan een trauma, mogelijk wel meer dan twee zelfs! Of is dit verkeerd gesteld?

Niet alleen uit de Tweede Wereldoorlog of het Nederlandse-Indië verhalen.  Natuurlijk zullen onze Indische wapenbroeders en hun kinderen ook aan bod komen. Maar ook vanuit andere missies, zoals Korea, Libanon en Srebrenica. Dus het zal een brede programma worden voor alle veteranen. Ook zullen we vanaf de maand april de agenda van de veteranenwereld inclusief van alle herdenkingen vanuit Nederlandse oorlogen gaan brengen als vaste programmaonderdeel.

Ten tweede zullen wij de Molukse samenleving in een andere programma brengen onder de naam Salahutu TV. Het onderdeel  “Beta anak Maluku” zal voor alle generaties gelden. Dus jong en oud zullen we in beeld gaan brengen. Ook voor de vele motorliefhebbers zal er een onderdeel komen. Natuurlijk zullen we ook in beeld brengen de ontwikkelingen van het KNIL Ambonezen dossier. Waarin de advocaten Mr. Michael Ruperti van advocatenkantoor Cleerdin & Hamer te Amsterdam, Mr. Vincent Dolderman en Drs. Rob Remie beiden van Dolderman Letselschade Advocaten te Utrecht aan bod gaan komen. Tevens zullen we de geplande presentaties en of vergaderingen van Stichting Maluku4Maluku met het advocatencollectief in beeld gaan brengen. Maar ook brengen we alle ontwikkelingen binnen het KNIL Ambonezen dossier richting besprekingen met de Nederlandse overheid komen aan bod.

De eerste aflevering zal een terugblik gaan geven van de totaal onverwachte ontwikkeling van het doofpotdossier van KNIL Ambonezen. Vanaf het jaar 2017 naar vandaag de dag, met veel beelden van de eerste presentatie van Stichting Maluku4Maluku in combinatie met het advocatencollectief in Zwolle. Is dus een mix van KNIL Ambonezen en Veterans4Veterans, want onze KNIL vaders en grootvaders zijn Nederlandse veteranen.

De volgende aflevering zal een opzienbarende worden voor iedereen, want daar openbaren wij als Salahutu TV de intensieve contact tussen Stichting Maluku4Maluku en AmNed  Basudara Gandong(KNIL Ambonezen tweede generatie) uit Jakarta. Onze voorzitter / frontman Leo Reawaruw zal op de www.reawaruw7.com zijn visie op deze nieuwe schandalige doofpotdossier gaan geven deze week.

Dagelijks bestuur van Stichting Maluku4Maluku feliciteert de Molukse samenleving in Nederland, Jakarta en de Molukken met het eerste Molukse wekelijkse tv-programma! Maar ook onze Indische broeders en zusters die wij ook ruimte gaan geven! #Sama2 #Madjoe #OraEtLabora #Maluku4Maluku

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *