Doorn- zaterdag 26 mei

Vanmiddag een bijeenkomst bij het Veteranen Instituut in Doorn bij mogen wonen, georganiseerd voor Molukse KNIL veteranen en hun relaties. Dit is een vervolg op de ontvangst, die ik vorig jaar oktober op de Zwaluwenberg heb gedaan. Goed om alsnog erkenning en waardering te tonen aan hen die vol toewijding hebben gestreden voor de belangen van ons Koninkrijk.

Een prachtige dag met veel zon, een herdenking voor hen die er niet meer bij kunnen zijn, mooie Molukse muziek en meezingers en een echte ‘homeland’ maaltijd. Ook nog een aantal medailles mogen uitreiken die helaas niet eerder waren toegekend. Fijn dat zoiets alsnog kan. Hulde voor de ontvangers!

De Molukse KNIL militairen stonden bekend om hun vakmanschap en trouw en loyaliteit aan de Nederlandse driekleur en ons Koningshuis. Ook op de nationale Veteranendag op 30 juni a.s. zijn zij dus meer dan welkom. Net als alle veteranen! U komt toch ook.

 

Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht H. van Griensven

https://www.facebook.com/InspecteurGeneraalderKrijgsmacht

Reactie op “Verslag Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *