Vanaf donderdag 26 september(9/26 of te wel NINE26) jongst leden zijn de Molukken getroffen door zes aardbevingen, vele doden en gewonden. Maar ook duizenden ontheemden(daklozen) omdat men gevlucht is naar hoger gelegen gebieden, omdat de vrees voor tsunami’s groot is. De tsunami-ramp van Aceh zit nog in dat werelddeel goed in elkaars geheugen gegrift! Veel woningen verwoest in dorpen , of gevaarlijk om te betreden door instortingsgevaar.

Geen goede noodkampen die men wel ziet herrijzen bij andere natuur-rampen, of vluchtelingenkampen. Terwijl wel de noodtoestand is uitgeroepen! Geen goede voorzieningen zoals toiletten, en of douches. Weinig eten, en geen goede drinkwatervoorzieningen.

Gevolg is dat de ontheemden verzwakken, en ziektes op de loer liggen. De toevoer van voeding vanaf de Molukse eilanden is minder geworden, doordat de marktprijzen daar stijgen. Daarnaast de mensen die niet getroffen zijn door de rampspoed slaan voedsel en drinken in.

Stichting Maluku4Maluku roept daarom een ieder op een bedrag tussen de negen en of zesentwintig euro te storten. Meer mag ook natuurlijk. Maar het minimale bedrag dient negen euro te zijn, als verwijzing naar 9/26 of te wel #NINE26 ! DONEER o.v.v. NINE26

Maluku4Maluku heeft contacten opgestart op de Molukken, en gaat opstaan voor alle slachtoffers van deze natuurramp. Wij willen geld ophalen voor directe noodhulp, na overleg met onze contacten is dit de lijst wat per direct nodig is:

  • Zeilen om tenten te maken, en een zeil om een droge vloer te krijgen. Het liefst tenten, maar nood breekt wetten op dit moment.
  • Dekens vooral voor de jonge kinderen en ouderen, want ook daar zakt de temperatuur in de avonduren aanzienlijk.
  • Paracetamol, en anti-diarree tabletten dit komt door het drinken van water wat niet bacterie-vrij is.
  • Voedsel en schoon drinkwater.
  • Communicatie-middelen zoals verrekijkers, walkietalkies, en mobiele telefoon die per satelliet informatie kan doorgeven.
  • Kleding

Stichting Maluku4Maluku is ook in ver gevorderde stadium om met een producent van professionele waterzuiveringsinstallaties een installatie naar de Molukken te transporteren in de maand december. Schoon water is de basisbehoefte om te overleven, de waterinstallaties die wij gaan inzetten worden gebruikt in rampgebieden door UNICEF en Rode Kruis. Zelfs tijdens de tsunami-ramp in Aceh in 2004 werden deze ingezet. De militaire keurkorpsen van de Verenigde Staten van Amerika gebruiken dezelfde waterzuiveringsinstallaties. Water zonder bacteriƫn heeft men nu nodig, en het voordeel van de waterzuiveringsinstallaties die Maluku4Maluku voor ogen heeft? Kan men wanneer men teruggekeerd is naar hun woonplaatsen meenemen, en gebruiken. Een investering voor nu en later.

Ook zullen wij evenementen gaan organiseren om geld in te zamelen, deze maand zal Stichting Maluku4Maluku datums bekend gaan maken wanneer deze zullen plaatsvinden. Stichting Maluku4Maluku zal gaan komen met dansfeesten waarin met name het Molukse deejay talent een podium gaat krijgen.

Stichting Maluku4Maluku staat al in contact met enkele Molukse deejay’s maar roept nu anderen op om zich aan te melden. Om Molukse deejay’s teams danceparty’s te gaan houden door Nederland ten behoeve van #NINE26

DOE MEE AAN NINE26 DONEER! MINIMAAL NEGEN EURO! DONEER ONDER VERMELDING VAN NINE26…..GEBRUIK #NINE26 OP TWITTER FACEBOOK INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *