Op maandag 8 juli 2019 neemt de Amsterdamse regionale televisie Salto 1 afscheid van een van de meest bekeken (regionale)televisie-programma’s van Nederland “De Stem van de Straat” van Steve Brown.

Het laatste programma van Stem van de Straat is om 23.00 uur maar zal ook op woensdag, en zaterdag en zondag herhaald worden. Kijk hieronder naar de afscheidstrailer:

Afscheidstrailer:

Maluku4Maluku wil met dit bericht veel respect uitspreken ook aan het voltallige team van Stem van de Straat. Want zonder Joke Brand, Syl Morel Ysbrandy, en Janice Soeratram kon dit niet tot stand komen, en natuurlijk ook Germaine dochter van een KNIL veteraan en de vrouw van Steve Brown.

Steve Brown gaf met zijn “Stem van de Straat” heel lang een podium aan het KNIL Ambonezen dossier. Hierdoor drong ook ons probleem van de achtergelaten 350 kinderen en 150 jonge moeders, en AmNed Basodara Gadong aandacht in de hoofdstad van Nederland. Wij weten dat ook veel mensen die binnen de Grachtengordel-netwerken behoren (ook veel naar het programma kijken) ook aandacht kregen voor onze problemen. Dit alles heeft ook mede toegedragen dat de bewustzijn bij de Nederlandse burger ten aanzien van Molukkers in Nederland en veteranen in het algemeen veranderd is.

Maluku4Maluku zal niet vergeten dat Steve en Germaine Brown ons geholpen hebben om binnen Salto TV Amsterdam een plek te bemachtigen.

Wij wensen Steve veel succes met zijn miljoenenclaim tegenover het televisie-programma Pauw en NOS journaal, waar Steve onterecht werd weggezet als zware crimineel. Dit is grove laster en smaad tegenover een persoon die nog nooit is veroordeeld is geweest. Maar wel vaak claims heeft gewonnen tegenover de makers van nep-nieuws!

Zodat er eindelijk de eerste Molukse televisie-programma kon komen, met een vaste programma-onderdeel Veterans4Veterans. Elke woensdag om 23.00 uur en zondagochtend om 11.00 uur de herhaling.

Dinsdag 9 juli 2019 in Pakhuis De Zwijger in het pand waar ook Salto Amsterdam is drie generaties Molukkers in een forum. Gratis entree maar wel eerst reserveren! Kijk naar onderstaande link voor alle informatie:

https://dezwijger.nl/programma/nieuw-aziatisch-geluid

Meer informatie volgt binnenkort! Gaat u op vakantie? Hou rekening met de volgende datums:

Nijmegen 26 juli 2019

Zwolle 15 augustus 2019

https://www.facebook.com/events/361699641200596

HERDENKING Nederlands-Indië / Nieuw-Guinea Tweede Wereldoorlog

Reactie op “Opeens werd het stil in de straten van Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *