Persbericht – De Federatie Indische Nederlanders (FIN) betreurt de voorgenomen afwezigheid van Tweede Kamervoorzitter, Khadija Arib (PvdA) bij de Indiëherdenking in Roermond, op zaterdag 7 september 2019. Ook de vertegenwoordiging van de Molukkers in Nederland en KNIL-veteranen, Maluku4Maluku, vinden dit niet kunnen.

Dit artikel plaatsen wij hier omdat het dan in drie talen gelezen kan worden, het orgineel is te vinden via de volgende website:

In Roermond vindt voor de 32ste keer een herdenking plaats van 6.200 Nederlandse militairen, die tussen 1945 en 1962 in het voormalig Nederlands Indië en Nieuw-Guinea zijn omgekomen, alsook de burgerslachtoffers. Nadat de omstreden ‘antifascistenbond’ in 2018 politici opriep geen Indiëveteranen meer te herdenken, is kamervoorzitter Arib niet meer bij de herdenking geweest.

“De afwezigheid van de Kamervoorzitter is niet alleen een schoffering jegens alle gevallenen, maar ook een totaal verkeerd signaal richting de maatschappij” aldus Hans Moll, voorzitter van FIN. De Federatie Indische Nederlanders/Indo (FIN) is het onafhankelijke initiatief van een nieuwe generatie Indische Nederlanders, met als missie het beschermen en bevorderen van Nederlands- Indisch cultureel erfgoed, het versterken van de kennis rondom voormalig Nederlands- Indië en het behartigen van de belangen van Indisch Nederland.

“Het wordt tijd dat onderzoek wordt gedaan naar de splintergroeperingen die politici onder druk zetten” aldus frontman Leo Reawaruw. Rabbijn Simon Bornstein, binnen Maluku4Maluku ambassadeur voor Joodse veteranen, vult aan:“Joodse- en Ambonese veteranen hebben hun inzet geleverd in opdracht van het Nederlandse parlement en dus wensen wij het presidium van de Tweede Kamer bij de herdenking in Roermond te zien”.

Einde artikel naar aanleiding van gezamenlijke persbericht van Maluku4Maluku & http://www.federatie-indo.nl/

Hier onder kunt u een impressie krijgen over de aanvaring met Arthur Graaff uit het jaar 2018 die de herdenking verstoorde, let wel dezelfde man staat bekend als grafschenner! Hij stal een grafkrans van een begraafplaats, die ook bestemd was voor de kinderen die slachtoffer waren geworden van de oorlog. Hij hangt over de moraalridder uit, maar respect voor de gevallenen komt niet zijn woordenboek voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *