Molukse gemeenschap een volwaardige onderdeel van de Nederlandse samenleving maakt zich ook op voor Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Maar ook onze Indische broeders en zusters zullen Maluku4Maluku hierin betrekken, de komende dagen zal er achter de schermen overleg zijn voor aankomende zaterdag 4 mei.

Woensdag om 23.00 uur zal er door SALAHUTU TV, in de tv-programma’s Beta Anak Maluku en Veterans4Veterans een speciale uitzending komen met betrekking tot 4 mei 2019. Dit zal te zien zijn op Salto 1 Amsterdam of via www.salto.nl te bekijken via mobiele telefoon of laptop enzovoorts.

Na overleg zal de Molukse(mogelijk aangevuld met Indische veteranen) delegatie, wanneer ze uit de parkeergarage Bijenkorf richting de Dam lopen. Begeleid worden door een Tifa-groep Tifa Bunji Maluku van liefst twintig personen uit met name regio Krimpen a/d IJssel. De lijst van alle teamleden die in formatie ons gaan begeleiden, en aankomsttijd, zal eind deze week bekend gemaakt worden.

Dit is in goed overleg tot stand gekomen met Nationaal Comité 4 en 5 mei directeur Jan van Kooten en voorzitter Leo Reawaruw Maluku4Maluku.

Wanneer men dit live wil meemaken? Hou er rekening mee dat men alleen met speciale kaarten(veiligheidsplan) door kan rijden naar de parkeergarage bij de Bijenkorf.

Met de trein is mogelijk het beste te komen omdat men met dure parkeerkosten zit, genoeg aanbiedingen te vinden op het internet. Zoals de volgende 24 euro per volwassene en 11 euro per kind dagretour inclusief rondvaart in Amsterdam. Centraal Station Amsterdam is tien tot vijftien minuten op loopafstand van de Dam.
https://www.ns.nl/spoordeelwinkel/uitjes/rondvaart-amsterdam-lovers.html

Dit staat ook in het teken dat Maluku4Maluku drie speciale mensen hebben in de Molukse delegatie(bestaand uit vier generaties) voor de Nieuwe Kerk, en de kranslegging op de Dam. Dat zijn KNIL veteraan Abe Paliama(94 jaar) uit Wierden, en Saar Letsoin(68 jaar) uit Rijssen namens de 350 vergeten kinderen en 150 vergeten moeders van de KNIL

Ook de vijfjarige Gerasyano Tahitu uit Ede zal deel uitmaken van de Molukse delegatie bij de Nationale herdenkingsplechtigheden als jongste bezoeker ooit. Zijn overgrootvaders van zijn vaders kant waren beiden Molukse KNIL veteraan, en zijn over-overgrootvader van zijn moeders kant was een Nederlands KNIL veteraan. Gerasyano zal samen met alle anderen van de Molukse vierde generatie meekrijgen dat zij afstammen van veteranen die generaties lang alles hebben gegeven voor de Nederlandse driekleur, en het Koningshuis. Wij, als Molukse samenleving in zijn geheel, behoren daarom op 4 mei ook twee minuten stil te staan bij het herdenken van al onze gevallenen(militairen en burgers).

Zij allen mogen nooit vergeten worden ! Want wij Molukkers zijn nazaten van KNIL Ambonezen, internationaal erkende Nederlandse veteranen.

Wij zijn met alle respect geen nazaten van gastarbeiders, en of vluchtelingen, en of immigranten, of gelukzoekers! Onze basis waar uit wij voortkomen zijn internationaal erkende veteranen. Met liefst 170 Militaire Willems Orde onderscheidingen naast alle andere oorlogsmedailles!

Daarom is het goed dat Gerasyano Tahitu(5 jaar) een lichtend voorbeeld gaat worden voor de toekomst. Opdat wij maar vooral zij nooit vergeten, wat KNIL Ambonezen hebben betekend voor de Nederlandse democratie.

Kom massaal als Molukker naar de Dam zaterdag, of kijk mee naar live-beelden van en rondom de Molukse delegatie onder leiding van Maluku4Maluku.

Veel zal er live-uitgezonden worden via Salto TV Amsterdam dit zal vanaf 14.30 uur. Kan je die niet ontvangen? Kijk mee via internet via www.salto.nl

Teken de petitie op voor behoud van SALTO TV via
https://saltomoetblijven.petities.nl/

2 reacties op “Jongste genodigde Dodenherdenking Amsterdam ooit, is vijfjarige achterkleinkind van KNIL veteranen

  1. Ja ? Belanda Harus Perhatikan Orang Maluku. Ada Perjanjian Kapten jongker Sangaji Dengan Ratu Welhelmina.. Orang Maluku Pe rtama Masuk Tentara KNIL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *