Nationale Veteranendag 29 juni 2019 zal een historische worden voor het Molukse volk! De dag begint om 00.01 uur met de lancering(eindelijk) van de eigen website van en over wijlen KNIL veteraan Chris Soumokil tevens verzetsleider. De strijd met betrekking tot de Nederlandse erkende veteraan van zijn nabestaanden zullen met het lanceren van een website eindelijk een wereldwijde platform krijgen. Nationale en internationale perscontacten zijn al ingelicht, waaronder een van de grootste internationale nieuwszenders. Alle updates(alle teksten zijn goedgekeurd door Njonja Soumokil) zullen voortaan te zien zijn via

Weduwe Njonja Soumokil

https://soumokil.com/

Nabestaanden van erkende KNIL Veteraan Chris Soumokil

Kom naar Nationale Veteranendag neem een foto van jouw (groot)ouders mee, en geef dan de KNIL Ambonezen de verdiende eer en respect! Gedraag je in Den Haag met alle waardigheid en respect naar onze eerste generatie VETERANEN!

Nationale Veteranendag 2018

Begin van de avond zal hier nog een bericht verschijnen met alle mededelingen over de activiteiten rondom Maluku4Maluku voor Nationale Veteranendag 2019 alles zijn gericht zijn op Veteranen en hun relaties(vrouwen en kinderen). Maluku4Maluku presenteert morgen samenwerkingsverbanden en ambassadeurs van veteranen die ook vanuit de KNIL hebben gevochten voor de Nederlandse driekleur met de volgende achtergronden, wapenbroeders van onze eerste generatie: Indisch, Joods, Antilliaans en Surinaams en natuurlijk Nederlands. Veterans4Veterans

3 reacties op “Veteranendag 2019 lancering website Soumokil

 1. Dit vind ik persoonlijk een zeer goede ontwikkeling sinds onze aankomst hier in Nederland. Voor mijn gevoel is de erkenning van de positie van de KNIL- veteranen van belang voor mijn bestaan en de generaties na mij. Opdat anderen weten dat vanaf de erkenning wij de geschiedenis ingaan als de nazaten van de KNIL- veteranen.

 2. Ik las dat er werd gesproken over KNIL Ambonezen.
  Veel liever zou ik het over KNIL Molukkers willen hebben.
  Want niet alleen Ambonezen zaten in het KNIL.
  Mijn vader Paulus Pius Babaubun diende ook in het KNIL en hij is Keiees.
  Met vriendelijke groet,

  1. De term KNIL Molukkers heeft nooit bestaan ! Dat ontstond pas na de deal van Manusama met Minister Klompe! Zo werd iedereen als RMS politiek minded gezien, en bestempeld. Daarmee verdwenen de rechten van de KNIL. Kijk naar de legerkist wat staat daar op? KNIL AMB Of kijk naar de kruizen op de erevelden KNIL AMB. Kennis is macht! Wij grijpen terug op de rechten van de KNIL AMBONEZEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *