Een dag na de belangrijke dag binnen de Surinaamse en Antilliaanse gemeenschap de herdenking Keti Koti, is de frontman van Maluku4Maluku uitgenodigd om Selebrashon Dia di Bandera bij te wonen.

De uitnodiging komt vanuit “De Gevolmachtigde Minister van Curaçao” op voordracht van Dayrohn Wiesken drager van “Het Kruis van Verdienste”. Hiermee wordt de samenwerking tussen Maluku4Maluku of te wel de KNIL Ambonezen of te wel de Molukse volksbeweging officieel bevestigd.

Afgelopen zaterdag werd tijdens Nationale Veteranendag tegenover defensie en de Nederlandse veteranenwereld duidelijk dat de belangenbehartiger van de KNIL Ambonezen met Maluku4Maluku daadwerkelijk een samenwerking heeft opgestart met de Antilliaanse en Surinaamse veteranen. Naast de Joodse, en Indische en Nederlandse veteranen wachten zijn allen op hun militaire ere-schulden. Op “Viering dag van de Vlag van Curaçao” zal er in Den Haag ook een ontmoeting plaatsvinden met Antilliaanse militairen en of veteranen.

Advocaat en veteraan van Surinaamse afkomst Michael Ruperti die de leiding draagt van het advocatencollectief (Cleerdin & Hamer / Dolderman Letselschade Advocaten) binnen het Maluku4Maluku KNIL dossier is ook uitgenodigd. Ruperti heeft een lange zitting op dinsdag in een rechtbank, kan nog niet bevestigen of hij ook aanwezig kan zijn.

Naast het vieren en respecteren van de vlag van Curaçao zullen er basis-afspraken komen om alles verder door te ontwikkelen in de samenwerkingsverband.


Maluku4Maluku kan iedereen van Molukse, Surinaamse en Antilliaanse, Joodse, Nederlandse en Indische KNIL veteranen en of kinderen van veteranen van deze bevolkingsgroepen alvast vertellen dat vrijdag 26 juli vanaf einde van de middag rekening mee moet gaan houden met een grote gezamenlijke ontmoeting. Meer informatie binnenkort hier te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *