KNIL Ambonezen 170 MWO onderscheidingen eindelijk nationaal bekend gemaakt!

Gisterenavond om 23.00 uur werd op Salto TV Amsterdam voor het eerst Molukse tv-programma gelanceerd, gemaakt door een team van Stichting Maluku4Maluku alleen op vrijwillige basis bestaand uit louter Molukse mensen.

Nazaten van de Nederlandse oorlogshelden(meest gedecoreerde legereenheid binnen de Nederlandse defensie geschiedenis, met liefst 170 Militaire Willems Orde onderscheidingen) de KNIL Ambonezen.

Het programma zal worden herhaald, dit zal vandaag bekend gemaakt worden. Dit bericht zal dan ook veranderen, en de dagen van de herhalingen zullen binnen 24 uur hier gemeld worden.

On Demand

Maar…het blijkt dat er mensen zijn die het programma hebben proberen op te zoeken op hun televisie. Jammer genoeg de zender niet hebben kunnen vinden. Daarom is er gezamenlijk besloten de eerste aflevering van Veterans4Veterans nu al on demand te zetten. Zodat een ieder hem nu al online kan bekijken!

KLIK OP ONDERSTAANDE LINK OM HEM TE BEKIJKEN ONLINE:
https://www.salto.nl/programma/veterans4veterans/1T7xB9uioouuaUWSq8iA2s

Stichting Maluku4Maluku hoopt dat de eerste aflevering ook een bijdrage gaat leveren aan de bewustwording van mensonwaardige behandeling die de Nederlandse Staat aan de Nederlandse veteranen of te wel KNIL Ambonezen heeft uit doen storten! Dit kan alleen maar begrip geven binnen de Nederlandse samenleving, waar wij met ons allen onderdeel van zijn geworden. Maar niemand moet denken dat wij nazaten van de KNIL Ambonezen ons nog de les laten lezen. Zoals hoogleraar Fridus Steijlen in discussie met onze frontman en voorzitter Leo Reawaruw heeft proberen te doen. Steijlen is verbonden aan het Moluks Historisch Museum in Den Haag, of hij deze betrekking nog kan behouden?

Luister naar:
https://www.nporadio1.nl/nos-met-het-oog-op-morgen/onderwerpen/496222-waarom-wonen-molukkers-in-aparte-wijken?fbclid=IwAR2EoTCJITyKWpnCbNwrBUOeCVObiZhmD26QLQjDhfnzE-qQ7mCwVDGe7-c

Volgende week gaan wij het nieuwste grove schandaal brengen binnen het KNIL Ambonezen dossier via Salahutu TV, dat zal het verhaal zijn van AmNed Basodara Gadong(Jakarta & Maluku)! Naast de 350 vergeten kinderen en 150 vergeten jonge moeders, de grootste vergeten groep in Indonesiƫ ook nazaten van Nederlandse oorlogshelden en veteranen. Geef dit bericht door aan iedereen die op de hoogte wilt blijven van het leed die is aangedaan op de vele (Nederlandse) bevolkingsgroepen vanuit Nederlands-Indiƫ, waaronder veel Nederlandse veteranen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *