Een kwestie van volharden en geloven in de missie om het grootste en langst lopende hoofdpijndossier van defensie openbaar te maken, en tot een goed einde te brengen. Dat was de opdracht die onze frontman Reawaruw zichzelf aannam jaren geleden, want zijn overleden vader en zijn volksgenoten waren weggezet als oud vuil door de Nederlandse staat. Zij dienden net zoals veel Molukse mannen jaren achter elkaar, van vader op zoon in het Koninklijk Nederlands Indisch Leger afgekort KNIL. Het meest gedecoreerde legeronderdeel ooit binnen de Nederlandse strijdkrachten met maar liefst 170 Militaire Willems Orde onderscheidingen. Ondanks dat ze trouw bleven aan het koningshuis onder Wilhelmina werden hun salarissen uit de Tweede Wereldoorlog niet uitbetaald. Terwijl de Nederlandse militairen werd hun achterstallige salaris uitbetaald kregen.

Maar dat lot kregen ook de veteranen van Indische, Surinaamse, Antilliaanse en Joodse afkomst. Nu 70 jaar later is er rondom Maluku4Maluku een machtsblok geformeerd door al deze veteranen, en hun nazaten die dit onrecht willen aankaarten. Maar ook hun gelijk willen halen in het jaar dat Nederland 75 jaar Vrijheid gaan vieren. De inzet is dat wij als geheel Nederland die betrokken waren vanaf de Tweede Wereldoorlog de bevrijding in al haar facetten moeten gaan vieren.

Kom morgen naar het Malieveld daar is een zogenaamde Veteranen Plaza, dat is de hoek met tenten puntdaken hebben. Daar heeft Maluku4Maluku met vertegenwoordigers van de eerdergenoemde bevolkingsgroepen(die volwaardige onderdeel zijn van Nederland) een ontmoeting voor een ieder die informatie willen hebben van onze plannen.

Maluku4Maluku heeft vanaf 10.30 uur advocaten staan met specialiteit militair recht van het advocatencollectief van Maluku4Maluku. Michael Ruperti komt bijna met de volledige afdeling van militair recht van Cleerding & Hamer zij komen met zes personen! Vincent Dolderman komt met nog een collega en zijn gespecialiseerd in letselschade binnen het militair recht! Vincent is van Dolderman Letselschade Advocaten. In totaliteit kunt u met acht specialisten spreken, maar frontman Reawaruw zal ook vanaf dat tijdstip aanwezig zijn. Reawaruw doet niet mee aan welke plechtigheid dan ook! Omdat het vanaf morgen gaat gebeuren! Maluku4Maluku zal de regering brieven schrijven, er zijn al een paar in concept klaar om te verzenden.

In de brieven zullen verschillende onderwerpen aangekaart worden, en de inzet is dan in deze zomer in overleg te gaan. Nationale Ombudsman en of Nationale Veteranenombudsman zal in het verhaal meekijken. Wanneer de gesprekken mislukken? Zullen we overgaan met juridische stappen in samenspraak met het advocatencollectief Ruperti en Dolderman.

Voor de Indische, Surinaamse, Antilliaanse, Joodse veteranen en hun nazaten zal er binnen twee weken aparte pagina’s en aanmeldformulieren verschijnen op deze website. Ook zal er gedacht worden aan presentaties of te wel vergadering voor deze doelgroepen.

Onze tent ziet men op de plattegrond rechts boven onze buren vanaf het Malieveld is VOMI en Maluku4Maluku wordt aangeduid als M4M. Maluku4Maluku heeft nog een extra hoek in een grote tent. Wij zullen mensen daar naar toe begeleiden, omdat het tropisch(KNIL) warm gaat worden zijn daar zitplaatsen voor een zestig personen gereserveerd! Maak daar gebruik van laat je niet verrassen door de hitte! In dezelfde tent is er warm eten in de middag zo lang de voorraad strekt, een tip om tussen 13.00 en 14.00 uur te gaan eten.

Nationale Veteranendag start voor de Molukse samenleving met het lanceren van eindelijk de officiƫle website van KNIL veteraan en verzetsleider wijlen Chris Soumokil de website is in beheer van Njonja en Thommy Soumokil

www.soumokil.com

Kom naar Nationale Veteranendag en ontmoet ons!

2 reacties op “Maluku4Maluku presenteert machtsblok van veteranen tijdens Nationale Veteranendag 2019

 1. Waarom worden de militairen
  Die maar een half jaar weggeweest zijn met pracht en praal onthaald, terwijl wij een jaar van huis waren en niet zo onthaald werden.
  Waarom zijn wij TRISSERS voor defensie geen veteranen, terwijl wij ook uitgezonden zijn geweest, in mijn beleving zijn oud gedienden altijd veteraan met en zonder oorlog situaties.
  Daarbij komt ook nog eens dat veel van de huidige militairen beroeps zijn, wat wij niet waren,dus zij hebben daar voor gekozen.
  Wij oud TRISSERS zouden graag zien dat ook wij VETERANEN zijn!!!!!

 2. Meer dan hartelijk dank voor jullie eindeloze inzet en strijd voor ons Nederland ,
  Dit onder onvoorstelbare omstandigheden.
  Naar ik hoop ,als gewone NL ex-militair en ex-reservist,krijgen jullie de eer , salaris en schadevergoeding alsnog!!
  Een NL schande dat dit niet eerder geregeld is !!
  Ralph.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *