AMSTERDAM 10 juni 2019 – De echtgenote van de Ambonese loco-burgemeester Syarif Hadler is maandagmiddag om 15.20 uur overleden in het VU ziekenhuis te Amsterdam. Ze is 55 jaar geworden. De loco-burgemeester is in Nederland voor een werkbezoek samen met de burgemeester van Ambon.

De loco-burgemeestersvrouw werd afgelopen zaterdagochtend onwel bij aankomst op Schiphol en werd direct overgebracht naar het ziekenhuis. Bij aankomst in Nederland bij het verlaten van het vliegtuig viel ze flauw. Er kwam geen zuurstof meer naar haar hersenen, ze werd uiteindelijk nog twee dagen kunstmatig in leven gehouden. Om 13.00 uur vanmiddag werd besloten de stekker eruit te halen, omdat ze al hersendood was. De vrouw van de loco-burgemeester had al langer lichamelijke klachten.

Burgemeester Richard Louhenapessy heeft zojuist het trieste nieuws via een videocall live medegedeeld aan de media op de Molukken. Ook de ambassadeur van Indonesië heeft het nieuws vanuit het ziekenhuis in Amsterdam bevestigd aan de Indonesische media. Alle afspraken van de burgemeester en loco-burgemeester zijn afgezegd. Ze hadden o.a. afspraken staan met de burgemeester van Vlissingen, Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon, de voorzitter van UNESCO in Duitsland en de promotors en coördinators van Visit Ambon 2020.


De delegatie uit Ambon wordt in Nederland bijgestaan door de Indonesische ambassade, de Molukse islamitische gemeenschap uit Ridderkerk, enkele Molukse dokters die voor Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon actief zijn en de organisatie District Nine Five.

Overgenomen en aangeboden op onze website zodat het in drie talen gelezen kan worden via Tifa Magazine:

Reactie op “Vrouw van loco-burgemeester Ambon overleden in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *